Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sugestii amplificator

Vizitator DanielBull

Postări Recomandate

Vizitator DanielBull

Salut !

Mă puteți ajuta si pe mine în alegerea construcției unui amplificator audio , care să fie raelizat pe un cablaj de test , fară prea multe piese și tensiunea de alimentare < 22 V ( am transformatorul deja cumparat ) . Mulțumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator DanielBull

Aha , dar la un transformator de 1.4 A ? Mai am unele mai mari cu 63 Volt amper si nu stiu de care sa folosesc. Multumesc.

Editat de DanielBull
Link spre comentariu

Recomand cu incredre TDA2040 . Am facut si eu un amplif cu acest integrat (dar cel original SGS , recuperat dintr-un TV ,parca) si suna foarte bine alimentat +/- 18V dupa redresare si filtare .... L-am alimentat de curiozitate si la +/- 22V si nu are absolut nimic (pe sarcini de min. 4 ohmi) .  Cu alimentare simetrica performantele sunt mult mai bune fata de alimentare asimetrica ...de aici e treaba dvs. . In cazul in care vreti sa rebobinati traful va trebuie 2 infasurari de 14V(2x14V) in secundar pt. acei +/-18V

Aici si poze:CAM00649.jpg CAM00657.jpg

Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu
Vizitator DanielBull

Da , dar problema e ca eu am transf care fara filtrare redresare scoate 22V . Nu scoate simetric !  Apropo Claudiu , da-mi si mie te rog schema care ai realizat-o tu mai sus , dar pe sursa simpla +12v.

Editat de DanielBull
Link spre comentariu

Alea ce iti dau ei acolo sunt pentru alimentare diferentiala pt. a-ti spune care e tensiunea maxima. Daca te uiti mai bine in schema ,pinul 3 al ic-ului este conectat la masa generala amplificatorului....cu alte cuvinte schema aia este pentru alimentare ASIMETRICA (sau simpla) care este de +32V ....sper ca ai inteles! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări