Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Raspuns automat la interfon Electra?

soptea

Postări Recomandate

O fi un semn de civilizatie montarea interfoanelor pe scari dar ptr mine e big pain in the a**,cand suna trebuie sa las orice treaba si sa ma duc sa vad cine este ,sa i dau sau nu drumul ,mi se pare mai stresant decat celularul.

Se poate face ceva sa se deschida usa de jos cand suna la mine cineva?Am incercat cu o scobitoare infipta in butonul care dechide usa ,dar se pare ca se refuza apelul in felul asta.

Interfonul este asta

http://www.electra.ro/interfoane_acces_bloc.php

Am vazut intr o zi un pusti formand un cod si usa s a deschis,dar parca mi a fost oarecum sa l intreb ,exista ceva coduri universale?

Bafta,

Radu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• soptea

3

• dem3ntor

3

• Adrian Luben

2

• q_acdc

2

Top autori în acest subiect

Mai intai sa evidentiem: cand suna cineva, pt. a-i deschide trebuie mai intai sa apesi butonul de vorbire, dupa care butonul de deschidere. Un posibil principiu ar fi: faci un mic circuit simplu: la contactele celor 2 butoane pui cate un releu, culegi semnalul de la difuzor, si folosesti cativa tranzistori, condensatori si rezistori sa faci mici temporizatoare pt a comanda releele in mod succesiv. Pui si un intrerupator la acest circuit in cazul in care doresti sa vb cu cine suna.

Link spre comentariu

Daca te aranjeaza sa deschizi usa tastand un cod, sa stii ca se poate si asta se face de la tine din casa. Dar banuiesc ca asta se face diferit de la un model la altul. Tie nu ti-a dat un prospect cei care ti-au instalat interfonul? In casa ai doar un mic difuzor si un buton sau ai un terminal telefonic care il folosesti pentru a vorbi cu persoaan de jos si pentru a-i deschide?

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Un posibil principiu ar fi: faci un mic circuit simplu: la contactele celor 2 butoane pui cate un releu, culegi semnalul de la difuzor, si folosesti cativa tranzistori, condensatori si rezistori sa faci mici temporizatoare pt a comanda releele in mod succesiv. Pui si un intrerupator la acest circuit in cazul in care doresti sa vb cu cine suna.

:smt003

Pe un alt forum am gasit schema de principiu

Posted Image

si a fost sugerata si modalitatea de comanda:

Posted Image

Schema este alimentata numai la apelarea numarului de jos de la intrare.

Ca idee trebuie sa genereze doua impulsuri decalate in timp, un impuls printr-o rezistenta de 2,2K si al doilea direct pentru dechiderea usii...

Link spre comentariu

@q_acdc:Hm,inca un cablu prin casa?Nu prea ma aranjeaza....@vlad_2770:Prospect parca mi au dat ,dar nu tin minte de ceva optiuni extraordinare mentionate acolo.Unitatea din casa e simpla,un difuzor si doua butoane,asa cum se poate vedea si pe link@mister_rf:Prinde bine schema,cred ca trebuie mers pe ideea lui Adrian Luben,ceva electronic sa faca treaba in locul meu,fie asta si numai inchiderea consecutivaa doua contacte.Sa vad ce pot sa fac,proiectarea nu e partea mea cea mai tare :weedman: Bafta,Radu

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Poate ca nu am explicat bine ideea precedenta.La modificarea respectiva pe pozitia de ''mute'', pe o sectiune de comutator care anterior nu se foloseste, se conecteaza circuitul si va deschide automat usa la apelarea numarului tau de apartament.Un circuit care sa genereze impulsurile succesive se poate face si cu 555 si se controleaza mai bine timpii, dar si prin tatonarea condensatoarelor din schema precedenta se poate ajunge la o solutie ...

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Orice optiune ai alege tot la cabluri vei ajunge :supz: (plus o munca ,carcasa ,cablaj ,piese si multi nervi) Bafta.

Off topic:Vorbim despre aceeasi chestiune? Sau e un alt ''film''?! :smt001
Link spre comentariu

1. De acord cu partea electronica, dar nu cu scopul pentru care s-a montat interfonul. In final, oricine suna la numarul respectiv de apartament, va intra in scara blocului fara a mai fi controlat. Intrebare pentru ce s-a montat interfonul?

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Off topic:Sun numeroase firme ce isi au sediul intr-un apartament de bloc.Si acolo cine suna la interfon pentru firma respectiva intra in scara blocului... Sau daca eu deschid automat sau manual usa la toata lumea care suna la mine este responsabilitatea mea ca fac acest lucru. Deci care este problema?!

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...
Vizitator fannx

Buna ziuaMa intereseaza si pe mine dispozitivul de deschidere automata.sunt o firma intr-un bloc si exact pt asta imi trebuie . In intervalul de program sa sune lumea la interfon si sa se deschida usa .Interfonul are un dispozitiv in apartamenta ca un receptor de telefon marca '' Force Line ''Multumesc

Link spre comentariu

Prin imbunatatirile propuse va anulati tocmai utilitatea interfonului, care este tocmai aceea de a limita accesul oricui pe scara blocului, de ce nu il demontati si gata ati rezolvat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări