DIYWorks Postat Martie 2, 2017 Partajează Postat Martie 2, 2017 Domnul Marius75 te-a intrebat cati amperi are transformatorul.Daca nu stii cati are,spune-ne cam cat de groasa este sarma din secundar Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 2, 2017 Partajează Postat Martie 2, 2017 .........si diametrul exterior al transformatorului toroidal....... Link spre comentariu
alf Postat Martie 2, 2017 Partajează Postat Martie 2, 2017 provine de la amplificatorul rusesc porta care avea pe iesire 4 canale a cate 100 w In acest caz e vorba de "усилитель лорта" (amplificator LORTA). Nu stiu nici un model care sa fi fost quadro... Poate spui tu de la ce model provine transformatorul si se afla si puterea lui reala. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Probabil este obisnuita confuzie intre numarul bornelor de iesire si cel al canalelor. Lipsa drastica de putere nu poate fi din cauza caderii in sarcina a transformatorului, acesta este destul de mare. Bine, poate nu ideal dar nici exagerat subdimensionat. Daca era mult prea mic s-ar fi auzit distorsiuni la varfurile de putere, ori asa ceva nu a fost mentionat. Mai degraba as suspecta ori nivelul prea mic al semnalului de intrare, ori s-a umblat pe module la RN sau la Rin. Link spre comentariu
marius75 Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Cred ca e vorba despre Lorta 75y-202c (eu am 75y-101c). Nu e cazul de 4x100W, mai degraba 2x50W. Toata treaba e ca traful s nu fi fost rebobinat cu sarma mai subtire de electricianul satului. Link spre comentariu
marius75 Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 .....si diametrul exterior al transformatorului toroidal..... Am gasit o poza cu ampliful, cred ca asta e...are 4 iesiri din doua canale (in stilul amplifurilor japoneze), are traf toroidal, conzi de filtraj la 10.000uF... Lorta 75y-202c de la Amfiton. Carcasa e identica cu cea a amplifului meu, latimea 43 cm > capacul de la trafo undeva la 13 cm, probabil trafo are 12 cm diametru. Link spre comentariu
roty_26 Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 Sasiul seamana dar pe fata sunt butoane de volum 2 in stanga langa butonul de power apoi un vumetru lung de 14 leduri pe canal apoi urmeaza un buton rotativ in dreapta mare care are rol de selector de intrari4 la numar ,asta pe panoul central.pe spate sunt duar doua mufe din dinacelea cu 5 pini de intrare una in sranga si cealalta in dreapta iar pe mijloc acele borne de iesire dispuse pe doua randuri pentru 4 boxe. Din foto prezentat mai sus din punct de vedere placi nu seamana niciuna cu ce gasisem eu in acest amplif cand a ajuns la mine ,asa cum am mentionat acesta era distrus total nu am recuperat din el decat traful care nu prezinta urme de rebobinare deci este original al amplifului si in secundar are sarma groasa de aproximativ 1.2 mm pe iesirile de forta sa zic asa care sunt 2 la numar si din masuratori a rezultat ca sunt bobinate independent,acestea au 31-0-31vca.Acest traf se afla intr-o carcasa patrata de tabla groasa, are diametru exterior aproximativ 14 cm iar inaltime aproximativ 5 cm Modulele fet 200 sunt alimentate fiecare din cate o infasurare de forta iar pe ele nu se vad modificari Link spre comentariu
DIYWorks Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Deci are aproximativ 4A Link spre comentariu
roty_26 Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 Sa inteleg ca nu este suficient amperajul trafului? Si sa il rebobinez cu sarma mai groasa? Link spre comentariu
DIYWorks Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Ai acolo un transformator de vreo 240...250W.Nu stiu care este puterea reala a kit-urilor FET 200 dar din cate stiu eu transformatorul trebuie sa aibe putere ceva mai mare decat sarcina sa.Tu ai doua kit-uri FET200 (teoretic 400W) Daca puterea transformatorului este mai mica decat este necesar,amplificatorul va intra foarte repede in distorsiuni si se va auzi ceva mai incet.Totusi...tind sa cred ca tu ai alte probleme acolo,incearca sa alimentezi un kit separat sa vezi cum se aude.Daca ai corector de ton ceva sau preamplificator elimina-le si lasa kit-ul FET200 singur Link spre comentariu
roty_26 Postat Martie 5, 2017 Autor Partajează Postat Martie 5, 2017 (editat) Pai asa am si dat semnalul direct fara sa fie trecut prin altceva .Nu am corector pe acest amplif iar kiturile se alimenteaza fiecare independent . Am imcercat si cu unu singur alimentat celalalt nu si am acelasi nivel de semnal . Am sa incerc cu un alt traf de 500 de W dar are o singura infasurare de forta sa alimentez un fet sa vad ce si cum Mentionez ca in toate cazurile sunetul a fost foarte clar fara distorsiuni Editat Martie 5, 2017 de roty_26 Link spre comentariu
marius75 Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 Din trafo 31-0-31 Vca, ar trebui sa scoti lejer 2x50W/ 8r. Link spre comentariu
DIYWorks Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 Din ce am citit despre FET200 rezulta clar ca acest amplificator are nevoie de un preamplificator bun sau poti ruga colegii sa te ajute sa maresti factorul de amplificare al kit-ului Link spre comentariu
roty_26 Postat Martie 6, 2017 Autor Partajează Postat Martie 6, 2017 Aha si acel factor de amplificare cum se poate mari? Sau care ar fi cea mai buna varianta sa maresc factorulbde amplificare sau sa pun un preamplificator Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 Pai de exemplu pui din nou schema ca sa nu trebuiasca cautata in 26 de pagini, si o sa iti zicem ce rezistente sa modifici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum