Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Lampizator" cu ECC86

Vizitator viobio

Postări Recomandate

• Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• klauss00

13

• merck

7

• Defro

7

• Усилитель

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am primit de la un prieten un Philips CD950 , chiar a picat bine ,Technicsul meu incepe sa sufere la citit ultimele piese .

Ma gandesc sa-l "lampizez ",de unde trebuie sa scot semnalul?

tda1547jpgjpg_Page14.jpg

Link spre comentariu

Eu zic sa nu strici bunatate de aparat.

Lampizarea nu inseamna altceva decit stricarea sunetului, adaugarea de distorsiuni.

Foloseste un amplificator pe tuburi daca tot iti place acest gen de sunet si lasa CD-player-ul asa cum a fost el conceput. 

Mii de ingineri se chinuie de multi ani sa obtina cel mai corect sistem de inregistrare/redare, cel mai corect si lipsit de distorsiuni sunet si vin citiva tantalai, ca altfel nu am cum sa le spun cind sustin ca sunetul respectiv este mai curect si mai bun, si strica munca miilor de ingineri.

Sint perfect de acord ca unor persoane le place acel sunet. E o chestie de gusturi la urma urmei, dar nu sint de acord sa se sustia ca acela este mai aproape de realitate cind este clar si demonstrat prin teste ca acel sunet este mai distorsionat.

Link spre comentariu

As lasa si iesirile originale ,si as monta pe spate inca doua mufe rca .Nu sunt fan Philips ,dar l-as lampiza ,sa-i ridic valorea si sa ofere 2 feluri de sunet.Oricum caut un CD player Yamaha Natural Sound .....

Philipsul are carcasa asa mare ca cere sa montezi "ceva" in plus....

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 2 ore, Усилитель a spus:

Am primit de la un prieten un Philips CD950 , chiar a picat bine ,Technicsul meu incepe sa sufere la citit ultimele piese .

Ma gandesc sa-l "lampizez ",de unde trebuie sa scot semnalul?

tda1547jpgjpg_Page14.jpg

După primul AO, pe întrarea etajului cu tuburi trebuie neapărat pus condensator, între ieșirea primului AO și al doilea ( cre este filtru) trebuie montat un comutator / releu. Mișto ar fi să faci și etajul sumator cu două triode. 

Link spre comentariu

Daca tot vrei sa-l lampizezi, eu as pune un etaj diferential cu 2 tuburi in aceeasi capsula (tub) direct de pe pinii DAC-ului (18+19 respectiv 14+15) si apoi din anozii tuburilor, sau anodul unuia dar doar cu sursa de curent in catozi, si apoi " repetat " cu niste operationali pt iesire de impedanta joasa. Iesirea de impedanta ridicata direct din anozi este cea mai mare sursa de zgomot dintr-un sistem modern.

Nu stiu daca ati observat dar rezistorii de pe cele doua iesiri diferentiale nu sint egali ceea ce favorizeaza armonicile pare.

Link spre comentariu

Personal nu agreez modificări de gen lampizat cd player. Mi se pare ca scade valoarea aparatului respectiv. 

Mai corect ar fi sa faceti un preamplificator  cu tuburi cuplat la ieșirea cd playerului. Cu 2 duble triode  o jumătate amplificator cealaltă repetor catodic. E si păcat de cd are mecanism si dac bun,mie tda 1547 mi se pare cel mai bun făcut de Philips.   

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Care ar fi intrebarea ?  D-l Josep Esmila a atasat un etaj de amplificare cu tub in locul amplificatorului audio realizat cu integrate unui decodor cu TDA1541 cumparat de aici.......222584740139

Link spre comentariu

Se poate si de aici ...." 273930955932" ..... mai ieftin fara integrate in cazul in care aveti un aparat  defect ptr. donare de organe...in locul tubului mai necunoscut la noi se poate folosi ECC82 sau 6H8, 6SN7 fara a modifica schema...

Link spre comentariu
La 02.04.2021 la 9:20, tm07uxo a spus:

Care ar fi intrebarea ?  D-l Josep Esmila a atasat un etaj de amplificare cu tub in locul amplificatorului audio realizat cu integrate unui decodor cu TDA1541 cumparat de aici.......222584740139

If you are a metrics-obsessed audiophile who spends more time arguing in audio forums instead of listening to music because you can't trust your own ears and would rather buy a component approved by a hifi guru and/or his/her test equipment, STOP! You'll be offended by the contents of this blog, especially this project!

However, if you agree with Radiotron Designer's Handbook, 3rd edition published in 1940, that the THD metric should be abolished and better test procedures and standards established, you may proceed.

Eu la cele  2 idei de mai sus m-am referit

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări