turcu_dan Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 (editat) @turcu_dan , contactele releului intrerup legatura dintre iesirea amplificatorului(sau modulului de amplificare) si sarcina (AMP. OUT si SPEAKER) . Da, stiam acest lucru, insa in cazul tau ai un releu de tip 40.61 ., 24V16A, nelamurirea mea e alta...... Deoarece intrarea in releu se face prin contactul care "se misca" trebuie folosit doar unul din contacte (in cazul de fata cel normal deschis) ,iar pe cel normal inchis il lasi in aer. Daca contactul normal inchis este conectat la masa ,timp de 4 secunde(cat e delay-ul ) ampliful e muci(mai ales daca nu e prevazut cu niciun fel de prot. la sc.) bineinteles la un nivel destul de mare cat sa-l afecteze... Sunt total de acord cu tine ca trebuie folosit ca si intrare in releu contactul care se misca. Intrebarea mea era urmatoarea: la intrarea in releu, respectiv contactul care se misca ce sursa de semnal vine conectata? GND-ul care la anclasare va merge catre boxe ? Daca te uiti putin la postul 260, unde a m facut in graba schema in eagle se vede ca am folosit un releu cu contacte duble. Asa ca in schema postata releul intrerupe/cupleaza plecarile L,R dinspre modulele de amplificare, spre boxe. Editat Februarie 25, 2015 de turcu_dan Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 Pe o laterala cea care cupleaza, iesirea amp, pe centru boxe, pe cealalta laterala (normal inchis releu neaclansat) masa. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 la amplificatoarele in punte se poate folosi metoda asta cu 2 relee doar pt un singur kit?adica iesirea inversata lasata direct pe minusul difuzorului si iesirea ne-inversata trecuta prin softstart? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 Am incercat sa schitez conectarea releelor in serie dupa descrierile de mai sus, sper ca de data asta am inteles bine. Insa as avea o intrebare ..... care-i logica cuplarii pinilor 12 (normal inchis, releu neaclansat) la GND? In cazul de fata avem o protectie mono, doar pentru un canal. Deci pentru o prorectie stereo este nevoie de 4 relee? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 Da, la o protectie pentru stereo, este nevoie de 4 relee (2 per canal) cu un set de contacti 1x2 sau de 2 relee (1 per canal) cu 2 serii de contacti 1x2, contacti de curent mare (mai rare). In felul in care ai desenat mai sus, este riscant ca releul de sus sa amorseze arc (daca cumva deschide inainte de a deschide releul de jos chiar si cu citeva milisecunde), deci cel mai bine este sa folosesti masa doar la releul de jos. Cum am pus in poza, este CEL MAI SAFE pentru boxa. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 Un astfel de releu ar fi ok ? ( http://www.tme.eu/ro/details/g4w-2212pustv524dc/relee-electromagnetice-de-curent-inalt/g4w-2212pustv524dc/g4w-2212p-us-tv5-24vdc# ) Are 10A si 2 serii de contacti 1x2. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 Pentru ce putere a amplifului, ce alimentare? De remarcat ca tensiunea de 24V in DC este trecuta CORECT pentru sarcina rezistiva, evident in inductiva situalia se schimba, in rau. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 Pentru o putere de cca 100-120W , alimentare 50Vcc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 Este OK. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 la amplificatoarele in punte se poate folosi metoda asta cu 2 relee doar pt un singur kit?adica iesirea inversata lasata direct pe minusul difuzorului si iesirea ne-inversata trecuta prin softstart? imi raspundeti si mie va rog? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 La amplificatoarele in punte, exista posibilitatea de a fi aplicata tensiune continua sarcinii de catre oricare din amplificatoare. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 da. deci ma complic.ar trebuii o protectie dc pt fiecare kit in parte Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 La amplificatoarele in punte, exista posibilitatea de a fi aplicata tensiune continua sarcinii de catre oricare din amplificatoare. ...dar e suficient sa întrerupi circuitul la un capat. Daca se folosesc doua circuite de detectie, acestea se pot combina a.î. sa comande un singur releu (SAU cablat) Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 (editat) ma complic sa fac detectie dc pt fiecare kit in parte si sa modific softstartul pe care il am deja (cel cu operational) doar sa fac tiganie si sa fac in aer detectia dc sa o atasez la softstart Editat Februarie 26, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 ...dar e suficient sa întrerupi circuitul la un capat. Daca se folosesc doua circuite de detectie Corect! Daca @emil stie sa modifice schema, atunci poate aplica acasta solutie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum