Vizitator Raul Bernardino Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 Buna ziua, am si eu o nevoie de o idee, am doua aparate de diagnostic auto si reprogramare a calculatorului.. Idea este sa folosesc decat un singur cablu OBD la toate 3-4 aparatele cu un switch digital intre ele adica in loc sa scot cablu de la un aparat si sa il leg la altul trebuie sa fac ceva automat. care ar fii cea mai simpla solutie? Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Nu stiu ce amplitudine au semnalele acolo, dar daca sunt de 5V maximum poti folosi un switch digital ca astea http://www.ti.com/lsds/ti/switches-multiplexers/digital-bus-switch-products.page#p1143=10 x SPST (10 x 1:1) pentru fiecare cititor. Ai avea nevoie de un switch care ar activa separat fiecare din circuitele de mai sus. Aceste circuite trebuie vazute ca relee cu 10 contacte NO. Exista si varianta cu contacte NO+NC astfel diminuand numarul de "relee" digitale.O anumita logica de blocaj va trebui pusa ca sa eviti activarea in paralel. Un mic controler sau un 4017 ar face ca avand un singur buton sa selectionezi prin rotatie cele 4 conexiuni. Un LED ar indica vizual selectia.Dar pana nu stim amplitudinea semnalelor, nu merita detalierea solutiei.Alti producatori au solutii similare, TI a iesit primul la cautare. Link spre comentariu
Vizitator Raul Bernardino Postat Decembrie 18, 2014 Partajează Postat Decembrie 18, 2014 Nu stiu ce amplitudine au semnalele acolo, dar daca sunt de 5V maximum poti folosi un switch digital ca astea http://www.ti.com/lsds/ti/switches-multiplexers/digital-bus-switch-products.page#p1143=10 x SPST (10 x 1:1) pentru fiecare cititor.Ai avea nevoie de un switch care ar activa separat fiecare din circuitele de mai sus. Aceste circuite trebuie vazute ca relee cu 10 contacte NO. Exista si varianta cu contacte NO+NC astfel diminuand numarul de "relee" digitale.O anumita logica de blocaj va trebui pusa ca sa eviti activarea in paralel. Un mic controler sau un 4017 ar face ca avand un singur buton sa selectionezi prin rotatie cele 4 conexiuni. Un LED ar indica vizual selectia.Dar pana nu stim amplitudinea semnalelor, nu merita detalierea solutiei.Alti producatori au solutii similare, TI a iesit primul la cautare. Salut, amplitudinea semnalelor in cazul asta ar fii de 12 Volti, protocoale obd2.. Link spre comentariu
one Postat Decembrie 18, 2014 Partajează Postat Decembrie 18, 2014 (editat) Daca in loc de switch digital, alegi unul mecanic, poti gasi inca niste comutatoare pentru imprimante / porturi seriale, VGA, etc. Sunt niste cutii care au inauntru un comutator multipolar. Trebuie doar sa faci un adaptor OBD la mufa de intrare si apoi cabluri mufa_iesire la OBD. Google images: serial port switch box sau vga switch box. exemplu https://sewelldirect.com/images//products/SW-4473/SW-4473.jpg Stiu ca solutia mecanica nu este perfecta dar nici cea electronica nu este, dupa parerea mea. Box-urile astea costa putin si eu am folosit mai multe, multi nu isi dau seama ca e mai scump si sa cumperi un comutator multipolar iar switch-urile vga par pentru unii inutile, le gasesti la pret de lichidare. Dar chiar iti trebuie 10 iesiri ? OBD cred ca are comunicatie digitala la cativa volti, 12V sunt pentru alimentarea cablului, daca acesta este alimentat dintr-un alimentator, se pot multiplexa numai semnalele digitale. Editat Decembrie 18, 2014 de one Link spre comentariu
Vizitator Raul Bernardino Postat Decembrie 18, 2014 Partajează Postat Decembrie 18, 2014 Daca in loc de switch digital, alegi unul mecanic, poti gasi inca niste comutatoare pentru imprimante / porturi seriale, VGA, etc. Sunt niste cutii care au inauntru un comutator multipolar. Trebuie doar sa faci un adaptor OBD la mufa de intrare si apoi cabluri mufa_iesire la OBD. Google images: serial port switch box sau vga switch box. exemplu https://sewelldirect.com/images//products/SW-4473/SW-4473.jpg Stiu ca solutia mecanica nu este perfecta dar nici cea electronica nu este, dupa parerea mea. Box-urile astea costa putin si eu am folosit mai multe, multi nu isi dau seama ca e mai scump si sa cumperi un comutator multipolar iar switch-urile vga par pentru unii inutile, le gasesti la pret de lichidare. Dar chiar iti trebuie 10 iesiri ? OBD cred ca are comunicatie digitala la cativa volti, 12V sunt pentru alimentarea cablului, daca acesta este alimentat dintr-un alimentator, se pot multiplexa numai semnalele digitale. nu chiar 10.. vreo 4 doar. la asta ma gandisem si eu un switch vga chiar idea este sa montez notebookul si toate aparatele/programatoarele in trun Hard case gen military style, si sa fac o interfata cat mai usor si simpla de folosit pentru ca am obosit sa umblu cu 100 de cabluri dupa mine Link spre comentariu
one Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 Pai si asa nu le cari oricum ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum