Vizitator ovidiu7140 Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) Am cumparat si eu 9 becuri cu led osram A10 10w dimabile 2700k ,in genere sunt ok foarte buna lumina dar unul a cazut in cateva minute de la functionare,am desfacut becul foarte greu ...de fapt l-am stricat ca nu prea poti sa le desfaci si surpriza 4 leduri smd legate in serie pe un radiator de aluminiu de tot rahatul lipite cu pasta metalica epoxi iar partea electronica a fost inecata in compund elastic acum cand scriu aici a mai murit unul ajutooooor ce sa fac !!!!!!!!!! Editat Martie 12, 2015 de ovidiu7140 Link spre comentariu
validae Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 De banii dați pe porcăriile alea luai o grămadă de leduri serioase de pe forum sau net și ceva surse de curent constant și îți făceai niște corpuri de iluminat cu leduri de toată stima.Sunt multe exemple și pe forum și pe net de corpuri de iluminat cu leduri DIY care sunt și mai eficiente și mai rezistente decât prostiile de becoleduri din comerț. Eu unul nu am cumpărat decât un singur bec cu leduri, dar nici nu a apucat să funcționeze că s-a ars la teste De atunci îmi fac singur corpurile de iluminat. Ce găsești în comerț la prețuri convenabile sunt prost făcute, cele ,,adevărate,, te usucă la buzunare....cine n-are ce face cu banii poate să cumpere ! 1 Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 Nu ar trebui sa le dea voie sa comercializeze astfel de produse fara garantie. Link spre comentariu
belasajgo Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 Nu ar trebui sa li se permita sa fabrice produse de proasta calitate pentru care doar se consuma resurse si apoi se arunca dupa scurt timp la gunoi. Cand vad la produse electronice si electrocasnice ca producatorii ofera extragarantie pentru produsele lor pentru defecte de fabricatie, fac cu nervii. Adica cum vine asta, sa platesti tu pentru garantie? Eu as obliga toti producatorii sa ofere minim 5 ani garantie pentru orice defect de fabricatie la un produs si as interzice extragarantiile. Adica tu platesti pentru un produs care poate are defecte de fabricatie ce abia dupa 2 ani apar si pe langa asta sa mai platesti si pentru o garantie, ca in cazul unui defect sa ti se repare produsul respectiv?! In ziua de azi oricum toate produsele sunt fabricate astfel incat sa se strice (cautati dupa "planned obsolescence"). Ma apuca rasul si cand vad ca la sisteme de operare si la aplicatii ce se cumpara pe bani, se scrie la beneficii ca timp de cativa ani se ofera update-uri gratuite pentru corectarea bug-urilor descoperite ulterior. Deci in mod normal firmele care se ocupa de software, nu ar trebui sa aibe voie sa lanseze un produs pana nu este testat in detaliu si in caz ca se descopera ulterior bug-uri, firma sa fie trasa la raspundere pentru asta. Uitati-va de exemplu la Windows cate mii de update-uri au existat pana acum la ultimele versiuni si nici asa nu s-au corectat toate bug-urile. In loc sa se testeze totul inainte de lansare, se lanseaza produsul chiar si inainte sa fie finalizat produsul, ca doara clientul oricum nu prea poate face nimic chiar si daca nu ii merge bine sistemul... Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 (editat) Acum sa nu exageram, unele produse au "intrinsec" in ele faptul ca vor evolua pe parcurs, asta este pentru un soft semnul ca se respecta. Ajungi intr-o zona filozofica, si se pare ca ai tendinta sa negi progresul/evolutia... dar deja asa ceva merita la "bodega" Cat despre becuri led - 100% de acord cu Validae, mai ales ca am si zis-o in diverse forme deja de cateva ori. Vedeti pe treadurile vecine realizarile lui SS1958 care nu numai ca sunt foarte ieftine, dar sunt si mult mai fiabile ca Osram. Daca ledurile montate ar fi premium tot ar ramane o marja de economie si rezultatele ar trebui sa fie si mult mai bune pentru ca la produsele de ultima data sigur sunt performante mai mari decat la componentele folosite de Osram. Editat Martie 14, 2015 de Dxxx Link spre comentariu
ianacosti Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 (editat) Îmi pare rău ca nu am făcut poze când am desfăcut becul, eram prea obosit după râcâitul in rășina aia din el.Daca mai prind un bec ars îi fac poza la lipitura rece si o postez pe pagina de facebook Osram. Am si microscop de 20x.@rinaldoparaipan, nu mai fac cablaje la Electra, e 800 de Ron un set-up minim, asta înseamnă ca îmi ies 80 de pcb-uri, mie îmi trebuie 4. O sa pun proiectul in topicul de proiecte.L-am testat cu 2 leduri de 10 W in serie, are randament 96 % chinezăria, si m-am chinuit 2 zile să-l fac sa se arda. Editat Martie 30, 2015 de ianacosti Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 @ianacosti despre ce proiect este vorba? Unde pot gasi mai multe detalii despre el? Link spre comentariu
Vizitator ovidiu7140 Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 (editat) Revin cu becurile cu led Osram made in Romania... am gasit defectul de fabricatie si le-am remediat la amandoua .Acum functioneaza ireprosabil dar se desfac foarte greu .Trebuie sa-mi confectionez o presa sa nu le deteriorez sau cu aer cald sa vad ce-mi sta la indemana . Masuratoarea facuta de mine este: tensiunea de alimentare 220v si curentul masurat este in jurul valorii de 20 mA ...poate nu mai stiu legea lui ohm dar va rog sa-mi spuneti :ce wati consuma deoarece pe el scrie 220/50hz/10w, ca nu-i mai inteleg.Multumesc si Va doresc o seara placuta! deci patru leduri osram duris de 5W legate in serie la aprox. 18 v bucata si 72v in total ,cred ca tot 5wati face si nu 10w .Va rog sa ma luminati unde gresesc la calcule? Editat Aprilie 1, 2015 de ovidiu7140 Link spre comentariu
belasajgo Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Pe la inceputul topic-ului am scris ca am si eu cateva becuri Osram cu LED, care functioneaza ireprosabil de mai multa vreme si de care sunt foarte multumit. M-am uitat sa vad unde sunt produse becurile mele si vad ca sunt "Made in China". Deduc din asta ca cele fabricate in Romania sunt de calitate mai proasta decat cele fabricate in China... Nu ma mir deloc ca cele romanesti au fost puse la noi pe piata... Link spre comentariu
Vizitator ovidiu7140 Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 (editat) nu ca ar fi mai putin bune fata de cele din china sau italy , dar au greseli de fabricatie elementare de care nici nu ma asteptam la aceasta firma sau cine stie poate sunt piratate iin Romania mai nou. Editat Aprilie 1, 2015 de ovidiu7140 Link spre comentariu
belasajgo Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Greselile de fabricatie au legatura cu cei care fabrica produsele si cei care supravegheaza procesul de fabricatie, nu prea au legatura cu numele firmei. Daca angajatii nu au interesul sa faca bine un produs (la salarii mizerabile sigur nu au), sau nu au cunostintele necesare, este clar ca apar greseli elementare. Cand o firma bine cunoscuta muta productia in alta tara cu scopul de a reduce costurile (si de a mari profitul), este clar ca va scadea si calitatea produselor. Mie mi se pare ca pana si angajatii din fabricile chinezesti au mai multa experienta decat angajatii de la noi, ce este un lucru trist. Nu inteleg de ce au ales cei de la Osram sa mute productia aici, oare au primit ceva subventii? Un alt exemplu similar a fost mai demult cu sigurantele automate fabricate de Eaton in Romania, din care multe erau defecte. Chiar daca de atunci s-a imbunatatit controlul de calitate si metodele de testare la ei, totusi sunt sigur ca mai sunt diferente intre calitatea sigurantelor fabricate in Romania sub numele Eaton si calitatea sigurantelor fabricate in Austria sub numele Moeller, in ciuda faptului ca specificatiile tehnice sunt la fel. Dar asta nu este numai la noi si doar la aceste firme, ci si la multe alte firme, de exemplu Bosch care fabrica aparate electrocasnice de calitate indoielnica in Turcia, sau de exemplu Siemens... Link spre comentariu
ianacosti Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 @ turcu_dan Abia acum l-am postat la ''mici proiecte'' http://www.elforum.info/topic/102622-driver-led-5-30-v-0-1a-ieftin-si-bun/ In topicul asta am zis ca o sa fac si un driver de la 230 V, dar ma mai gandesc. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 (editat) O sa arunc o privire, sunt si eu interesat. Cat despre un proiect de driver la 230V, pot sa zic ca e mai mult decat binevenit. Multumesc.. Editat Aprilie 4, 2015 de turcu_dan Link spre comentariu
quicknick Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Scriu si eu aici despre experienta mea cu becurile LED Osram. Primele bucati le-am luat de la BricoDepot acum aproape 2 ani, cam 25 lei/bucata, erau 6.2w (470lm, echivalent 40w), Made in China. Tocmai renovam apartamentul, si cum dadeam aproape zilnic cateva sute de lei pe ipsosuri, gresii si alte dracii, mi-am zis sa imi fac un stoc suficient. Sunt foarte multumit de ele, din aprox. 10 bucati doar unul emitea un alb ceva mai cald (galbui) - l-am facut cadou Apoi a aparut "promotia" in benzinariile Mol (de fapt s-au vandut la preturile din vestul Europei). Mi-am cumparat 3 bucati la 10w dimmabile, made in Ro (inca merg fara probleme, dar pretentioase la dimmere), 2 bucati 6w pe fasung E14 (inca merg, dar dpdv al culorii par sa o ia pe drumuri diferite) si in sfarsit 2 bucati 10w clear bulb - modelul buclucas. Unul din astea clear a cam flickerit o perioada, dupa care nu s-a mai aprins deloc. Curios din fire (si neavand acea hartie de garantie) m-am apucat sa il desfac. Rupere de degete, dar intr-un final am reusit sa eliberez partea din spate a PCB-ului, am observat lipiturile reci, bucuros din cale-afara ca in curand voi repara un bec. Dar n-a fost sa fie. Incercand sa indepartez "guma" si de pe partea cu componentele, am reusit sa rup o bobinuta - cea cu sarma de 0.2... Fac apel pe aceasta cale catre ianacosti, care a fost amabil sa ne impartaseasca schema, si il rog sa ma anunte daca mai are disponibil vreun driver (sau macar piesa cu pricina). Multumesc anticipat! In final, un mic amanunt. Cele de 6.2w, made in China, par sa aiba o calitate a constructiei mult peste cele made in Ro. Lucrul asta se reflecta printre altele si in calitatea inscriptionarii textului si simbolurilor de pe baza de plastic a becului. Cele facute la noi sunt marcate stramb, sters - abia vizibil, plasticul prezinta niste "valuri", arata...reciclat. Ei bine, au aparut mai nou becuri Osram "made in Germany" care arata identic cu cele romanesti - inscriptionare la fel de stramba si stearsa, plastic dubios, ambalaj blister care daca era un pic mai subtire devenea semipermeabil ... Trageti voi concluziile... Ca un fel de happy-end, zilele trecute am mai dat o raita prin magazinul mentionat la inceput. Am luat ultimele 3 bucati de Osram made in China, 6.2w. Lichidare de stoc, 10 lei bucata Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Raspund si eu intr-o doara... dar bucuros sa conversez cu Nick Heidfeld: Decat sa te chinuiesti cu refacerea becului mai bine incerci sa construiesti ceva nou, poate vei fi uimit de ce se poate obtine, si chiar la preturi accesibile. Pe calea ta prevad mari dificultati la recapsulare, incat sa ai si racire... In plus ai amintit la mai multe dintre becuri shift (ro = deriva) de culoare, ceea ce este uzual semnul premergator al mortii ledurilor - si de asemenea semn ca probabil racirea este oricum numai buna nu. Zic asta pentru ca nu cred ca ai depasit tu 20.000 ore de functionare, ce este tipic pentru un led mediu, insa racit corespunzator. Sper sa ajung sa fac un topic cu constructia DIY de astfel de becuri, inclusiv exemple practice Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum