Vizitator Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 Ca sa inteleg, o oscilograma cu un sinus de 20Khz trebuie introdusa intr-o placa de sunet, "ars" un CD si oscilografiat ulterior cea ce "iese" din convertorul D/A corect? Link spre comentariu
Mitica M. Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 Da introdusa intr-o placa de sunet sau orice ADC, prelucrat fisierul "salvat" in format WAV cu 44,1kHz sample rate si 16b adancime (cu foobar, VLC, sau alte programe gratuite similare). Si apoi redata cu un cd-player chior vs un DAC ultimul racnet (de ex. al placii de sunet daca e mai rasarita). Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 2, 2020 Partajează Postat Octombrie 2, 2020 Problema s-ar reduce cam la asta: am muzica pe o banda de mag, inregistrata cu 9 cm/s, si o copiez pe 19 cm/s, se va auzi mai bine? Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 2, 2020 Partajează Postat Octombrie 2, 2020 (editat) 12 hours ago, Mitica M. said: Daca informatia audio de pe un CD este "codata" de un ADC pana sa fie "arsa" pe acesta la 44,1kHz/16bit, cum poate un DAC super_mega_bengos de 24b sau chiar 32b si cu sute de kHz sampling freq. sa iti redea mai bine informatia deja "limitata" pe CD? Ce S/N are un dac de 24 de biti sau 32 de biti si ce S/N are TDA1541? (TDA1541 este capabil de maxim 95dB) Adaugam in ecuatie jitter-ul sau upscaling-ul? (nu este ilegal nici reclocking-ul ) P.S. @icar ce am scris mai sus este valabil si pentru tine. Editat Octombrie 2, 2020 de merck Link spre comentariu
Defro Postat Octombrie 2, 2020 Partajează Postat Octombrie 2, 2020 Acum 46 minute, icar a spus: Problema s-ar reduce cam la asta: am muzica pe o banda de mag, inregistrata cu 9 cm/s, si o copiez pe 19 cm/s, se va auzi mai bine? Puțin mai bine. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 2, 2020 Partajează Postat Octombrie 2, 2020 11 hours ago, Mitica M. said: Da introdusa intr-o placa de sunet sau orice ADC, prelucrat fisierul "salvat" in format WAV cu 44,1kHz sample rate si 16b adancime (cu foobar, VLC, sau alte programe gratuite similare). Si apoi redata cu un cd-player chior vs un DAC ultimul racnet (de ex. al placii de sunet daca e mai rasarita). Tinand cont ca se pleaca de la semnal sinusoidal pe intrare o simpla masurare a distorsiunilor in cele doua cazuri (cd-player chior vs DAC ultimul racnet) arata castigatorul. Se poate culege semnalul si dinainte de FTJ de la cd-player pentru a se arata cu cat cresc distorsiunile daca acesta este eliminat. @popa marius care este frecventa maxima a semnalului sinusoidal de test de la intrare care poate fi folosita pe sculele tale? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 2, 2020 Partajează Postat Octombrie 2, 2020 Acum 1 oră, merck a spus: Tinand cont ca se pleaca de la semnal sinusoidal pe intrare o simpla masurare a distorsiunilor in cele doua cazuri (cd-player chior vs DAC ultimul racnet) arata castigatorul. Se poate culege semnalul si dinainte de FTJ de la cd-player pentru a se arata cu cat cresc distorsiunile daca acesta este eliminat. @popa marius care este frecventa maxima a semnalului sinusoidal de test de la intrare care poate fi folosita pe sculele tale? Milivoltmetrul analogic masoara pina la 1Mhz, distorsiometrul pina la 50Khz, osciloscopul la 10 Mhz iar din sculele digitale un SDR 1khz-2Ghz si placa de sunet Scarlett Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 2, 2020 Partajează Postat Octombrie 2, 2020 (editat) Alege de aici cateva mostre de semnal sinusoidal mono la diferite frecvente (eu as alege 10kHz): https://www.churchsoundcheck.com/audio-test-signals.html in josul paginii ai fisiere cu sinus: apesi pe oricare din ele si iti apare asta: apesi pe cele 3 puncte verticale din dreapta si fisierul va fi downlod-at pe computerul tau in format wav. Ramane apoi sa le arzi pe un cd si sa le redai pe cd player si pe placa de sunet si sa compari distorsiunile. Avand doar o singura placa de sunet Scarlett Focusrite nu ai sa o poti folosi ca sa si masori. Editat Octombrie 2, 2020 de merck Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 2, 2020 Partajează Postat Octombrie 2, 2020 6 hours ago, Defro said: Puțin mai bine. In analogic se aude mai prost : se adauga zgomotul de la inca o banda, de la un lant de inregistrare plus distorsiunile aferente.... Link spre comentariu
Defro Postat Octombrie 2, 2020 Partajează Postat Octombrie 2, 2020 Acum 1 oră, Усилитель a spus: In analogic se aude mai prost : se adauga zgomotul de la inca o banda, de la un lant de inregistrare plus distorsiunile aferente.... Peee buuuuneee? Domnilor, debitați niște chestii de rămân blocat. Înseamnă că ani de zile am ascultat, la dublu, zgomotul și distorsiunile celeilalte benzi. Ce magnetofoane foloseați, râșnițe? Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 2, 2020 Partajează Postat Octombrie 2, 2020 (editat) Indiferent de scule, in analog copia suna mai prost decat originalul si cu fiecare copie se strica toti parametri, tot mai mult. :zgomot de fond, distorsiuni, raport semnal zgomot etc Zgomotul benzilor magnetice a dus la inventarea si dezvoltarea Dolby Noise Reduction *When recording a signal on magnetic tape, there is a low level of noise in the background which sounds like hissing. * Seamana cu fotografia fotografiata cu film, developata, fotografiata iarasi, se tot strica calitatea imaginii.... Editat Octombrie 2, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 2, 2020 Partajează Postat Octombrie 2, 2020 Defro, eu zic sa nu te ambalezi. Daca sursa e aia de 9 cm/s, cu inalte mai putine, cu basi mai putini, cind treci pe 19 cm/s ce se intimpla? De unde se poate imbunatati raspunsul? Si da, se mai adauga nitel zgomot existent deja pe 9 cm/s. Astea se intimpla, fie el tafa Akai -ului si mama Sony-ului. Parerea mea. Usiliteli, corect. Adica io fac o poza cu un Optior, o developez si apoi o reforografiez o cu un DSLR si o sa iasa o fotografie super! Link spre comentariu
Defro Postat Octombrie 2, 2020 Partajează Postat Octombrie 2, 2020 Icar, daca ai posibilitatea, fa o proba. Nu vorbim de benzi trase si rastrase de n ori. Eu toate benzile le-am avut pe 19, trase de pe 9, ca asa avea baiatul ala care se ocupa de treburile astea, pe vremuri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 2, 2020 Partajează Postat Octombrie 2, 2020 Probabil @Defro are super scule de magnetofoane. Pe 9,5cm/s suna ca o duda, orice magnetofon sau benzi ai avea. Minim 19 sau, ideal, 38 pentru o inregistrare de calitate, iar daca tragi dupa o banda pe alta nu poti avea o calitate mai buna, in cel mai bun caz apropiata si in general mai proasta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum