roty_26 Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 (editat) Buna ziua Am achizitionat 2 kituri de amplificator de la psc FET-200, am 2 punri redresoare de 25 de amperi si un transformator toroidal care provine de la un amplificator rusesc care nu ii stiu numele dar era de 4 x 100w .Acest transformator are in secundarul lui 2 iesiri de 31-0-31 vca si una de 16vca curent mic .Acum vineproblema mea as vrea sa alimentez separat aceste module de la acele 2 iesiri 31-0-31vca cu clasica schema de redresare punte 2 condesatori de filtrare de 6800 uF/63v iar la partea de preamplificator corector am realizat un corector de ton care se alimenteaza cu +15-0 -15vcc . tensiune pe care o iau printr-o filtrare cu zenere de 15 v dupa o tensiune de la unul din module . problema mea ar fi cum iau semnal de la cel de al doilea modul tinand cont ca el se alimenteaa separat dintr-o alta infasurare a transformatorului .Cealalta infasurare de 16vca curent mic nu intra in discutie deoarece va fi folosita la alimentarea protectiilor pentru boxe ,vumetru si ventilatoare racire. Mai pe scurt care ar fi punctul comun de masa . de unde il leg Editat Decembrie 16, 2014 de roty_26 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 http://www.elforum.info/topic/14663-legaturile-electrice-in-amplificator/ Link spre comentariu
roty_26 Postat Decembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Pai duar ce l-am recitit nicaieri nu este data situatia mea nu stiu sa desenez in paint ca as face si un desen sa se inteleaga mai bine ceea ce vreau sa fac Link spre comentariu
maryus315 Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 fa desen pe hartie cu un pix mai gros si fa poza cu telefonul Link spre comentariu
roty_26 Postat Decembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2014 cred ca se intelege intr-una din poze este traful si modulele iar in cealalta nelamurirea mea Link spre comentariu
nustiunimic Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 (editat) Toate zerourile (GND-uri), tot ce e masa trebuie legate intr-un singur punct. Ideea asta trebuia sa o pastrezi din pagina recomandata de DjLeco. Daca e zero, nu inseamna ca se poate lasa in aer. Editat Decembrie 16, 2014 de nustiunimic Link spre comentariu
roty_26 Postat Decembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2014 ok si asta inseamna ca fac un punct comun dupa transformator de unde ma duc cu fir de masa catre blocul de intrari , corector , modul 1 de amplif, modul doi de amplif , inclusiv fiecare semnal intrare amplif 1 ,2 intrare corector iesire corector (ma refer la semnale).Dar daca iau eu punctele de 0 de la traf si le unesc intre ele nu se intampla chiar nimic? chiar daca masor cu ele in aer intre ele am tensiune? Am masurat acum siu am asa : intre 0 de la prima iesire a trafului 0-31-31 si a doua iesire de 31-0-31 am 2 v ca intre una din bornele de 0-16 si oricare 0 de la cele doua iesiri dinainte am 3,2 vca Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Ai lăsat unul din amplifuri cu masa în aer? .............. Toate masele (adică 0, nul, neutru, mediane trafo, ecrane,,, ce ai şi cum vrei să le denumeşti), trebuie legate împreună într-un punct comun, în stea, inclusiv carcasa amplifului. După aia vin chestiile de fineţe, unele amplifuri au nevoie de izolarea mufelor de intrare, altele nu, aici depinde mai mult de construcţia carcasei. Momentan fă toate legăturile de masă corect şi mai vedem. Link spre comentariu
roty_26 Postat Decembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2014 inca nu am facut nimic vreau sa proiectez un cablaj pentru partea de filtrare redresare pentru aceste amplifuri Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Pana nu pricepi informatia stransa in link-ul dat de Leco, nu poti vorbi despre proiectare. Astea-s treburi care se fac cu cap, altfel copiaza o solutie care merge si gata. Link spre comentariu
roty_26 Postat Decembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Copiez nimic de zis dar nu gasesc situatia mea ceea ce am gasit este o singura infasurare de traf alimenteaza un amplif stereo eu am 2 infasurari alimenteaza 2 amplifuri mono si un corector dintr-una dintre ele Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 (editat) Mai mare proiectarea decît realizarea. Fiind vorba de punţi de 25A cu prindere pe şasiu, nu ai ce cablaj să faci ptr ele, cond se pot prinde cu colier sau chiar lipi cu adeziv. Importante sînt legăturile făcute corect. .............. Faci două alimentări şi uneşti masele în acel punct comun în stea, cît mai scurt şi cît mai egal depărtate, ce-i aşa greu? Editat Decembrie 16, 2014 de zal Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Tinind cont ca ai doar un set de electrolitici, unesti secundarele de forta precum in desen, ATENTIE la fazarea corecta a extremelor de 31V, recomand inainte de a pune puntea si restul, dupa legarea firelor ca in desen (la secundarele de 2x31V), sa inseriezi primarul trafului cu un bec de 220V/60-100W si apoi bagi in priza fara legaturile la punte, doar traful. Becul tre sa dea un impuls si apoi sa fie stins, daca ramine aprins, inverseaza lateralele de 31V, astfel incit fazarea dupa punerea in paralel sa fie corecte, iar becul stins. Apoi faci legaturile ca in desen, urmarind ca traseele intre GNG si electroliticii de dupa rezistentele de limitare (n-am mai desenat zennere paralel pe electroliticii de LOW Vcc) sa fie cit mai scurte. Arata cam asa: Daca nu intelegi semnificatiile, intrebi. Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 (editat) Parca voia sa alimenteze independent cele 2 canale>>>> Editat Decembrie 16, 2014 de claudiu_XD Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 (editat) Ai un traf care are infasurari separate pentru canalul stang si drept. Deasemenea ai infasurari separate pentru alimentarea circuitelor de semnal mic. Din intamplare ai exact cum nu se putea mai bine. Din pacate nu stii cum sa profiti de avantajul asta. Ia-ti 2 saptamani de pauza, citeste tot ce poti despre treaba asta si apoi revin-o ca sa putem discuta concret. Ar trebui sa iasa un amplif frumusel. Nu-ti recomand varianta desenata de Leco, punerea in paralel a infasurarilor poate duce la curenti de circulatie intre ele si la cresterea temperaturii transformatorului. Cele doua mase "0" ale celor doua canale stg-dr se vor lega impreuna in punctul comun numit stea , asa cum a spus si Zal, dar masa corectorului de ton nu se va lega in mod direct la "star" ci printr-o rezistenta de cativa ohm. Deasemenea masa de intrare a semnalului se va lega la masa corectorul de ton, dupa aceea rezistenta. Editat Decembrie 16, 2014 de RaimondAudio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum