carageae Postat Decembrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2014 Poate e de vina ora tarzie (matinala pt. unii...) dar cred ca trebuia figurata si o a doua sursa pentru filament, altfel avem 6,3V in paralel pe R7. Daca bine am inteles, e o sursa simetrica la filamente, +6,3V la pinul 5, 0V la pinul 4 si catod si -6,3V in punctul indicat pe schema. Nu inteleg utilitatea lui R8, rezistenta interna a sursei nu e mai mica decat acel R8 de 100k? Se vrea o rezistenta de descarcare rapida a condensatorului C5? Daca da, pt. ce trebuie sa facem asta? Are rost sa mai fie o sursa separat pt. filamentul lui EL84? Sau e ok daca il pun in paralel cu filamentul lui 6FH8? Pana primesc un raspuns, m-am apucat de adunat piesele...multumesc anticipat! Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 (editat) ....ca in desen cu ajutorul unui mic secundar de 20mA...50mA (si asa-i prea mult!) pentru bias,sau doua secundare de 6,3V,unul pentru tubul 6FH8 redresat si filtrat si unul pentru filamentul lui EL84 alimentat in alternativ si apoi redresat si filtrat pentru tensiunea de bias,oricum ati proceda tot va trebuiesc doua secundare,asta pentru schema de fata... Este doar o propunere,dv. puteti face cum credeti ca-i mai bine,iar R8 lasati-o acolo,are si ea rolul ei,nu incerc acum o teorie pentru asta ,caci altfel nu o sa mai terminam nicodata discutiile teoretizand la infinit si fara niciun rezultat,vb. in privat . Astept cu interes rezultatele proiectului dv. cu aceasta exotica lampa!... L.E tubul 6FH8 nu este un tub cu incalzire directa,este un tub cu incalzire indirecta,are cilindru catodic si este conectat interior la un capat al filamentului,aplicatiile pentru care a fost proiectat acest tub ii permit aceasta,dar pentru aplicatiile noastre trebuiesc facute aceste mici dar multe artificii,vedeti mai sus. Editat Decembrie 14, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2014 Multumesc. Acum voi face de test partea de intrare si o sa atac un final 6V6 dintr-un amplificator gata construit, sa vad cum suna...pt. o versiune finala, daca va exista, cred ca e foarte practic sa fie doua infasurari de filament, nu cred ca vom avea decat de castigat daca alimentam filamentul EL84 separat... Pentru versiunea finala am in vedere cautarea unui transformator suficient de potent pt. EL84 SE stereo si care sa fi avut si tub redresor...alea sigur au doua infasurari de tensiune joasa...chiar si de 5V e ok pt. treaba asta...daca nu voi gasi, cred ca un mic transformator bobinat bifilar cu sarma subtire si alimentat la 6V, pentru separare galvanica isi va face treaba... Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 Multumesc. Acum voi face de test partea de intrare si o sa atac un final 6V6 dintr-un amplificator gata construit, sa vad cum suna...pt. o versiune finala, daca va exista, cred ca e foarte practic sa fie doua infasurari de filament, nu cred ca vom avea decat de castigat daca alimentam filamentul EL84 separat... Pentru versiunea finala am in vedere cautarea unui transformator suficient de potent pt. EL84 SE stereo si care sa fi avut si tub redresor...alea sigur au doua infasurari de tensiune joasa...chiar si de 5V e ok pt. treaba asta...daca nu voi gasi, cred ca un mic transformator bobinat bifilar cu sarma subtire si alimentat la 6V, pentru separare galvanica isi va face treaba... Atentie!...in schema de mai sus la C5 nu-i punct comun cu traseul de la C4,asta ar fi insemnat scurtcircuit pe 6,3V~,deci acolo este trecere,se mai intampla la editarea desenului...,multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 (editat) Mult patos pentru un tub-electronic for harmonic-generator applications .Clar o criză de subiecte decente. Să ai un tub cu valoarea a două parale chioare dar să construieşti pentru el o întreagă "filosofie-audio" !?.Carageae poate "dezvolta" un asemenea subiect irelevant (nu mă miră). Editat Decembrie 14, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2014 (editat) @valderama: Am peste 20 de buc. si arata bine, deci cred ca e legitim interesul meu pt. a face ceva cu ele...sau ar trebui sa le arunc direct la gunoi? Nu era musai sa interveniti, dealtfel ati promis in trecut ca veti ignora topicurile mele...eu sunt dispus sa trec peste atitudini si sa invat de la oricine are ceva constructiv de spus.. Editat Decembrie 14, 2014 de carageae Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 (editat) Desigur unii(novicii) pot găsi soluţia "miraculoasă" AAF în jurul 6FH8. Editat Decembrie 14, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2014 Eu nu am afirmat ca sunt musai bune pt. audio, am intrebat ce se poate face cu ele...daca moderatorii considera, pot muta topicul asta la aparatura industriala cu tuburi...nu vreau sa fiu acuzat ca am venit cu ciudatenia asta sa "spurc" iarmarocul... De exemplu as fi interesat de un oscilator de 50 Hz sinus foarte stabil cu tuburi...pt. alimentarea unui pickup cu motor sincron. Parca nu as folosi ECC-urile RFT din dotare pt. asa ceva... ;) Stiu ca se poate si altfel, dar as fi curios cum s-ar putea face asa ceva...fie si doar in scop didactic. Semnalul l-as amplifica si as alimenta montajul direct la retea, fara traf de iesire...pickupul se poate comuta si pe 110V, am inteles deja ca nu ar ajunge cei 310V pt. anodica la un montaj care sa aiba 220Vca in sarcina. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 (editat) http://frank.pocnet.net/sheets/049/6/6FH8.pdf Din ce vad in datasheet, G2 suporta 275V ca si anozii, poate ar iesi chiar o super-trioda daca punem toate elementele in paralel, cu o disipatie totala de aproape 4W merge deja si ca final audio de mica putere...sau nu? Nu am idee ce liniaritate ar putea avea un asemenea tub, cu o constructie clar atipica...se vad grilele din exterior... Am peste 20 de buc. si arata bine, deci cred ca e legitim interesul meu pt. a face ceva cu ele...sau ar trebui sa le arunc direct la gunoi? Am puţin peste doi lei în buzunar (2,25lei) ce construcţie AAF cu tuburi pot pune la cale(antama) ?! Editat Decembrie 14, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2014 OK...2XPL504? Asta chiar ar cere un topic separat... "Oscilator de 50 Hz cu tuburi electronice"...direct la "aparatura industriala pe tuburi". am dezvoltat de mult ideea asta...mi s-a spus " fa d-le cu semiconductoare"...ok, apoi nici acolo nu prea merge nimic. Ce naiba, e asa greu sa obtii un sinus curat la 15-20W si 50 Hz si fara transformator? Asta arata cat de "toleranti" suntem fata de semnalul audio... Am puţin peste doi lei în buzunar (2,25lei) ce construcţie AAF cu tuburi pot pune la cale(antama) ?! Nu am pus in discutie vanzarea lor, dar si daca as face-o, doar expedierea unui colet face 2.4 lei la posta romana, asa ca mai aveti de adunat... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 (editat) Stai liniştit .Nu sunt muşteriu pentru asemenea "gioarsă"(6FH8).Voi învesti chibzuit(judicios, rațional) ăia 2,25lei. Editat Decembrie 14, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 (editat) +1 Cate ceva despre perceptia armonicelor si psihoacustica : http://startfetch.com/fidelityforce/janmeierpsychobass.pdf Scuze pentru cei ce considera link-ul offtopic ! Sper ca ati avut suficienta rabdare sa analizati pana la capat link-ul postat de mine mai sus ... nu insist prea mult , dar asta este motivul pentru care eu impart userii in doua categorii : - alfabeti - adica userii dotati cu darul cititului -analfabeti - adica userii dotati cu darul cititului , dar nu pot citi printre randuri ! Pentru aducere aminte , recomand calduros sa studiati cu mare atentie link-ul postat de mine de mai sus ! Daca in 7 zile nu voi remarca suficiente " like " nu voi mai posta niciodata asemenea documente , si ca urmare singurii beneficiari de asemenea informatii vor fi doar cei inclusi in grupul meu de prieteni , ca pana in prezent . Editat Decembrie 14, 2014 de Victor Link spre comentariu
Patefon Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 Se mai poate faceun defazor cu raspuns imbunatatit: mai multe detalii: http://www.r-type.org/articles/art-097.htm Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 15, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2014 (editat) Ar fi interesant de observat geometria acelor anozi mici...daca pusi la catod ar avea efectul unei tetrode cu fascicul dirijat...ar fi chiar interesant! Nu ma pricep, dar o sa pun poze detaliate cu geometria lampii pentru cine va dori sa isi dea cu parerea. Ar fi si culmea ca de la intrebarea "ce se poate face cu ele" sa ajung la concluzia ca se poate face un defazor mai bun decat cu ECC83...nu-mi fac iluzii, sunt doar curios ce-o sa iasa. Deocamdata mi-am facut o placa de test, m-am saturat sa tot fac montaje pe colturi de placi recuperate...o sa incerc partea de intrare conceputa de d-l Lazaroiu si apoi mai vedem...voi refolosi placa asta si pt. alte teste. Am mai vazut acest defazor, insa nu stiu daca in realitate suna asa cum pare sa sune pe hartie...numai ideea ca o semialternanta e amplificata de o trioda si cealalta de altceva...fie ea pentoda sau trioda - mi-ar lasa impresia, evident subiectiva, ca aud distorsiuni de nesimetrie... http://dl.dropboxusercontent.com/u/42982030/SERVICE-DIY-Electronice/Placa%20de%20test%201.JPG http://dl.dropboxusercontent.com/u/42982030/SERVICE-DIY-Electronice/Placa%20de%20test%202.JPG Ar fi dificil de facut asa un defazor si pentru faptul ca are filamentul conectat intern la catod...dar nu e imposibil. Editat Decembrie 15, 2014 de carageae Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 15, 2014 Partajează Postat Decembrie 15, 2014 Cine stie cunoaste ... este un defazor care are un raspuns armonic tip SE ( folosit cu un etaj final PP clasic ) , dar nu prea conteaza ! Felicitari pentru Dnul PATEFON !!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum