Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

msi laptop

sebastian1970

Postări Recomandate

buna ziua,cu leptopul meu,un ms px200 am o mare problema.l-am luat defect,fara rami,hard si display,astea le-am montat eu,dar la instalare windows nu reuseam sa trec de primul restart.dupa un update de bios am reusit instalarea,dar dupa 10-15 minute de functionare se blocheaza,sageata se misca pe ecran dar nu mai ia nici o comanda,dau restart si din nou asa face.am inteles din unele postari ca ar fi sdul deslipit dar am incercat cu un stic linux live si merge fara nici o problema,ori daca sudul controleaza si hardul si usb de ce nu face figuri si cand booteaza de pe stic?are deja 8 ore de cand e aprins si nu se blocheaza,cum bootez de pe hard cum se supara si se blocheaza,poate a mai patit careva asa ceva sa-mi dea o idee

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sebastian1970

5

• Stefan

2

• digix

2

• elmar

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

buna ziua,cu leptopul meu,un ms px200 am o mare problema.l-am luat defect,fara rami,hard si display,astea le-am montat eu,dar la instalare windows nu reuseam sa trec de primul restart.dupa un update de bios am reusit instalarea,dar dupa 10-15 minute de functionare se blocheaza,sageata se misca pe ecran dar nu mai ia nici o comanda,dau restart si din nou asa face.am inteles din unele postari ca ar fi sdul deslipit dar am incercat cu un stic linux live si merge fara nici o problema,ori daca sudul controleaza si hardul si usb de ce nu face figuri si cand booteaza de pe stic?are deja 8 ore de cand e aprins si nu se blocheaza,cum bootez de pe hard cum se supara si se blocheaza,poate a mai patit careva asa ceva sa-mi dea o idee

da, in aceste ore de functionare ati incercat sa "rulati" fisiere de pe hdd ? de ex. fisiere audio sau video...

Link spre comentariu

la instalare un stik usb dar probleme apare dupa instalare,la 10-15 minute de functionare ingheata.acum sunt intrat cu un linux live,vad ca descarc filme pe hard,le si ruleaza,nu stiu ce sa mai zic

Link spre comentariu

De ce nu instalezi linux-ul pe hdd? Linux mint este un inceput bun dar mai inainte ruleaza memtest. Eu am intalnit un desktop care sub Xp facea numai probleme dar cu knoppix functiona bine.

Link spre comentariu

In situatii de acest gen eu bootez dupa Hiren's BootCD.

Rulez testul de memorie memtest86 urmat de un test pentru HDD de preferat cel al producatorului, de exemplu SeaTools pentru Seagate.

In unele situatii testul pentru HDD reuseste sa si remedieze problemele depistate.

In cazul de fata pare o problema de HDD, fiind un laptop vechi presupun ca bateria este defecta sau nu exista si tot ce consumi e suportat

de alimentator.

HDD consuma mai mult decat un stick USB si daca alimentatorul are si el probleme sau nu este cel potrivit poate sa apara blocarea sistemului.

Oricum trebuie date mai intai testele pentru o prima concluzie.

Link spre comentariu

Si daca baterie era buna suplinea consumul marit? Nu prea ma pricep eu dar asta nu o cred, ori consuma din alimentator ori din baterie.

Cu cat consuma un HDD defect de unul bun astfel incat alimentatorul sa fie depasit? Nu neg ca e posibila si o problema la hdd dar nu ca ar consuma mai mult.

Link spre comentariu

multumesc de sfaturi,am dat cu memtest86,am instalat linux si vad ca merge...acum sa vad si cat,in privinta alimentatorului da,asa este folosesc unul mai slabut,la hard nu se punea problema,am incercat 3 bucati,din care unul nou

Link spre comentariu

In situatii limita consuma din ambele surse de energie, pe termen scurt un HDD poate consuma mult.

Exista in servere cu arhitectura RAID module cu supercapacitoare (la laptop ar fi bateria) care ajuta sursa in momentele critice.

Am avut situatii in care un laptop fara baterie si cu un incarcator dubios (l-am desfacut si avea condensatori bombati) pica testele de HDD (desi era bun), am folosit incarcator nou si totul a mers perfect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări