quicknick Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Multumesc pentru raspuns. Daca repar driverul, n-am de gand sa incerc recapsularea becului ci voi integra tot "ansamblul" intr-o aplica/corp de iluminat, asigurand ledurilor o racire mult mai buna decat cea initiala. Nu stiu daca am dreptate, dar eu consider ca driverele se strica (lipituri reci etc) mai ales datorita caldurii degajate de leduri si nu caldurii proprii, care ar trebui sa fie destul de mica (eficienta mare). Testarea led-urilor a fost primul lucru pe care l-am facut la decapsulare, sunt toate ok, dar n-am idee cu ce altceva le-as putea alimenta (scc pe la 130mA si aprox. 80 volti...) Cele chinezesti nu au pana acum deriva sesizabila, cel pe care l-am facut cadou a avut alta culoare din prima secunda. Ore de functionare... poate 100-200 la cel care s-a ars, nicicum 20k... Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 (editat) S-ar putea sa te pot ajuta cu SCC 130mA dar limita este pe la 70V - asta ar corespunde la 24 jonctiuni... Sa inteleg ca nu sunt leduri de putere ci COBuri? sa fie si COBuri, si puse in serie, asta ar fi singura situatie prin care s-ar ajunge la 80V cu componente "uzuale"...? Oricum in acest caz tot ce recuperezi sunt COBurile, in rest driver poate fi configurat cu iesirea spre ele si paralel. Plus ca presupun ca tu vei pune radiator corect si normal. Deci proiectul s-ar apropia de ce spun eu - o sursa de lumina manufacturata. SMPS cu iesire CC este o sursa in comutatie si logic are randament bun, dar caldura produce. Ideea de a inghesui si sursa si ledurile - toate producatoare de multa caldura intr-un corp compact este sigur cel putin nefericita. 100 de ore sunt nimic pentru un led care a fost racit corespunzator, si care va depasi 20.000 ore. Multe au 50.000 ore conform producatorului, dar am vazut si 100.000 ore. De retinut ca timpul respectiv este pana la o scadere la 70% a luminozitatii, ele vor continua sa functioneze inca mult timp. Insa 100 ore poate sa fie si foarte aproape de "sfarsitul carierei" daca au functionat la temperaturi foarte mari, care au produs degradari pe jonctiune. Editat Septembrie 4, 2015 de Dxxx 1 Link spre comentariu
quicknick Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 (editat) Citat ianacosti: "Becul e facut foarte bine, are 4 leduri Osram Duris de 19.6 V, 5 W 330 lumeni, alimentate la un curent de 120 mA ca sa dea un flux de 200 lumeni fiecare.". Tot conform lui, driverul original odata reparat le hraneste cam cu 122mA/73V. Alimentand la curent foarte slab cate un modul am constatat ca sunt 6 jonctiuni in fiecare, legate in serie. Apoi toate modulele sunt legate in serie pe MCPCB. Nu stiu daca pot sa trec asa usor la legare in paralel, ma gandesc ca daca incerc sa tai traseele de cupru ca la PCB-urile normale, sigur iese vreun scurtcircuit intre trasee si suportul de aluminiu. Avand in vedere "calitatea" Osram-urilor la 10w, probabil in curand o sa am la dispozitie si mai mult "material didactic" A se citi si minunatele review-uri de aici (eventual prin google translate pentru cei care nu le au cu germana): http://www.amazon.de/OSRAM-Classic-60W-Ersatz-warmwei%C3%9F-matt/dp/B00JL345EY http://www.amazon.de/OSRAM-Star-Classic-Ersatz-warmwei%C3%9F/dp/B00KPUFZAK Editat Septembrie 4, 2015 de quicknick Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Daca este asa sunt 24 jonctiuni in total, insa tensiunea este neasteptat de mare, peste 3V per jonctiune, ceea ce din pacate arata componente fie slabe / fie vechi ca tip / fie solicitate spre puterea maxima. Si in general nu vrei nici una dintre astea. Zic asa pentru ca majoritatea ledurilor albe de putere recente, in zona de functionare lejera (deci nu la maxim posibil), functioneaza sub 3V. Eu ma asteptam la 70V pentru 24 jonctiuni... Singura solutie ar fi sa probam sursele poate gasim una limitata la tensiune mai mare. Inteleg problema, sunt montate pe MC-PCB si nu vrei sa intervii in zona respectiva. Link spre comentariu
Vizitator Hartabala Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 @ovidiu7140: Cum se manifestau beacele dvs înainte de a le repara? Eu am 4 bucăți dintr-astea (10W, dimabile, made in Ro, luate din Mol). 2 funcționează bine-merci și-n ziua de azi (deci apx 1 an), însă celelalte 2 au început să flickuiască după apx 1-2 luni de utilizare moderată. Pe unul l-am desfăcut însă m-am plicisit repede de rîșcîit în rășina (sau ce dracu-o fi) cu care e impregnat. Cineva a pus aici o schemă (nu știu dacă e fix pentru modelul pe care îl am eu dar precis e ceva asemănător și-i mulțumesc). Baiul e că, analizînd schema, chiar n-ar putea spune ce anume ar putea determina un flicker de apx 5-10Hz. Dvs ce-ați înlocuit? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum