sofian Postat Ianuarie 16, 2007 Partajează Postat Ianuarie 16, 2007 am modificat si am pus alta in loc la cea vecheSa vedem ce face RoGeorge cu atmeluldaca nu fac eu o schema cu pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2007 Partajează Postat Ianuarie 16, 2007 Daca ai timp nu strica sa faci si tu cu PIC-ul.De ex. eu am ajuns acasa numai dupa ora 22:00 si pana acum nici macar documentatia nu am parcurs-o complet.Macar sa fim gata in acelasi timp si sa nu stim ce sa alegem:Microchip sau Atmel... :smt014 Sau, mai rau, daca nu imi iese? :smt089 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2007 Partajează Postat Ianuarie 17, 2007 Astazi am incercat sa imi iau ATtiny2313...Nu mai aveau, asa ca am luat ATmega8. E mai scump, la conex am dat 9.5 RON, ca ma grabeam si nu voiam sa astept livrare 1 sapt. prin posta. Dar ATmega8 nu merge la 3.3V, asa ca o sa am nevoie de buffer-e pe liniile de date de la USB. Si n-am.Poate merge fara...LED-uri ultra bright SMD nu am gasit toate culorile asa ca am luat pana la urma LED-uri de 5mm. De fapt nici nu stiu de ce le-am luat, ca LED-uri normale aveam prin casa, si cred ca erau suficiente. Nu vreau lumina prea multa, doar cat sa vad tastatura...Stiu, o sa-mi ziceti ca nu-i nimic, le pot da mai incet... :weedman: Am luat si Q de 12 MHz dar e format mare :(Cu alte cuvine m-am grabit si am cumparat numai prostii! Acuma ma oftic, ca mai bine faceam comanda prin posta... :smt013 Ramane sa vad daca sunt in stare sa modific firmware-ul, ca la cat de handicapat am fost azi... Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 17, 2007 Partajează Postat Ianuarie 17, 2007 Du-te si ia-te de la Comet http://www.comet.srl.ro/ Acolo au preturile cele mai ieftine. Este tot prin zona, insa la vre-o 2 strazi distanta (uita-te pe harta de pe situl lor). Este muuuult mai ieftin. Spre ex, un 16F628a este 1,8$ la ei, pe cand la conex este 13,5 lei (deci dublu si un pic). O singura chestie trebuie mentionat: la comet trebuie sa faci cumparaturi de minim 10lei (asta nu prea e o problema, cu 2 microcontrolere ai scapat) Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2007 Partajează Postat Ianuarie 18, 2007 Dupa cat de bine mi-a mers ieri, nici azi nu ma pot lauda cu prea multe... Dupa ce am sapat atat ca sa modific firmware-ul, ia uite aici, exact ce vroiam eu sa fac, moca, functional si testat. http://www.schatenseite.de/usb-led-fader.html Identic cu ce tocmai incepusem sa fac... Si chiar a dus ideea putin mai departe, a implementat si o anvelopa pentru intensitatea luminoasa, cine nu vrea efecte o pune constanta. Nu-mi place sa las treaba la jumatate, dar nici sa reinventez roata... Mi-a pierit tot avantul! :smt087 Link spre comentariu
Vizitator florinica Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 salutare nu trebuie sa iti piarda avantul pentru ca asa proiecte au facut multi dar nu este nici unul la fel asa ca mergi mai departe cu ideeile ca sa o scoatem la capat :DIn ce stadiu va mai aflati cu proiectul vreo noutate ceva sau nu ati mai avut timp de nik??Oricum astept sau asteptam vesti de la voi adica noutati ma refer pana una alta eu mi-am dat seama ca imi trebuie si un programator de PIC-uri asa ca va rog sa ma sfatuiti la ceva as prefera sa fie cat mai complex (universal)M-am uitat putin pe net si am vazut ca nu sunt scumpe 30 - 50 lei doar ca nu sunt universale merg doar de la pic xxx pana la pic xxx si daca vrei alt fel de pic tre sa iei unul care mere de la pic xxx pana la pic xxx :(. nu stiu daca ma intelegeti prin ce vreau sa spun dar vreau unul care sa mearga cu toate tipurile de pic sau ma rog cele mai uzuale. deci plz. heeelp Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Ori cauti scheme pe la sectiunea pic si ti-l faci, ori cumperi. Unul destept este debuggerul de pe situl lui vasile http://www.hi-end.ro/product_info.php?products_id=631 care se conecteaza direct pe usb. Pacat ca n-am $ ca-mi luam si eu unul (n-am serial la laptop si nu are rost sa ma complic cu adaptoare) Later edit: Singura chestie e sa stii unde sa conectezi pinii pe microcontroller (poti afla asta din datasheet-ul microcontrolerului) Link spre comentariu
Vizitator florinica Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 salutare mersic mult pentru recomandare e super tare programatorul si are un pret super bun dar am o nelamurire imi mai trebuie cumva o extensie care se conecteaza in mufa RJ?? adica din cate vad eu acolo imi mai trebuie o extensie cu soclu pentru pic-uri. Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Da, mai trebuie niste o extensie pe care o legi la controllerul pe care vrei sa il programezi, extensie ce are 4 sau 5 fire, nu stiu sigur. Oricum, cred ca Vasile iti da si un prospect la el. Mai multe detalii aflii chiar de la el :yawinkle:Later edit: Pe pagina produsului gasesti cateva linkuri despre programator cu tot ceea ce se poate conecta la el si cum. Din cate am inteles primesti doar kitul, instructiuni sau ceva....pe siturile respective Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Din pacate nu am mai multe detalii iar programatorul se primeste exact cum se vede in poza, nimic in plus.El are aceeasi tip de conectori si aceleasi functiuni pe el ca originalul Microcip doar ca e mai ieftin :smt003 Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 cred ca linkul asta o sa lamureasca treaba http://www.icd2clone.com/wiki/Main_Page Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Este muuuult mai ieftin. Spre ex, un 16F628a este 1,8$ la ei, pe cand la conex este 13,5 lei (deci dublu si un pic).Sa nu va puna necuratul sa luati Atmeluri de la Conex pentru ca sunt chinezesti si dau eroare programare + ca sunt si mai scumpe ca la altii :toimonster: Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Am dat doar un exemplu...Oricum la comet sunt cele mai mici preturi si e cel mai rentabil daca esti din bucuresti. Link spre comentariu
Vizitator florinica Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 mda gata am dat comanda abia astept sa vina am studiat putin manualul de utilizare si pare destul de simplu de construit extensia respectiva.voi ce ati mai facut ce progrese ati mai facut?? noutati ceva ?? Link spre comentariu
Vizitator florinica Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 daca este cineva priceput mai am un topic la sectiunea pic http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=17145 astept o sugestie idei ceva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum