Vizitator florinica Postat Martie 9, 2007 Partajează Postat Martie 9, 2007 mda este super misto lampa si din cate am vazut eu acolo foloseste neon nu leduri , in schimb chestia cu radio nu ma impresionat Link spre comentariu
Blind Postat August 17, 2007 Partajează Postat August 17, 2007 Hmm...a mai facut cineva ceva la proiectul asta? Link spre comentariu
Vizitator florinica Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 mda nu a mai zis nimeni nik nu s-a mai facut nik s-a plictisit lumea de acest proiect :smt005 Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 13, 2007 Partajează Postat Septembrie 13, 2007 florinică, hai să ne distrăm puţin cu proiectul ăsta: păstrăm ideea centrală (lampă cu leduri), dar încercăm s-o facem cât mai low-tek.adică nu mai folosim nici pic, nici usb... nici măcar baterii/acumulatoare sau stabilizator de la reţea, cu traf sau fără...ai idee cam cum rezolvi proiectul ăsta?? :yawinkle: Link spre comentariu
vlad_vasile Postat Noiembrie 21, 2007 Partajează Postat Noiembrie 21, 2007 Acum citesc topicul acesta pt prima data si pot spune ca e interesant insa pentru o "luminita" pare cam multa bataie de cap! Pentru divertisment si brainstorming e ok!Acum cateva luni eu am rezolvat problema iluminarii tastaturii in felul urmator:o bucata de 30 cm de pat pentru fire, ceva destul de ingust (cred ca cel mai ingust), am fat cateva gauri in el si am montat din interior spre exterior vreo 3 led-uri. Am mai conectat acolo un cablu usb si gata treaba!Jucaria rezultata am prins-o cu doua surubele sub birou, exact deasupra tastaturii iar firul pentru usb merge discret la unitate.Merge excelent si acum si e foarte folositoare! Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 22, 2007 Partajează Postat Noiembrie 22, 2007 Mai nou eu am cumparat pentru laptop o lampa speciala, de fapt am primit-o gratis cand am cumparat geanta, impreuna cu un hub usb si un mouse. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 Am cumparat si eu trei chinezarii de lampi si le-am modificat rapid, dupa cum urmeaza: Locasul bateriilor l-am largit putin sa incapa o pila litiu-ion scoasa din carcasa unui acumulator Nokia 7200. Mufa mini-usb am fixat-o pe corpul lampii cu silicon. Acumulatorul se incarca de pe usb printr-un circuit serie format dintr-un rezistor de 15 ohm si o dioda 1N4001. Ledurile sunt conectate in paralel si se alimenteaza din acumulator printr-un rezistor de 10 ohm, pentru limitare. Dupa o incarcare de 4 ore autonomia lampii este de 6 ore, binenteles ca dupa 6 ore lampa lumineaza foarte slab, incepe sa se vada cum ledurile lumineaza cu intensitati diferite datorita dispersiei parametrilor. Pentru a lumina uniform tastatura a trebuit sa stric paralelismul ledurilor, luminau doar centrul tastaturii. Oricul lumina e mult prea puternica, cred ca 3 leduri sunt arhisuficiente, noroc ca tastatura mea e de culoare neagra. Pentru cine nu este familiarizat cu acumulatorii litiu mentionez ca un LI-ION incarcat prezinta la borne 4,2V iar in cazul meu acumulatorul este descarcat pina la tensiunea de prag a ledurilor. Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 2, 2008 Partajează Postat Ianuarie 2, 2008 nu stiu daca mai e de actualitate,eu unu personal am vazut pe net la un tip (de pe metacafe mi se pare)ca a scos un neon dintr-un scanner impreuna cu montajul aferent de alimentare!asa ca am gasit si euun scanner vechi si am scos componentele de akolo;deci are un neon f. subtire mai subtire decit un pix,si un modul de alimentare la 12Vneonul are doar 2 fire(nu 4 ca la cele clasice).am inglobat modulul intr-o carcasa de incarcator de telefon motorola antic la care i-am schimbat traful(am pus unul mai mic k dimensiuni)si gata lampa mea de iuliminat tastatura.dejavantaje:nu pot controla intensitatea luminii si on/off din calculator(de fapt on/off as putea pe portul paralel ca am montajul dar nu vreau :smt003 ). avantaje: usor de construit (90% e gata facuta din scanner),consum fff mic de energie. Link spre comentariu
nicul Postat Ianuarie 2, 2008 Partajează Postat Ianuarie 2, 2008 ovidanie, lampa aia de birou cu 8 leduri are vreo rezistenta in serie cu ledurile , asa cum vine ea ? Am si eu una la fel si cu bateriile alea care dau totusi 4,5V lumineaza tare anemic. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 2, 2008 Partajează Postat Ianuarie 2, 2008 In original lampile mele nu aveau nici un rezistor serie, desfa totusi lampita ta si verifica, poate cu tine chinezii au fost mai darnici. Verifica si intrerupatorul, calitatea sa lasa de dorit. Su poate ledurile tale nu sunt supraluminoase !! Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Mai nou eu am cumparat pentru laptop o lampa speciala, de fapt am primit-o gratis cand am cumparat geanta, impreuna cu un hub usb si un mouse.am luat ?i eu de la praktiker un set asem?n?tor: lamp? usb, hub usb (1.1... zgârci?ii dreq!!! :smt021 ) ?i capsator plus compostor.toat? afacerea = 10 lei noi....acum s-a bulit tubul din lamp?...ceva idei de unde g?sesc un tub de schimb??? :prayer: Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 monitoare tft :smt003 Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 ok, am s? v?d cum stau lucrurile dac? pun 3 superluminoase în paralel!!! :snakeman: Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2008 Partajează Postat Ianuarie 6, 2008 In pagina 5 a acestui topic gasesti si o poza cu lampa desfacuta. Pentru curiosi, lampa de 5 RON disecata. Nu e lipita, se poate desface usor. Ma enerveaza ca bate putin in albastru lumina si e prea concentrat spotul.Se alimenteaza din 3 baterii AAA (total 4.5 V in gol, scade la 3.3 V in sarcina), R este de 2.2 ohmi, I total masurat = 75 mA. Deci mai putin de 10 mA prin fiecare LED.Bateriile sunt incluse in pret, marca PenesamiG iar scrisul de pe ele seamana cu cel de la Panasonic :supz:Are o singura rezistenta de 2.2 ohmi pusa intre intrerupator si baterii. Led-urile sunt puse toate in paralel, fara alte rezistente. Link spre comentariu
Vizitator tigrufero Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 alte probleme , sugestii , intrebari ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum