Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbat difuzoare

dinamita

Postări Recomandate

La multi ani!Am doua boxe "antice" RFT(de prin anii '80), pe 2 cai, cu difuzoarele de bas de 200mm.As vrea sa le schimb difuzoarele de bas ptr. ca sunt pe 4 ohm(vreau sa le pun difuri pe 8 ohm) si as vrea sa folosesc boxele intr-un sistem ca boxe surround.Ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca difuzoarele de medii/inalte (care sunt din acelea ovale) sunt pe 8 ohm. Nici puterea boxelor nu o prea stiu ptr. ca pe ele scrie 30VA - 4OHM (stie cineva ce inseamna in W?).O incinta are 340/235/225 mm(dimensiuni exterioare) si sunt incinte inchise.Dat fiind ca un difuzoarele de medii/inalte s-a stricat (sunt din hartie si in timp au ajuns ca o bucata de hartie imersata in ulei - o atingi si se rupe) trebuie sa le schimb si pe acestea si am gasit exact la dimensiune, pe 8 ohm, de 30W bucata (sau 40W, nu mai stiu sigur), vreo 40 RON perechea in magazin. S-ar potrivi?Sunt posibile aceste modificari ? Intreb in ideea in care stiu ca difuzoarele actuale de 200mm au puteri mult mai mare decat cele de aceeasi dimensiune din anii '80. Si mai stiu ca functie de difuzoare se stabileste si dimensiunea cutiei(care la mine, evident, nu poate fi modificata) . In consecinta, nu-mi pare treaba simpla, de aceea va rog sa ma sfatuiti.Va multumesc.P.S. Sa nu uit sa metionez: acum cativa ani a plesnit un dif de bas si l-am dat la rebobinat. Respectivul care l-a rebobinat mi-a spus ca este difuzor full-range (mi-a explicat ca emite de toate - bas, medii,inalte).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dinamita

13

• Silviu26

3

• adi_0106

2

• ice_shadow

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pozele vor aparea in vreo ora.Referitor la bani, nu am pretentia sa pun pe ele difuzoare scumpe, pot fi si chinezarii, doar sa se potriveasca la parametri si dupa inlocuire boxele sa fie pe 8 ohm (si evident sa se auda rezonabil). Sa spunem in jur la 1 mil, maxim 2 mil (dar asta daca mi se va confirma ca se vor auzi bine, adica dincolo de rezonabil). Nu de alta, dar ma gandesc ca sunt boxe in care nu merita sa investesti. Ma insel?

Link spre comentariu

hmm .... interesantcred ca stiu ce ar merge acolo .... ceva difuzoare de la kon dar problema este la filtre ... pt ca daca filtrele tale din incinte sunt pt difuri de 4 ohmi, iar tu pui difuri de 8 ohmi - vor aparea ceva probleme (adica frecventa de taiere se va injumatati) - ceea ce va duce la fortarea difuzorului de inalteeu tot nu am inteles de ce vrei sa faci boxele pe 8 ohmi :chior:

Link spre comentariu

am si eu asa boxe p-acasa si basii i-am inlocuit cu 200 lpp se aud bine, dar la basi mai puternici cam distorsioneaza, am facut niste simulari si ar cam trebui bas reflexfiltrele sunt foarte bune si nu cred ca ar trebui sa umbli la ele ca sa-ti mearga pe 8 ohmicred ca vrei sa le pui pe 8 ohmi pt ca nu iti merge amplificatorul pe 4 ohmi, nu?

Link spre comentariu

Si eu am aproximativ aceleasi boxe. tot RFT numai ca sunt simplu pe doua cai cu dif de joase de 200mm si inalte pe 4 ohmi. Le-am inlocuit cu YDD 200 LPP si cu BM100. se aude binisor dar mi se pare ca filtrele taie mai sus decat poate YDD 200 LPP si in acea gama de frecvente diful are o cursa foarte mare. In rest filtrele au si protectie la supra putere incorporate. Le poti pune un port de bass reflex ca si in proiectul lui Vasile

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări