klauss00 Postat Septembrie 30, 2020 Partajează Postat Septembrie 30, 2020 Multi au lampizat CD playere dar putini s-au plans Link spre comentariu
Defro Postat Septembrie 30, 2020 Partajează Postat Septembrie 30, 2020 (editat) Păi nu e de plâns că nu strici nimic, dar nici vreo mare minune . Nu știu schema lui cactus ăla de care s-au vorbit dar multe opțiuni nu sunt. Editat Septembrie 30, 2020 de Defro Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 30, 2020 Partajează Postat Septembrie 30, 2020 (editat) Acum 1 oră, icar a spus: Mie imi pare cel putin aiurea, ca un semnal digitalizat, esantionat, interpolat, sa-l pui pe lampa, pur analogica. Nu dau cu parul, dar nu e un moft? Facem ce cere piața. 1 oră în urmă, klauss00 a spus: Multi au lampizat CD playere dar putini s-au plans Cred că am pus etaje de ieșire cu tuburi in cel puțin 30 de cd-player și DAC-uri. Editat Septembrie 30, 2020 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 30, 2020 Partajează Postat Septembrie 30, 2020 Acum 28 minute, Defro a spus: Păi nu e de plâns că nu strici nimic, dar nici vreo mare minune . Nu știu schema lui cactus ăla de care s-au vorbit dar multe opțiuni nu sunt. Sunetul este ceva subiectiv, fiecare cu ce îi place. Link spre comentariu
klauss00 Postat Septembrie 30, 2020 Partajează Postat Septembrie 30, 2020 Acum 1 oră, viobio a spus: Facem ce cere piața. Cred că am pus etaje de ieșire cu tuburi in cel puțin 30 de cd-player și DAC-uri. Si care e parerea dv. personala si subiectiva referitor la modificarea sunetului dupa procesul de lampizare? Oricum, aviz amatorilor, doar daca il lampizezi fara sa ii schimbi condensatorii de decuplare daca sunt SMD sau o filtrare mai buna a tensiunilor de alimentare, etc. se pot trage concluzii eronate Link spre comentariu
Mitica M. Postat Septembrie 30, 2020 Partajează Postat Septembrie 30, 2020 Acum 3 ore, klauss00 a spus: Oricum, aviz amatorilor, doar daca il lampizezi fara sa ii schimbi condensatorii de decuplare daca sunt SMD sau o filtrare mai buna a tensiunilor de alimentare, etc. se pot trage concluzii eronate Si daca ii schimbi piesele amintite fara sa il lampizezi nu vei obtiune un sunet si mai bun? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 Acum 9 ore, klauss00 a spus: Si care e parerea dv. personala si subiectiva referitor la modificarea sunetului dupa procesul de lampizare? Oricum, aviz amatorilor, doar daca il lampizezi fara sa ii schimbi condensatorii de decuplare daca sunt SMD sau o filtrare mai buna a tensiunilor de alimentare, etc. se pot trage concluzii eronate Părerea mea.... Eu păstrez și etajul de ieșire stoc, cel cu AO. Prin adăugarea a încă unui etaj de ieșire cu tuburi...... ai două ieșiri de semnal, care "sună" diferit. Eu am adăugat aceste etaje de ieșire..... doar la cerere. În funcție de unele valori ale componentelor din etajul de ieșire cu tuburi..... poți "mânari" semnalul de ieșire al acestui etaj. Diferența între ce fac eu și ce fac alții, inclusiv Fikus, eu folosesc pe ieșire un repetor catodic cu impedanța mică de ieșire și atenuarea frecventelor ultrasonice, asta face și filtrul stoc cu AO. In tagma iubitorilor de audio, când se vorbește de un cd-player sau DAC extern, imediat se aduce în discuție transportul din cd-player și apoi tipul convertorului D/A, de parcă doar astea ar conta cel mai mult. După mine contează transportul și DAC-ul dar enorm de mult contează etajul de ieșire care urmează după DAC , acesta fiind defapt un filtru care atenuează frecvențele ultrasonice care scăpă din DAC, după mine acest etaj de ieșire are o influență enormă în timbrul, acuratețea semnalului livrat de aparat, aparatele mai scumpe au acel etaj de ieșire mai complex, nu doar câte un dublu AO pe fiecare canal, în general aceste etaje de ieșire simple taie destul de abrupt cam tot ce este peste 19khz. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 2 hours ago, viobio said: Eu păstrez și etajul de ieșire stoc, cel cu AO. Si cum se selelcteaza etajul de iesire, prin comutator sau ceva relee + telecomanda? Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 Se schimba mufa... Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 2 hours ago, viobio said: După mine contează transportul și DAC-ul dar enorm de mult contează etajul de ieșire care urmează după DAC , acesta fiind defapt un filtru care atenuează frecvențele ultrasonice care scăpă din DAC, după mine acest etaj de ieșire are o influență enormă în timbrul, acuratețea semnalului livrat de aparat, aparatele mai scumpe au acel etaj de ieșire mai complex, nu doar câte un dublu AO pe fiecare canal, în general aceste etaje de ieșire simple taie destul de abrupt cam tot ce este peste 19khz. Daca vorbim de DAC-ul dintr-un CD player (si despre asta este vorba), daca se elimina filtrul, datorita faptului ca frecventa de esantionare este de 44,1kHz pe iesire pe langa semnalul util ai si frecventa de esantionare, DAR ASTA = MICRODETALII !!! Am purtat niste discutii cu cineva si i-am trimis poze cu oscilograme de pe iesirea unui DAC unde frecventa de esantionare era prima data la 44,1kHz, apoi la 96kHz si 192kHz. Sinusul era zimtat rau de tot la 44,1kHz, la 96kHz inca se observa si abia la 192kHz se putea merge si fara acel filtru de pe iesire. Unii au inteles prost ce au facut altii cu bani. Cei cu bani au folosit doar transportul din CD player, au bagat un DAC cu frecventa de esantionare de 384kHz si au zis ca au scos filtrul. Cei care nu au avut bani de DAC, au mers cu DAC-ul original din CD player si au scos filtrul. La auditie .... AU APARUT MICRODETALII !!! si au crezut ca au intrat si ei in clasa celor care au spus ca au scos filtrul de pe iesire (dar DAC-ul lor avea frecventa de esantionare de 384kHz). Concluzia: scoate dom'le filtru ca sa auda beneficiarul MICRODETALII!!! (ca sa ai de cine sa te amuzi cand iti bei dimineata cafeaua ) Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 Viobio, buna explicatie, like! Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 Acum 7 ore, viobio a spus: Părerea mea.... Eu păstrez și etajul de ieșire stoc, cel cu AO. Prin adăugarea a încă unui etaj de ieșire cu tuburi...... ai două ieșiri de semnal, care "sună" diferit. Eu am adăugat aceste etaje de ieșire..... doar la cerere. În funcție de unele valori ale componentelor din etajul de ieșire cu tuburi..... poți "mânari" semnalul de ieșire al acestui etaj. Diferența între ce fac eu și ce fac alții, inclusiv Fikus, eu folosesc pe ieșire un repetor catodic cu impedanța mică de ieșire și atenuarea frecventelor ultrasonice, asta face și filtrul stoc cu AO. In tagma iubitorilor de audio, când se vorbește de un cd-player sau DAC extern, imediat se aduce în discuție transportul din cd-player și apoi tipul convertorului D/A, de parcă doar astea ar conta cel mai mult. După mine contează transportul și DAC-ul dar enorm de mult contează etajul de ieșire care urmează după DAC , acesta fiind defapt un filtru care atenuează frecvențele ultrasonice care scăpă din DAC, după mine acest etaj de ieșire are o influență enormă în timbrul, acuratețea semnalului livrat de aparat, aparatele mai scumpe au acel etaj de ieșire mai complex, nu doar câte un dublu AO pe fiecare canal, în general aceste etaje de ieșire simple taie destul de abrupt cam tot ce este peste 19khz. O explicatie profi din partea unui om profi! Respect! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 Acum 8 ore, merck a spus: Daca vorbim de DAC-ul dintr-un CD player (si despre asta este vorba), daca se elimina filtrul, datorita faptului ca frecventa de esantionare este de 44,1kHz pe iesire pe langa semnalul util ai si frecventa de esantionare, DAR ASTA = MICRODETALII !!! Am purtat niste discutii cu cineva si i-am trimis poze cu oscilograme de pe iesirea unui DAC unde frecventa de esantionare era prima data la 44,1kHz, apoi la 96kHz si 192kHz. Sinusul era zimtat rau de tot la 44,1kHz, la 96kHz inca se observa si abia la 192kHz se putea merge si fara acel filtru de pe iesire. Unii au inteles prost ce au facut altii cu bani. Cei cu bani au folosit doar transportul din CD player, au bagat un DAC cu frecventa de esantionare de 384kHz si au zis ca au scos filtrul. Cei care nu au avut bani de DAC, au mers cu DAC-ul original din CD player si au scos filtrul. La auditie .... AU APARUT MICRODETALII !!! si au crezut ca au intrat si ei in clasa celor care au spus ca au scos filtrul de pe iesire (dar DAC-ul lor avea frecventa de esantionare de 384kHz). Concluzia: scoate dom'le filtru ca sa auda beneficiarul MICRODETALII!!! (ca sa ai de cine sa te amuzi cand iti bei dimineata cafeaua ) Și "lampizarile" lui Fikus sunt pline de microdetalii de IF , la fel și a celor care au făcut "lampizarile" lui, ăia hard sunt cei care au scos și filtrul digital, montat înaintea cipului convertor A/D, asa zisul NOS, să fie treaba, treabă, la ieșire să aibă un semnal plin de jitter și frecvențe ultrasonice. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 10 hours ago, merck said: Daca vorbim de DAC-ul dintr-un CD player (si despre asta este vorba), daca se elimina filtrul, datorita faptului ca frecventa de esantionare este de 44,1kHz pe iesire pe langa semnalul util ai si frecventa de esantionare, DAR ASTA = MICRODETALII !!! Am purtat niste discutii cu cineva si i-am trimis poze cu oscilograme de pe iesirea unui DAC unde frecventa de esantionare era prima data la 44,1kHz, apoi la 96kHz si 192kHz. Sinusul era zimtat rau de tot la 44,1kHz, la 96kHz inca se observa si abia la 192kHz se putea merge si fara acel filtru de pe iesire. Unii au inteles prost ce au facut altii cu bani. Cei cu bani au folosit doar transportul din CD player, au bagat un DAC cu frecventa de esantionare de 384kHz si au zis ca au scos filtrul. Cei care nu au avut bani de DAC, au mers cu DAC-ul original din CD player si au scos filtrul. La auditie .... AU APARUT MICRODETALII !!! si au crezut ca au intrat si ei in clasa celor care au spus ca au scos filtrul de pe iesire... Pai la 44kHz din cate puncte construiesti tu o sinusoida de 20kHz? La 384kHz din cate? La 44kHz esti mort fara filtru, si nu e zimtata sinusoida fara filtru, ba chiar nici nu seamana a sinusoida. Cum m-am jucat un pic cu DAC-uri (in DDS-uri), trebuie sa-ti spun ca filtrul face diferenta. E aiurea sa-l scoti complet. E util si trebuie imbunatatit. Link spre comentariu
Mitica M. Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 (editat) Daca informatia audio de pe un CD este "codata" de un ADC pana sa fie "arsa" pe acesta la 44,1kHz/16bit, cum poate un DAC super_mega_bengos de 24b sau chiar 32b si cu sute de kHz sampling freq. sa iti redea mai bine informatia deja "limitata" pe CD? Editat Octombrie 1, 2020 de Mitica M. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum