ShadowDaniel Postat Decembrie 13, 2014 Partajează Postat Decembrie 13, 2014 (editat) Salut Am si eu nevoie de putin ajutor in legatura cu calculul Amplificarii de tensiune, impedantei de intrare si iesire pentru o schema cu 3 tranzistori. Am presupus ca acest lucru se face redesenand schema in regim dinamic si inlocuind tranzistorii cu modelul simplificat (cu hi si o sursa de curent hf*Ib) dar m-am cam blocat aici unde ar trebui sa scot relatiile pentru Uo, Ui, Zi, Zo. Schema este atasata. Multumesc anticipat. Editat Decembrie 13, 2014 de ShadowDaniel Link spre comentariu
Mondan Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 (editat) Am presupus ca acest lucru se face redesenand schema in regim dinamic si inlocuind tranzistorii cu modelul simplificat (cu hi si o sursa de curent hf*Ib) dar m-am cam blocat aici unde ar trebui sa scot relatiile pentru Uo, Ui, Zi, Zo. Cum ai spus tu e un algoritm de rezolvare pe care mi-l mai amintesc si eu vag. Acum fiind o problema la scoala, vezi in curs cum ar vrea proful sa fie rezolvata. Poti posta si notele de curs, sau alte exemple. Sau sa scrii ce ai facut pana acum la ea. Pare a fi o problema care se preteaza doar unui algoritm de rezolvare .... N-ai pus condensatorii ce valori au, tranzistorii ce sunt si ce amplificare au. Editat Decembrie 14, 2014 de Mondan Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat Decembrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2014 (editat) Problema este ca nu am nici un astfel de exemplu rezolvat decat pentru schemele fundamentale ale tranzistorilor (colector la masa, emitor la masa, baza la masa si sarcina distribuita) unde este doar un tranzistor si este destul de simplu. Tranzistorii au Beta = 118 , hf = 110 si relatia ca S=40 Ic , S=hf/hi de unde se scoate hi. Valorile condensatorilor nu afecteaza amplificarea sau impedantele circuitului, de asta nu au trecute valori. Tot ce am facut a fost sa trec schema in regim dinamic si sa inlocuiesc tranzistorii cu modelul simplificat. Atasez schema. Editat Decembrie 14, 2014 de ShadowDaniel Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 15, 2014 Partajează Postat Decembrie 15, 2014 Mai întâi o lămurire : zici hfe = 110 și Beta = 118 - te referi la Beta de CC ? rareori în problemele de școală se iau valori diferite . Apoi , problema se abordează așa : 1. Calculezi PSF-ul , de aici și din celelalte date scoți parametri de semnal mic pentru tranzistori . 2. Observi că T2 este un generator de curent constant și îl tratezi ca atare . 3. Identifici elementele circuitului de reacție , le izolezi , și redesenezi schema cu încărcările respective - nu mai știu cum se numește acest mod de lucru. 4. Calculezi amplificările și impedanțele pe această nouă schemă . 5. Aplici reacția - cu formulele respective și obții rezultatele finale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum