florin mulies Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 va salut domnilor! detin internet de la romtelecom care a venit cu un router wi-fi ce nu are o acoperire foarte mare. am cumparat un router tenda n300 cu doua antene insa am intampinat probleme la conectarea lui chiar din momentul cablarii. in ce senes: mufa de la romtelecom este de tip rj11 (cred ca asa se numeste. este mai mica decat cea rj45). aceasta nu intra in portul wan de la routerul tenda. am incercat sa le pun in punte. adica din routerul romtelecom sa plece din lan1 spre routerul tenda in wan, insa dupa configurarea tip pppoe a routerului tenda nu imi functioneaza netul. cum as putea sa le rezolv? multumesc! Link spre comentariu
digix Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 E simplu ! Lasi routerul de la Romtelecom asa cum este cablat si configurat. Configurezi routerul cel nou: 1. Un cablu ethernet RJ45 conectat pe unul din porturile LAN galbene de obicei si in placa de retea de la calculator. 2. Deschizi internet explorer si tastezi in ferestra de adresa navigare: 192.168.1.1 sau 192.168.0.1 (ar trebui sa scrie pe cutie care este sau vezi din ce clasa iti da IP routerul), in fereastra de autentificare tastezi admin la user admin la parola sau ce scrie pe documentatie. 3. Configurezi sa foloseasca pe WAN IP dinamic. 4. Configurezi sa foloseasca pe LAN clasa de adrese IP alta decat 192.168.0.1 sau 192.168.1.1 alocate de regula de routerele Romtelecom, poti folosi de exemplu: 192.168.111.1 asta ca sa eviti situatia in care routerul ar putea avea IP-uri din aceeasi clasa pe WAN si LAN. 5. Daca vrei sa personalizezi felul in care este prezent pe wireless poti schimba ESSID in Florin si eventual sa securizezi cu o parola. Cu un cablu ethernet mufe RJ45 conectezi cele doua routere: 1. La routerul romtelecom pe portul 1 sau 2, atentie setarile implicite pentru porturile 3,4 sunt pentru alte servicii si nu merg pentru net. 2. La routerul cel nou pe portul WAN culoare albastra de obicei. Atentie la punctul 4 e important ! Link spre comentariu
florin mulies Postat Decembrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2014 va multumesc din inima domnule digix. eu setam pppoe, nu dhcp *ip dinamic. acum functioneaza foarte bine. sarbatori fericite va doresc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum