Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbat difuzoare

dinamita

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dinamita

13

• Silviu26

3

• adi_0106

2

• ice_shadow

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Da, asta este problema, receiverul cere 6-16 ohm.Plus ca mai este o problema: am rebobinat acum cativa ani unul dintre difurile de bass si acum cel rebobinat se aude clar si mai tare iar cel nebobinat se aude mai incet si mai putin clar (comparativ cu celalalt). Si diferenta de acustica intre ele nu este fina, adica abia sesizabila, este evidenta. La acelasi volum, cel rebobinat se aude cam cu 30-40% mai puternic decat celalalt. Mi s-a explicat ca-i din cauza (sau datorita) sarmei folosite la rebobinare.Daca se pune problema sa se umble la filtre sau sa se introduca tub de bass reflex, se complica treaba ptr. mine. Pentru ca nu ma pricep :( .Inteleg ca nu exista posibilitatea sa schimb doar difuzoarele fara sa-i fac nimic altceva???

Link spre comentariu

eu zic ca se aud mai bine alea RFT decat alea de la KON......parerea mea....am vazut boxele alea la un prieten acum 3 ani....si eu zic ca sunt mai calitative ca celel de la kon.....mai bine mai iti cumperi un bass de 4 ohmi daca insisti sa le ai pe 8 ohmi si in inseriezi cu ala RFT.....dar sfatul meu e ca ala e mai de calitate si zic ca are si un sunet mai bun....

Link spre comentariu

nu prea poti sa faci nimic fara sa modifici filtrele pentru 8 ohmiparerea mea e ca... merg puse difuzoare de 4 ohmi daca amp-ul cere de la 6 in sus, dat fiind faptul ca vrei sa le folosesti ca sateliti, canal slab care oricum nu cere mult volum ( exprimarea e proasta, dar sper sa intelegi )incearca totusi sa rebobinezi din nou diful acela care se aude inceteu le-am schimbat pt ca unul era stricat cu totul...daca as fi putut le-as fi pastrat...

Link spre comentariu

La varianta cu rebobinatul celui mai slab m-am gandit si eu. Dar nu rezolva decat problema volumului.Silviu26,cere mult ptr ca folosesc five channel stereo foarte mult (deci cere cat cere si la front). Corect?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări