Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

baterie tractiune de electrocar pentru eoliana

pusttiu

Postări Recomandate

bn ziua, am posibilitatea sa achizitionez la un pret modic o baterie de tractiune, BSB 2V 385Ah,

6elemente, cam 30kg bucata, in gel.

anul de fabricatie iunie 2014, neutilizata zice omu, am vazuto si par elementii noi si cablurile de conexiune noi.

intrebarea mea e daca e mai buna decit ce am gratis ( 19 elemente 2V 100Ah si 150Ah, cu acid ) acum . Folosesc tot sistemul pe 24Vcc.

daca nu e buna pentru sistemul meu de acasa nu as vrea sa cheltui bani sa o cumpar , apoi sa schimb invertor , controler si mai altele.

multumesc de pareri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pusttiu

2

• rinaldoparaipan

1

• eugenbt

1

• cavit

1

Top autori în acest subiect

daca mergi pe 24V, la ce-o mai cumperi? poti doar s-o folosesti impreuna cu ce ai tu, eventual combini elementii tai sa ajungi la acelasi amperaj, sau cat mai apropiat. nu stiu daca bateriile cu gel si cele cu acid au acelasi tip de incarcare, poate sunt cunoscatori prin zona.

Link spre comentariu

Bateriile mele de 2V 1000Ah au 80kg/element.

La mine iese 12,5Ah/kg plumb, la tine 12.8Ah/kg plumb.Cam tot pe acolo.

Dar daca esti pe 24V, sa schimbi invertor, controller e cam complicat.

Daca zici ca pretul este "modic", cumpara-le si poate le vinzi la alticeva.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

oare cit pot sa le descarc daca bateriile sunt noi?

ma gandeam la un calcul de putere......

12V *385A = 4620VA acestea nu stiu cit sa le descarc, sunt noi

24V*100A =2400VA acestea sunt vechi si ns ce capacitate mai au.

aveam un controler mai vechi wellsee si o sa pun pe ala pe 2 panouri si pe cel nou pe alte 4 panouri.

invertorul unda pura e problema , nu am pe 12V, am un kit cumparat de pe ebay ca sa modific unul cu sinus modificat.( o sa mai investersc in ala)

pretul a fost de acumulator la kg de plumg.

Link spre comentariu

12 v etensiune mica pentru asa puteri trebuie sarme prea groase si mare atentie la conacte, e zic sa pui acumulatorii mici in 2, 3 siruri in paralel sa faci 12v si sapui totul inserie cu cele 6 celule mari astfel ai iarasi 24v, dupa cefaci rost de altii li faci calumea, merge si asa poti trage de 1an mai verfici din cand in cand cacele mari sa nu se descarce dacatind sasedescarce pui numai pe ele un panou de12 70-100w cand sunt incarcate il scoti

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări