Emil 1986 Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 (editat) acesta este softstartul meu partea de intrare este r7 d1 d2 Editat Martie 2, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Ne-ai innebunit cu "soft-start-ul". Acel circuit e detectie la DC si cuplare intarziata, nicidecum softstart pt amplif. Schema e inutil de complexa pentru ceea ce face, dar din moment ce ai implementat-o, las-o asa. E fascinant cum unii copiaza scheme pe net, adauga explicatii in limba romana, dar nu stau sa inteleaga functionarea. Pt punte pur si simplu insumezi intrarile prin niste rezistente si preferabil niste punti. Daca le insumezi direct si un modul sta in V- si altu in V+, iar V+ si V- au o diferenta mai mica decat pragul de detectie (1.8V din cate vad.), atunci protectia va crede ca totul e ok. Sansele-s mici, dar totusi... Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 sa inteleg ca softstart se spune la montajele pentru transformatoare? am facut proba la un modul ca cel postat mai sus,am mai facut un montaj compus din r7 c2-3 d1 d2 r5 r6 t2 t3 si am aplicat tensiune dc pe intrare si decupleaza fara sa se puna in scurt cu celalalt montaj dc detect Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Mai tarziu daca ajung la pc o sa pun o schema de softstart. Prin intermediul ei se face o cuplare in trepte a trafului la retea. In prima etapa se cupleaza traful la retea prin niste rezistente de putere, iar dupa cateva sec se cupleaza traful prin intermediul releului. Astfel se evita socurile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Iesirea celuilalt amplificator o cuplezi la aceeasi protectie prin o rezistenta R7', adica identic, nu conteaza ca unul este in faza si celalalt defazat cu 180 grade, filtrul trece jos are banda de trecere muuuult mai joasa decit semnalul audio util 16Hz in sus. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Banda nu are treaba cu insumarea. Ar fi dubios sa vorbim despre o banda din moment ce lucram in DC. Circuitul respectiv se numeste sumator, care e rezultatul insumarii unor tensiuni egale de semn opus, nu cred ca e cazul sa explic. De aia recomandam redresarea, pentru ca suma sa fie in modul. Dar mai simplu, incercam practic, in caz ca notiunile (de gimnaziu) prezentate sunt prea complicate. Link spre comentariu
claw Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 (editat) Poti foarte bine sa mai faci inca un circuit de Dc detect si iei de la iesirea fiecarui kit printr-o rezistenta de 22K facand legatura cu fiecare circuit de dc detect ...Detectia se va face independenta si nu o sa ai probleme cu "imbinarea canalelor" ca sa zic asa si cel mai important pt. fiecare canal in parte din legarea bridge detectia se face fata de MASA. Cam asa vad eu lucrurile: Editat Martie 2, 2015 de claudiu_XD Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Pai Sharky, ce sa redresezi acolo cind este vorba de DC protection? Vrei sa decupleze la 2-3W la iesire? Poate exemplifici despre ce redresare este vorba, sau poate sint eu prea obosit... O sa te miri dar uneori daca insumezi 2 canale pe aceeasi intrare de dc detect, canalele fiind in faza (nu e cazul de fata), in functie de banda trece jos a filtrului, poate sa decupleze cind nu te astepti, TESTAT. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Asa e, ora era cam tarzie, ideea e ca trebuie sa aduni independent canalele. DAca le aduni direct s-ar putea ca suma sa iasa zero, sau prin batai de fr jaosa intre semnale sa iti decupleze, asa cum ai exemplificat. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 claudiu asa am facut, Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Inseamna ca este OK. Spor la treaba! Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 (editat) Am cam ajuns la varianta finala, mai trebuie sa verific inca o data schema sa nu fie cumva greseli. Traful este de aprox 0.66A, sper sa faca fata la cele 5 relee. Editat Martie 8, 2015 de turcu_dan Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 in loc de alea 4 relee de la protectia DC poti folosi 2 relee dar cu cate 2 perechi de contacte, pe care sa le inseriezi.....si in loc de 5 relee ramai cu 3.....citisem undeva pe forum ca un releu consuma aprox 100mA (nu am masurat sa vad daca asa este)...succes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum