Vizitator Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 Protectia este foarte simpla si foarte eficienta asa cum este, daca respecta ce am scris pe pagina anterioara a topicului. De multe ori se intimpla sa se strapunga ambele ramuri de finali, si sa se arda ambele sigurante simultan. In acest caz NU apare DC la iesire. Insa nu se putine ori, se intimpla ca una dintre sigurantele de pe alimentari sa ramina valida, caz in care o ramura de alimentare poate ajunge la difuzor, iar curentul serie din circuit, sa nu poata intrerupe instant siguranta ramasa valida. Rezultatul nu il mai comentez, il stiti si voi. Poti incerca sa folosesti cum a spus colegul sharky, mosfeturi, insa iti recomand sa ramii pe bipolare cu darlington compus, sau chiar sa folosesti direct BD679 sau 681 sau orice BD structura NPN darlington, impedanta mare a mosfeturilor, nu este nevoie de ea la acest tip de montaj. Un bipolar de deschide la saturatie la 0.7Vbe, si toate sint cam la fel, la mosuri, la peste 4V G-S, il ai deschis, eu zic ca te complici aiurea. In toate schemele vazute pina acum, la mai toate amplificatoarele, comanda releelor se face cu bipolare NPN sau rareori cu PNP, nu cu mosfeturi. Mosfeturile datorita rezistentei interne mici (sub 1 ohm) se folosesc in circuitele de mutting. Acum fiecare face ce vrea, si cum vrea, in functie de piesele detinute. Succes! Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 Eh, na daca ne limitam numai la ce vadem si ce copiem din manuale, nu vom progresa. Dupa cum vezi comanda fiecarui element se face cu 24V in cazul de fata. Se satureaza orice. Restul avantajelor le-am explicat deja. Protectia DC o faci pt orice DC. DC poate aparea si din cauza unui contact prost sau condensator uscat. Nu e bine sa risti simplificand protectia la o siguranta. un DC de 20V pe iesire nu iti arde siguranta, dar iti strica un difuzor amarat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 Prefer sa nu comentez aici, probabil ca marii producatori nu au vrut sa progreseze deloc daca nu au folosit mosfeturi la comanda releelor, nu? Eu sint curios daca i-ai spus si de rezistenta de stingere a mosfetului sau polarizare redusa cu alimentare inversa (PENTRU DECUPLARE INSTANTANEE LA COMANDA power off), pina sa se descarce condensatorii de filtraj ai alimentarii, sau de ciclu repetitiv on+off din fiesce motiv, fara acele zennere care nu iti plac. Ma retrag de pe topic, am oferit initiatorului topicului idee si valori de componente pentru a obtine acele delay-uri, si restul. Succes in continuare! Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 Pana una alta am prezentat schema aici pe forum. Am testat-o cu mai bine de 2 ani in urma. Vezi si tu ca nu ai nevoie in ea nici de zenere, si ciclul repetitiv e prevazut si ce mai vrei tu. Nu stiu daca te referi la dioda de descarcare rapida, sau nu, vezi in schema mea, ai exemplu de implementare. Nu e treaba mea sa duc la capat schemele altora. Eu dau idei pt cine are cap si e in stare sa le aplice. Din cate am verificat nu am semnat vreun contract de consultanta ca sa dau socoteala cuiva. Nu stiam ca nu e voie sa ne abatem de la ce e prezentat in manualele de service. Ma gandeam ca poate e bine sa gandim si cu capul nostru ceva. Asta e diferenta, pe care nu vrei sa o intelegi. Progresul nu trebuie sa il faca marii producatori, progresul trebuie sa il facem noi prin inovatie. Dar stiu, e mai simplu sa facem pe evanghelistul sa spunem ca in manualul de la crown nu avem scris asta, deci ardem orice eretic care vine cu o idee noua. In loc sa iti irosesti energia postand impotriva doar ca sa arati ca esti grozav, mai bine ti-ai pune capul la contributie sa vezi cum s-ar putea implementa asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 Am spus ca ma retrag de aici, degeaba fortezi sa continui, nu o voi face. Iti spun doar atit, crown foloseste comparatoare in toate chestiile de gen, si in protectii si in delay time, LM393 sau LM339. Omul a vrut ceva simplu, pentru un proiect simplu, deci nu vad aluzia ta la crown. Schema pentru care l-am sfatuit pe om cu anumite valori de rezistente, condensatori si zennere, nu are legatura cu crown, dar tu stii ce ai vrut sa zici... Succes cu realizarea ta, si in toate activitatile! Dan, astept sa faci placa cu valorile spuse in postul #344, si sa imi spui daca functioneaza cum am spus eu acolo, multumesc. Link spre comentariu
marius75 Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 Am inteles acum de ce este necesara o protectie DC sanatoasa...priveam lucrurile prin ochii unui incepator...Multumesc pentru lamuriri! Link spre comentariu
roty_26 Postat Februarie 26, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2017 Salut la toata lumea reinvii acest topic pe care l-am inceput acum cativa ani ,este vorba de acel amplificator pe care l-am inceput acum vreo cativa ani . Am reusit sa il pun in carcasa cat de cat si am alimentat modulele de amplificare ,pana aici a fost bine Apoi cu intrarea de semnal in scurt si fara sarcina am reglat biasul ca in manualul de pe psc audio ,pana aici iarasi a fost bine Apoi am conectat boxele la iesire si am dat semnal din telefon si surpriza a inceput sa cante ,dar nu este puterea la care ma asteptam ,este mult prea mica in jur de maxim 10 W asa dupa ureche .Cumva trebuie inaintea amplificatoarelor vreun preamplificator? sau am gresit eu la reglajul biasului? Mentionez ca este prima data cand filosesc acest tip de amplificatoare cu mosfeti.si boxele au in jur de 80W/8r Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 Cel mai probabil telefonul nu scoate semnal de ajuns. Pun aici schema amplifului despre care vorba. Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 Salut,pentru cine doreste am un STK4221 II SANYO 2X100W IN STARE PERFECTA DE FUNCTIONARE GRATIS ,IDEAL PENTRU UN AMPLIFICATOR DE CASA PENTRU CEI DIN AFARA BUCURESTIULUI IL TRIMIT DAR PLATITI VOI TRANSPORTUL!!! AVETI AICI DETALII DESPRE EL https://www.digchip.com/datasheets/parts/datasheet/413/STK4221II.php Link spre comentariu
roty_26 Postat Februarie 26, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2017 (editat) Este vorba de kitul fet 200 comercializat de psc audio Am incercat intre timp si cu un semnal audio de la laptop si la fel se aude o idee mai tare La aceste kituri nu am schema dar sunt foto cu ele pe prima pagina a acestui topic Editat Februarie 26, 2017 de roty_26 Link spre comentariu
roty_26 Postat Martie 1, 2017 Autor Partajează Postat Martie 1, 2017 (editat) Si totusi nu imi da si mie nimeni nici o sugestie? Am incercat intre timp si cu semnal mai mare dar distorsioneaza destul de rau si nu se cunoaste mare lucru ca si putere Editat Martie 1, 2017 de roty_26 Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 1, 2017 Partajează Postat Martie 1, 2017 (editat) Dupa 25 de pagini si citiva ani, care este problema la care vrei o sugestie? Neutrodinarea de la lămpi s-a moştenit şi la trz, fiind o metodă sigură de potolire a oscilaţiilor, mai ales la cele din ultimele generaţii, cu bandă prea largă ca să dea bine în palmares şi inutilă în majoritatea aplicaţiilor. Asta e un lucru ştiut de orice electronist audio, nu trebuie să-l amintesc eu, un amator. Îmi permit o ghicitoare: care sînt cei mai buni cond ceramici? .................. Aia lipsa. Editat Martie 1, 2017 de sesebe Link spre comentariu
marius75 Postat Martie 2, 2017 Partajează Postat Martie 2, 2017 Si totusi nu imi da si mie nimeni nici o sugestie? Am incercat intre timp si cu semnal mai mare dar distorsioneaza destul de rau si nu se cunoaste mare lucru ca si putere Ce transformator ai la el? Nu conteaza doar Voltii, ci si Amperii. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 2, 2017 Partajează Postat Martie 2, 2017 Niste poze ar fi bine venite pt ca noua ne plac pozele. Nici telefonul si nici laptopul nu dau la iesire un semnal suficient de clar dar mai ales suficient de mare pt a putea comanda direct un etaj final. Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Martie 2, 2017 Partajează Postat Martie 2, 2017 Transformatorul este unul toroidal cu 2 infasurari care au 31-0-31 vca la care sunt conectate independent cate un fet 200 si una de 12 vca la care am conectat auxiliare mai precis un soi de protectie pe iesire . Sursa este facuta pentru fiecare fet cu punte de 25 A si conzi de 10 000 micro la 63 v ca si amperi traful nustiu ,el provine de la amplificatorul rusesc porta care avea pe iesire 4 canale a cate 100 w Cu pozele e mai greu la mine in zona 3g ul merge greu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum