Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa cu trei leduri alimentata din usb

Vizitator florinica

Postări Recomandate

Se gaseste in comert o chinezarie de lampa la 5 RON. Are 8 LED albe, corp flexibil si o baza suficient de mare pentru adaugare circuit microcontroler.

Posted Image

Pararea mea este sa va folositi de ea in proiect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 134
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blind

14

• MifTy

12

• sofian

11

• ghimpe--

4

Top autori în acest subiect

Vizitator florinica

salutare este super tare lampa si arata foarte misto dar de la ce se alimenteaza ca 8 leduri mi se pare cam mult pentru USB.De fapt daca ii pui microcontroler merge si mai mult de 100mA dar totusi sunt curios de la ce se alimenteaza

Link spre comentariu

Daca pui 4 perechi de cate 2 LED-uri inseriate consuma 20 mA x 4 = 80 mA. :)

Unde se gasesc lampile (chinezariile)?

Vreau si eu la 5 RON, ca numai LED-urile si sunt mai scumpe. Am dat 4.5 RON pe un LED alb de la Connex - stiu ca e scump dar eram curios cum se aprinde. Diferenta e ca are lumina mai apropiata de alb, celelalte bat putin spre albastru.

Link spre comentariu

Se alimenteaza de la 4,5V (3x AAA bat.). Sincer eu am luat-o cu scopul sa o modific pentru o baterie de 9V crezand ca la 4,5V nu lumineaza cine stie ce, dar spre surprinderea mea, chiar si cu bateriile alea de kko (lampa e furnizata si cu baterii :d ) lumineaza destul de bine.Lampile se gasesc in Bucuresti in zona Garii de Nord. Nu stiu cum se cheama strada dar o sa incerc sa explic cum ajungeti acolo: 1. in fata Garii de Nord (la coloane) se afla un parc. 2. cum mergeti voi spre parc (dinspe gara) in stanga parcului se afla o strada 3. pe trotuarul din stanga al strazii se afla mai multe magazine (la parterul blocurilor) 4. magazinul cu pricina adaposteste tot felul de nimicuri, de la detergenti, jucarii, carioci pana la topoare. :axe: 5. lampile sunt disponibile in 2 culori: verde si roz :yawinkle: Spor la shoping :smt006

Link spre comentariu

super lampile voastre , exisa si cateva tipuri de lanterne care pot fi adaptate la USB+un suport adecvat (chinezarii dar lumineaza puternic si sunt ieftine).Am vazut astfel de lampi intr-un studio de inregistrari.Puteti adauga o mufa (de care doreste inima voastra ) la sursa PC-ului (din interiorul sursei) , si puteti sta linistiti . :supz:

Link spre comentariu

eu am vazut la un mag de calculatoare o lampa similara cu cea cu leduri din poza de mai sus, dar cu un tub de neon. aia e mai buna probabil ca face o lumina mai placuta, mai uniforma, dar nu merge ajustata intensitatea....cred..

Link spre comentariu

Mersi pentru adresa. Am cumparat chinezaria de langa Gara de Nord. Simpatica. Partea de sus e lipita, asa ca am luat 2 in caz ca stric una cand o desfac. Dar una a trebuit sa o vand unui coleg, ca nu mai scapam de el... :)Zilele astea am facut si un programator pt. AVR si chiar merge :smt045 Imi mai trebuie niste diode Zenner de 3.3V si montajul pt. USB cu ATmega8 e gata.Vasile zicea ca microcontrollerele de la connex sunt proaste, nu se scrie flash-ul bine. Cred ca am avut noroc, al meu merge. Oricum e prea scump, nu mai iau de la ei.Ieri am inceput sa ma uit prin Application Note-ul de la ATMEL, sa vad ce si cum ar trebui modificat. Chiar daca am gasit un montaj gata facut, vreau sa ma joc si eu cu USB-ul, asa ca incerc sa modific firmware-ul. Sper sa fac primele incercari in weekend.Haioasa veioza! Dar e mov, nu roz.Pentru cine nu vrea sa se complice si sa o faca comandata din calc, poate sa-i puna doar un cablu USB pentru alimentare si gata. Cei mai pretentiosi ar putea sa mai puna un potentiometru si un tranzistor, si gata si reglajul luminozitatii.Alimentare de la baterii poate ramane, ca poate o folosesti in vacante! :weedman:

Link spre comentariu
Vizitator florinica

salutare astazi am rascolit orasul dupa lampa deaia de care ne-a prezentat ghimpe-- si pana la urma am gasit dar spre surprinderea mea are un pret de trei ori mai mare de cat cel care il mentioneaza ghimpe-- este 15 lei si am gasit si la 13lei o sa mai caut pe la magazinele cu chinezarii ca eu am gasit la magazinele de electronice si cred ca deaia sunt asa scumpe oricum pana la urma o sa imi iau una ca e mai dragutza de cat cea facuta de mine :).

RoGeorge eu mi-am comandat de la Vasile o Clona MPLAB ICD2 (http://www.hi-end.ro/product_info.php?products_id=631) ai idee merge programat cu el si avr-ul care il folosesti tu?

Link spre comentariu

florinica, nu stiu daca pe la tine prin oras exista magazine "38". Sunt magazine care vand tot felul de nimicuri (jucarii, haine, incaltaminte, etc). Daca ai asa ceva incearca intai acolo. Eu de acolo mi-am luat un set de cuttere (care in catalogul de la Jameco este 10.95$) cu doar 38.000 lei vechi.

Link spre comentariu

Florinica, ce ai cumparat este foarte bun, are si "In Circuit Debugging" (ICD), este pentru PIC-uri. Nu stiu daca merge si la AVR-uri.Pentru curiosi, lampa de 5 RON disecata. Nu e lipita, se poate desface usor. Ma enerveaza ca bate putin in albastru lumina si e prea concentrat spotul.Se alimenteaza din 3 baterii AAA (total 4.5 V in gol, scade la 3.3 V in sarcina), R este de 2.2 ohmi, I total masurat = 75 mA. Deci mai putin de 10 mA prin fiecare LED.Bateriile sunt incluse in pret, marca PenesamiG iar scrisul de pe ele seamana cu cel de la Panasonic :supz:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări