Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa cu trei leduri alimentata din usb

Vizitator florinica

Postări Recomandate

Primul pas:Taiat un cablu USB, scos bateriile lampii, pus 5V de la USB in loc de baterii. Isi trage vreo 300-320 mA, depinde in ce mufa USB bag cablul. Parca lumineaza prea tare. Am tinut-o alimentata asa vreo 10-20 min, merge, nu se incinge nimic.Partea frumoasa e ca functioneaza chiar si cu calculatorul oprit :toothy7: , portul USB ramane alimentat si dupa Shut Down.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 134
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blind

14

• MifTy

12

• sofian

11

• ghimpe--

4

Top autori în acest subiect

Urmatorul pas:

Facut montajul cu ATmega8 pe USB si verificat folosind firmware-ul din application note-ul de la Atmel.

Aici am bajbait ceva prin cod, :rolleyes: ca nu se compila. Pana la urma am corectat codul sursa pentru AVR Studio-ul de acum, ca era pt. o versiune mai veche si apareau conflicte la declaratii.

In plus nici nu am mai programat pana acum AVR-uri, a trebuit sa citesc despre fuse bits, sa pricep cum trebuie setati si cum se programeaza. :crazy:

Dupa ce am download-at firmware-ul proaspat compilat, am scos cablul usb, l-am bagat iar si... surpriza mare! :yahoo: A mers din prima!

Mi-a cerut driverul (nu e vazut ca un port serial standard, asa cum credeam eu) l-am instalat am aprins/stins un LED, am trimis la microcontroller un text si i l-am intors printr-un loopback, a mers si asta... :oky: (vezi poza).

Dupa ce m-am mai lamurit, :binky: de fapt montajul este un port serial asincron si un port paralel pe 16 biti, ambele comandate prin USB. La portul paralel, fiecare bit poate fi pus independent ca intrare sau ca iesire.

Se pot face ceva automatizari frumoase cu 16 DI/DO pe USB. In plus se poate scrie si citi in/din EEPROM tot prin USB.

Rea de tot jucaria. Igor, RESPECT. :salute:

Igor e un baiat destept care a implementat pentru prima oara un port USB cu un microcontroller care nu are USB. Proiectul lui original se gaseste aici:

http://www.cesko.host.sk/

Pe urma Atmel-ul :smt007 l-a publicat oficial, ca Application Note pentru AVR-uri.

Acum vine partea grea. Trebuie sa modific firmware-ul lui Igor si sa mai bag niste PWM-uri cu care sa reglez luminozitatea LED-urilor, macar 4 PWM-uri as vrea sa bag, alb si RGB. Si trebuie sa mai si dorm ca mai am putin si ma duc la servici!

Sa vezi ce chef de munca o sa am...

:hiding:

Link spre comentariu
Vizitator florinica

suuuuper tare bravo mestere esti beton acum ca pasul cel mai greu a fost facut nu mai ramane mult pana la finalizare :d. am vazut acolo la tine pe placa de test ca ai folosit o mufa USB mama de unde ai cumparat-o si cum se numeste de fapt tipul ala de mufa? ca eu m-am tot uitat pe sit-eurile cu piese de schimb dar nu au poze si dupa denumire sau coduri nu imi dau seama care este :).off abia astept sa imi vina programatorul clona icd2 :weedman:

Link spre comentariu

Cred ca ii zice mufa mama USB type B. Nu sunt sigur. Mai bine te duci la magazine cu cablul in buzunar si ii arati vanzatorului.A mea e de la conex, dar daca bagi montajul in veioza poti sa te lipsesti de mufa, tai un cablu USB si il lipesti direct pe placa. E destul de mare mufa, nici nu stiu daca ai loc sa o bagi in piciorul veiozei. Eu am pus mufa ca vreau sa folosesc placuta cu montajul la mai multe teste cu USB, pentru veioza o sa fac alt cablaj, mic.Daca totusi vrei neaparat sa ai cablu detasabil, cu mufa, vezi ca sunt cabluri USB cu mufa format mai mic, cum sunt cele de prin aparatele foto sau playere mp3. Una din aia cred ca incape in veioza.Pun niste poze cu mufele cand ajung acasa.

Link spre comentariu
Vizitator c_marius

28 LED`uri pe USB se pot aprinde 4, 16 sau toate 28Cel mai simplu si cel mai eficient....nu ca sunt impotriva celor care vor sa`si faca dar lampa asta e prea tare. :snakeman:

Link spre comentariu
Vizitator florinica

mda am studiat si am vazut si io ca este pentru picuri si alte chestii dar am gasit pe net o gramada de programatoare supersimple pentru AVR-uri si sper sa ma descurc.e misato si lampa prezentata de tine cu 28 leduri dar banuesc ca este destul de scumpa si nu are farmecul care o sa il aiva lampa noastra comandata din windows :P

Link spre comentariu

c_marius, pana la urma de unde ai luat lampa si cat costa?Asta pe care o am, de 5 RON, ma enerveaza rau, ca are spotul prea concentrat si ca LED-urile au o lumina albastrie. La a ta lumina e alba sau bleu? Cand bate pe tastatura o acopaera macar jumatate cu lumina? Se vinde cu acumulatori sau baterii?

Link spre comentariu
Vizitator c_marius

c_marius, pana la urma de unde ai luat lampa si cat costa?Asta pe care o am, de 5 RON, ma enerveaza rau, ca are spotul prea concentrat si ca LED-urile au o lumina albastrie. La a ta lumina e alba sau bleu? Cand bate pe tastatura o acopaera macar jumatate cu lumina? Se vinde cu acumulatori sau baterii?

Lampa costa 35 RON in luna Iuniese vinde fara acumulatori si are lumina alba si se poate alimenta si la bricheta de la masina. :snakeman:
Link spre comentariu
Vizitator florinica

salutare am primit de la magazinul lui vasile clona ICD2 USB :) esra super misto ambalat cu granule de polistiren is cutie izolata dar spre surprinderea mea in interiorul cutii era doar montajul atat fara instructiuni, fara carticica de utilizare, fara certificat de garantie fara nik si avand in vedere ca sunt incepator imi folosea foarte mult un manual de utilizare in limba romana de fapt asa ar fi si normal sa aiva. Ok am inteles driverele le iau gratuit de pe net dar restul....... instructiuni de montaj alea alea nik. Nu vreau sa fac o reclama proasta dar nu mi se pare normal. in rest sper sa fie ok

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Din pacate nu am mai multe detalii iar programatorul se primeste exact cum se vede in poza, nimic in plus.El are aceeasi tip de conectori si aceleasi functiuni pe el ca originalul Microcip doar ca e mai ieftin :smt003

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări