Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare achizitie TIG/WIG...

Vizitator

Postări Recomandate

@nomikos

Caddy e deja altceva, poti merge linistit pe el.

L.E. Caddy e un excelent invertor pentru sudura MMA, pentru TIG A31 aprinde

prin zgiriere , nu are Tig-lift.

Parca A33 are ceva de genul asta.

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Ce nu-mi place la aparatele din ziua de azi este ca sint mai mult "iPhone-uri " totul este miniaturizat si "SMD-izat" incat dupa perioada de garantie sint aproape imposibil de reparat la nivel de piesa, nici acestea Caddy, Origo nu fac exceptie si in plus au cuprins intr-un singur modul "personalizat" puntea redresoare de pe alimentare, tiristorul de soft start, IGBT-urile si diodele aferente astfel incit o singura dioda din puntea redresoare daca se arde trebuie schimbat tot modulul:

post-175768-0-12522300-1418542647_thumb.jpg

De "ambitie" am reusit la unul sa-i inlocuiesc acel modul cu asa ceva dar nu cred ca as mai repeta experimentul:

post-175768-0-99866000-1418542736_thumb.jpg

Dar ca si caracteristica sudurii, ca si toate celelalte aparate profesionale de fapt, este excelenta....

Editat de nickrvl
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Revin asupra topicului, am înțeles despre Giant, că-s foarte fiabile. Mi s-a spus de catre un distribuitor, că nu au reclamații în 2 ani. Au prețuri excelente, și unele sunt în tehnologie clasică. Ce știți? Mulțumesc!

Link spre comentariu

N - am auzit de marca asta . Nici un distribuitor nu va spune de produsele lui ca au avut vreo problema de cand au intrat in circuitul comercial ... Am vazut agenti de vanzari care s - au mutat la alta firma , concurenta sau nu  - ce era ieri " the best " , astazi era " the worst " , o catastrofa tehnica , o eroare a Universului etc . Si nu numai la agenti , ci si la patroni , directori tehnici , brand manageri etc . Vae victis ! ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

REGULA GENERALA, daca se regaseste denumirea lor (aparatelor) in lista marcilor cu renume/cunoscute atunci sint sanse foarte mari sau 100% ca sint de la bune spre excelente, despre "restul" nu se pot spune prea multe atita timp cit "zilnic" apar tot felul de marimi, forme, culori, si denumiri iar la interior sint toate la fel fabricate in aceasi fabrica din China.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Mai dau chifle si marile firme . In ultimul timp , din ce in ce mai multe firme cu din ce in ce mai multe modele . Un produs de acum 10 ani e de 2 ori mai bun decat " similarul " din zilele noastre . Parerea mea , si pot dezvolta . Cine e in domeniu stie ce vreau sa zic , si daca e sincer , poate confirma . Peste faptul ca marile firme au externalizat productia . Pe la tari mai sarace din Europa , si la Mecca " electronicelor " - China . Si aici pot da exemple ... Problemele sant de manopera , testare post - fabricatie , componente , simplificari de schema si constructie ... totul pentru un pret cat mai mic ( si un profit cat mai mare ... ) . Produsul nu mai " tine " 10 ani , ci in jur de 3 ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

De pe un forum strain...atentie la data posturilor.Nu lucrez in domeniu, doar m-am uitat un pic pe net.

http://www.mig-welding.co.uk/forum/threads/giant-tig-mma-welder.3689/

bigdaddyadd Member
Uk midlands

I bought one!?

I bought one of these when I first went self employed as a 'get me by' until I could afford a better machine. I use it to Tig stainless bracketry and fabricate stainless pipe systems used on cryogenic tanks and tankers. All the welding is pressure tested and goes through NDT inspection and I have had zero failures. So far I have built 3 tankers 2 bulk installations and an array of one off fabrications with it and it is still going strong. Materials I work with are typicaly sch40 316 stainless. I tend to operate at around the 70 to 100 amp range. Any higher amps and the poor duty cycle really does become frustrating. But for £150 it has more than paid for itself and is continuing to do so. It has a HF start and claims to reproduce pulse effect but there is no way you would set about AF welding with it (imho.) For more serious site work where I need higher amperages from a little inverter I borrow an Oerlikon set which is brilliant but is at least 5 times the price. The only other annoying thing about this little ebay set is you have to dress the electrode a lot despite not dipping!!

bigdaddyadd Member
Uk midlands

Now it's dead

Ok so I think one of the boards is dead, probably the HF board. Used it for a day this weak, first time in a while, and it was fine. Came to use it the next and it would not strike either in hf or scratch. Like I said it payed for itself but this is not a set you could rely. ie not suitable for professionals unless you are skint, as I was, but you need to upgrade quickly!!!!

##############################################################################################

si

http://www.mig-welding.co.uk/forum/threads/does-anyone-have-a-giant-tig-welder.21014/

Editat de bolek
Link spre comentariu

Mai dau chifle si marile firme ..................

Cel mai prost produs de la o firma de top si tot este mai presus decit o chineazarie. Acuma ca-n ziua de azi cea ce se fabrica e mai mult "iphone" decit aparat de sudura e altceva dar cum altfel sa fabrici ieftin? pentru ca oricum scump nu se mai cauta/vinde si toata lumea vrea ieftin "asta e", "poftim ieftin".....

Link spre comentariu

Nu că țin neapărat să cumpăr chinezărie, omul doar mi-a transmis imaginea unui producător care lucrează puțin mai serios, chit că sunt ieftine. Zicea ca sunt care le utilizează în regim de producție, cu angajați. Cat despre defecțiuni, sunt probleme și la Miller... Nu știu ce să mai zic. O să le mai pun puțin în balanță... Un tig era 1500Un mig-mag 1800Un tig cu AC era 2100Pomană?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări