Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena wireless

Vizitator Iulian Voicilă

Postări Recomandate

Vizitator Iulian Voicilă

Buna ziua! Care este raza de acoperire wireless(aproximativa) folosing un router dlink di-524 si antena TL-ANT2409A ? O antena omnidirectionala are aceeasi acoperire ca o antena omnidirectionala de 9dbi ? Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• belasajgo

2

• oasisone

2

• digix

2

• ndor

1

Top autori în acest subiect

Ca sa stii cat bate ,trebuie sa calculezi. Ca sa poti calcula trebuie sa stii parametrii a ceea ce folosesti.

Deci ai nevoie sa stii:

Puterea cu care se intra in antena

Pierderea pe cablul adaptor de la antena la router

Sensibilitatea echipamentului care receptioneaza

Pierderea cablulu adaptor intre antena si echipamentul de receptie .(daca e cazul)

Castigul antenei de la receptie

Comunicatia in wireless este bidirectionala.Nu poti sa pui o antena intr-o parte si sa intrebi cat bate !!

Aceeasi antena poate "bate" 1m sau 50 km in functie sistemul in care este montata.

Aici ai un calculator wireless http://www.tp-link.com/en/support/calculator/

Link spre comentariu

Router-ul D-Link DI-524 este un router ce functioneaza pe 2.4 GHz, viteza maxima ce poti atinge prin wireless fiind de 54 Mbps. Cu antena standard cu care vine, acoperirea in interior (in cladiri) este de aproximativ 100 metri, acoperirea in exterior este de pana la 300 metri. Daca pui in locul antenei standard o antena cu castig de 9 dBi, in mod normal obtii o acoperire putin mai mare. Diferenta intre antena directionala si antena omnidirectionala este ca antena directionala are semnalul concentrat intr-o anumita directie, pe cand antena omnidirectionala are semnalul la fel de jur-imprejur. Insa cum spunea si colegul mai sus, acoperirea depinde foarte mult si de antena din celalalt dispozitiv ce vrei sa conectezi prin wireless la router, deoarece este o comunicare bidirectionala. Daca distanta este mare sau sunt multe obstacole intre antene (in cladiri), de obicei viteza conexiunii scade automat de la 54 Mbps pana la 11 Mbps sau chiar mai jos.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cei 100 si 300 m sunt patrati, atentie, deci un cerc cu raza de 10 m! MARE atentie, 300m este foarte mult.

Oricum, se zice ca la 3 dB se dubleaza puterea si la 6 dB acoperirea. DECI daca cu o antena de 3 dB se poate obține o acoperire de 10 m, cu o antena de 9 dB se obține o acoperire de 20 m.

Pentru mai multe detalii exista si un Ghid practic pentru furnizorii/instalatorii WLAN

Link spre comentariu

Aici gresiti, nu sunt metri patrati ci sunt metri liniari, atata tot ca valoarea data este pentru cazul in care router-ul (cu antena omnidirectionala) este pozitionat in mijlocul cercului. Deci practic valorile se impart in doua pentru distanta intre router - dispozitiv.

Si un amarat adaptor Bluetooth pe USB functioneaza pana la peste 15 metri liniari in exterior (distanta intre adaptor USB si telefon), asa si dispozitivele Wi-Fi functioneaza cat de cat pana la distantele date de producatori (valorile sunt date pentru conditii ideale), in exterior functioneaza chiar si pana la 150 metri intre router si dispozitiv.

Aici este un topic al unui coleg de forum (http://www.elforum.info/topic/98859-antena-exterioara-recepție-semnal-wi-fi-la-25-km-de-emitator/) care a reusit sa faca legatura prin Wi-Fi la o distanta de 2,5 km, deci si o distanta asa mare este posibila, totul depinde doar de echipamentul folosit.

Link spre comentariu

Daca o luam calculatoriu, Pemisie+castig_antena-atenuare_teoretica_300m avem : 20 dB+ 3 dB - 90 dB = -68 dB care pare ok, insa acestea sunt conditii optime, fara vreme, fara interferente, etc., daca le calculam si pe acelea mai scadem 10 dB lejer.

DAR, nu cred ca un adtfel de link se poate realiza cu un d-link 524 si un laptop pentru nimic in lume, sincer. Da, cu doua astfel de echipamente cu antene directionale si montate sus pe stalp se poate merge pe mai mult. Am facut si link-uri pe 10 km, dar de pe un deal intr-o vale pe o cladire de 4 etaje cu receptorul montat pe catarg.

Link spre comentariu

am instalat cuiva zilele astea un router din asta. nu mai avea pc (de fapt laptop-ul e cel pentru care am deschis topicul cu placa de baza) si vroia semnal wireless sa foloseasca telefonul. l-am pus in functiune, am sters ceva date de conectare de la fostul proprietar, am setat o parola si a mers....in camera. in bucatarie, la vreo 5-6 m distanta, mai avea vreo 2 linii la semnal. din pacate nu m-am uitat sa vad si pe laptop la cat ajunge semnalul, dar daca e nevoie de un raspuns il pot oferi duminica. probabil voi mai face ceva setari la el, pentru ca atunci eram cam grabit. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări