Emil 1986 Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 C124 se incarca prin R173. da.dar daca le schimba valoare poate mari sau scadea intarzierea Link spre comentariu
claw Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Ok, s-a inteles, ma apuc de facut cablajul. Dupa ce plantez piesele cum as putea face proba? Citisem tot pe acest forum ca se atinge una din alimentari cu un deget si cu alt deget se atinge intrarea in circuit, respectiv R171. As mai vrea sa stiu de unde se poate ajusta timpul de cuplare al releului. Multumesc. Faci un strap intre +24V si una din intrari. Sau cu o sursa dubla de curent continuu +/- Volti . Legi GND (masa) acestei surse la masa protectiei si ii dai pe rand la intrare +Vcc si -Vcc.Eventual poti sa te folosesti de alimentarea amplifului daca se alimenteaza simtric . c124 si r 174 dau intarzierea R173 si C124 dau intarzierea. R174 descarca C124. Link spre comentariu
roty_26 Postat Februarie 12, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2015 nu seamana de loc acele cablaje de lorta cu ce am gasit eu in ampliful asta rusesc sasiul ar parea la fel dar ca si cablaje nu Avea acest amplif 2 module a cate 2X100w unul pus instanga sa zic asa si altul in dreapta iar in spatele trafului era o protectie cu 2 relee cu cate 2 contacte destul de babane releele si partea de redresare care era prinsa vertical pe una din laturile carcasei trafului Mare pacat ca nu am mai putut sa il recuperez macar o parte de amplificare macar din el Din pacate stagnez cu lucrul la acest amplif din lipsa de timp dar sper eu ca pana la sfarsitul lunii macar o proba sa ii fac Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Am refacut schema protectiei in eagle cu modificarile de rigoare. Sper ca este corecta, urmeaza sa fac si pcb-ul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Inseriaza intre colectoarele T1+T2 o rezistenta de 68-150 ohm, pina in + al condensatorului de temporizare C3, limiteaza curentul de descarcare al lui C3 prin tranzistorii T1-T2, in caz de Dc out. Valoarea lui R5 imi pare exagerat de mare, un 47K este ok acolo. Daca cupleaza prea repede (mai trebuiau inseriate un zenner de 3v3-5v6 si o rezistenta de 1K pina in baza lui T5) , poti mari un pic capacitatea lui C3. R6 maxim 1K. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Am facut modificarile, sper sa fie ok acum. As vrea sa stiu daca pentru acest montaj este suficient un traf-PCB 18VAC/0.25A. ( http://www.tme.eu/ro/details/tszz4_18v/transformatoare-pcb/indel/tszz45011m/# ) Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 R11 NU trebuie, R12 este comuna pentru ambii tranzistori. Inseriaza din nodul R5-R3 in baza lui T3, o dioda zenner de 4V7 si o rezistenta de 1K. Plusul diodei zenner la nodul R3-R3 si minusul inspre baza (sa pierzi pe ea 4,7V) In paralel pe R5 pune o dioda 1N4148, cu pinul + la alimentare si pinul - spre nodul cu R3, foloseste la descarcarea rapida a lui C3, cind dispare alimentarea, pentru a relua un ciclu complet de temporizare. Da, traful ala este suficient dar cam la limita, verifica dupa redresare si filtrare ce tensiune ramina dupa ce alimentezi releul, pune si o rezistenta de 1K paralel pe releu, sa consume inca 20 si ceva de miliamperi. Daca dupa aclansare+rezistenta de 1K ramin cam 22V este OK. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Salutare @DjLeco, am facut modificarile propuse sper sa fie si corecte. Te-as ruga cand ai vreme sa arunci o privire pe schema. Transformatorul o sa-l inlocuiesc cu unul de 0,66A. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Cam asa Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Merci ..... ma apuc de cablaj.... Link spre comentariu
claw Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 (editat) Tare imi e ca modificarile pe care le-a suferit va influenta in mod negativ ansamblul de functii pe care le indeplineste protectia... Conzii de 220uF inseriati ,nu cumva influenteaza timpul de reactie la DC (negativ bineinteles)? Delay-ul normal ca se va modifica .... P.S : Am testat si eu cu condensatori de 220uF la intrare si reactia la dc era mai lenta...acuma fiecare dupa gusturi ...ca idee,eu am optat pt. 2x47uF.) Schema aceea Nu imi apartine,NU am niciun drept de autor asupra ei ! Am preluat-o de la un T-amp ,Leco stie sigur despre ce e vorba .... Editat Februarie 13, 2015 de claudiu_XD Link spre comentariu
zal Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 (editat) Cu rez de 15k merge bine cond rezultat din cei doi de 220uF, e practic unul de 100uF nepolarizat. 47uF se foloseşte cu rez de 68...100k. O valoare prea mica va face protecţia să acţioneze la volum mare (tensiune ca în loc de cc). Ar mai fi ceva de modificat dar nu vreau să intervin în proiect. Editat Februarie 13, 2015 de zal Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Valoarea de 220u nu e mare, tranzistorii detectori din protectie o descarca destul de repede prin cei 100 ohmi. Eu ca sa nu ma complic cu atatea piese am folosit R delay mare de 330k si 10u, am renuntat la acele diode de prag, iar in loc de acel darlington o piesa "speciala" , neintalnita in schemele de pe net. (Glumesc desigur, nu vreau sa dau totul mura in gura.) Cu dioda antiparalel de pe R-ul din delay descarc C-ul de intarziere prin rezistenta de incarcare, in schema de fata notata cu R5. In orice caz, schema e publicata deja. In general am mania sa simplific cat de mult orice solutie care o gasesc. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 @Zal daca crezi ca mai trbuie intervenit asupra schemei pt a modifica ceva, pt rezultate mai bune, asteptem propunerile;@Sharky te referi la un tranzistor darlington in locul lui T3,T5?@Claudiu, condensatorii pot sa-i schimb la final daca nu decupleaza destul de repede protectia. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Da, acolo se foloseste practic un BD681 in locul a 2 trz. In general cu 22kohm un 22uF bypolar este suficient. Eu zic sa tii 2x100uF simulat ca bypolar, si rezistentele de 15 kOhm (1W). Filtrul trece jos actioneaza la o frecventa mult sub limita audio, deci nu este pericol sa decupleze la puteri mari. Eu folosesc 22K/2W cu 22uF bypolar la 1000W (66Vrms). Zero probleme chiar si la 5Hz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum