Vizitator Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Am inteles ca ai doua iesiri comutabile, ce diferente exista ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 (editat) Am inteles ca ai doua iesiri comutabile, ce diferente exista ?O iesire este cea stoc,o ieșire este pe tub,comut ieșirile lui 1541 pe filtrele cu AO (stoc) sau lampizator,pe spate sunt patru mufe de ieșire,trebuiesc mutate și cablurile către amplificator.Soundul este diferit intre cele doua variante de ieșiri,cu toate ca nu prea vad rostul unei asemenea "lampizari", sunetul pe ieșirea cu ECC86 are o dinamica mai mare,în special pe voci,semnalul de ieșire este un pic mai mic pe ieșirile lampizate fata de varianta stoc.Lampizatorul are montate și doua filtre RLC&LC pentru tăierea frecventelor ultrasonice,nu se vad în poze,au fost montate după ce am pus pozele cu lampizatorul,filtrele au fost bibilite cu generatorul de semnal și osciloscopul,cam trei zile,taie frecventele care sunt peste 22khz,bobinele folosite sunt recuperate din alte cd-playere, nefuncționale, ajunse donatoare de piese,în special de AO,pentru ca în ziua de azi nu prea știi ce mai cumperi,de exempu folosesc destul de des 4558, pentru pedale de chitară,am cumpărat n marci,au o dispersie mare a caracteristicilor,de aceea prefer sa folosesc unele recuperate din perioada anilor 90. Editat Septembrie 3, 2015 de viobio Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 De cateva zile sunt in posesia uni Philips CD460 si ma gandesc sa il supun unui tuning. Am totusi cateva nedumeriri:-diodele rapide ce model sunt- condensatorii din jurul tda 1541 presupun ca sunt schimbati 220nF Mkp (sau sunt alt model?)-de care decuplari din sursa e vorba- condensatorii mica silver care sunt-sa folosesc condensatori electrolitici cu tantal acolo unde gasesc valori(in afara de sursa de alimentare)-daca sunteti dispus sa vindeti 2 ecc86 (sau macar unul, e pe net si o varianta cu o trioda pe canal) sau sa folosesc un lampizator cu 6n6pmultumesc anticipat Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 Poti folosi un lampizator si cu 6N16B, dupa schemele lui Ficus. Trebuie doar sa stii daca DAC-ul tau are iesire in curent sau tensiune, ca sa faci SRPP sau anode follower...(vezi pagina lui Ficus) Eu am facut cu 6N16B un anode follower la 80 V anodica si a mers perect... Dar daca vrei lampizator la Ua redusa, mergi pe ECC86 la 15V cum a facut @Viobio. Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 (editat) DAC-ul e TDA1541 simplu fara sufixul A Editat Octombrie 24, 2015 de klauss00 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Nu sunt în țară,vorbim cind ma întorc. Link spre comentariu
klauss00 Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 astept, nu ma grabesc Link spre comentariu
klauss00 Postat Septembrie 30, 2020 Partajează Postat Septembrie 30, 2020 La 24.10.2015 la 8:26, Untold a spus: Poti folosi un lampizator si cu 6N16B, dupa schemele lui Ficus. Trebuie doar sa stii daca DAC-ul tau are iesire in curent sau tensiune, ca sa faci SRPP sau anode follower...(vezi pagina lui Ficus) Eu am facut cu 6N16B un anode follower la 80 V anodica si a mers perect... Dar daca vrei lampizator la Ua redusa, mergi pe ECC86 la 15V cum a facut @Viobio. Ambele scheme postate de Fikus sunt pt DAC-uri cu iesire in tensiune. Pentru cele cu iesire in curent se elimina condensatorul de intrare iar rezistenta de grila va fi de 80-100 ohmi. Dv pe ce cd player ati folosit 6N16B? Care ar fi diferenta intre SRPP si anode follower? Link spre comentariu
Haralambie Postat Septembrie 30, 2020 Partajează Postat Septembrie 30, 2020 Cred ca ficus e cel mai bun exemplu de prostit cu televizorul Link spre comentariu
klauss00 Postat Septembrie 30, 2020 Partajează Postat Septembrie 30, 2020 Pai de ce? Ceva argumente daca aveti Link spre comentariu
Defro Postat Septembrie 30, 2020 Partajează Postat Septembrie 30, 2020 Ce ar aduce în plus o lampizare? Mai multă căldură în carcasă. Link spre comentariu
klauss00 Postat Septembrie 30, 2020 Partajează Postat Septembrie 30, 2020 Pe bune? Lampile pot fi montate in afara carcasei Link spre comentariu
Defro Postat Septembrie 30, 2020 Partajează Postat Septembrie 30, 2020 Atunci e și mai frumos, te obligă să ții CD playerul separat fără să poți pune altă sculă pe el. Dar poate nici asta nu e recomandat, se strică sunetul. O singură chestie am observat la lapidarea asta. In spectrul de medii/joase parcă se aude mai bine la putere mică, și cam atât. A fost o curiozitate,nimic mai mult. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 30, 2020 Partajează Postat Septembrie 30, 2020 Mie imi pare cel putin aiurea, ca un semnal digitalizat, esantionat, interpolat, sa-l pui pe lampa, pur analogica. Nu dau cu parul, dar nu e un moft? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2020 Partajează Postat Septembrie 30, 2020 icar, Daca si filamentul este incalzit cu semnal 'digitalizat' ? Daca catodul este si cu incalzire directa... Arta. De-ai gandit la asta ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum