Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un proiect de amplificator

Postări Recomandate

@turcu_dan , contactele releului intrerup legatura dintre iesirea amplificatorului(sau modulului de amplificare) si sarcina (AMP. OUT si SPEAKER) .

Da, stiam acest lucru, insa in cazul tau ai un releu de tip   40.61  ., 24V16A, nelamurirea mea e alta......

Deoarece intrarea in releu se face prin contactul care "se misca" trebuie folosit doar unul din contacte (in cazul de fata cel normal deschis) ,iar pe cel normal inchis il lasi in aer. Daca contactul normal inchis este conectat la masa ,timp de 4 secunde(cat e delay-ul ) ampliful e muci(mai ales daca nu e prevazut cu niciun fel de prot. la sc.) bineinteles la un nivel destul de mare cat sa-l afecteze...

Sunt total de acord cu tine ca trebuie folosit ca si intrare in releu contactul care se misca. Intrebarea mea era urmatoarea: la intrarea in releu, respectiv contactul care se misca ce sursa de semnal vine conectata? GND-ul care la anclasare va merge catre boxe ?

Daca te uiti putin la postul 260, unde a m facut in graba schema in eagle se vede ca am folosit un releu cu contacte duble. Asa ca in schema postata releul intrerupe/cupleaza plecarile L,R dinspre modulele de amplificare, spre boxe.

Editat de turcu_dan
Link spre comentariu

Am incercat sa schitez conectarea releelor in serie dupa descrierile de mai sus, sper ca de data asta am inteles bine. Insa as avea o intrebare ..... care-i logica cuplarii pinilor 12 (normal inchis, releu neaclansat) la GND? In cazul de fata avem o protectie mono, doar pentru un canal. Deci pentru o prorectie stereo este nevoie de 4 relee?

post-211087-0-41985800-1424858121_thumb.jpg

Link spre comentariu

Da, la o protectie pentru stereo, este nevoie de 4 relee (2 per canal) cu un set de contacti 1x2 sau de 2 relee (1 per canal)  cu 2 serii de contacti 1x2, contacti de curent mare (mai rare).

In felul in care ai desenat mai sus, este riscant ca releul de sus sa amorseze arc (daca cumva deschide inainte de a deschide releul de jos chiar si cu citeva milisecunde), deci cel mai bine este sa folosesti masa doar la releul de jos.

Cum am pus in poza, este CEL MAI SAFE pentru boxa.

Link spre comentariu

La amplificatoarele in punte, exista posibilitatea de a fi aplicata tensiune continua sarcinii de catre oricare din amplificatoare.

...dar e suficient sa întrerupi circuitul la un capat. Daca se folosesc doua circuite de detectie, acestea se pot combina a.î. sa comande un singur releu (SAU cablat)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări