Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiecte realizate cu FLOWCODE

Postări Recomandate

Primul meu proiect sub indrumarea lui bercioiu: ESPRESOR CAFEA

Hexul si pcb-ul in proteus in arhivele atasate,probate si functionale.

Automatul poate prepara(momentan) 5 bauturi: cafea scurta,cafea lunga,cafea cu lapte,cappuccino si inca un instant(ceai,ciocolata....)

Posibilitate de reglare a temperaturii si a retetei(pe viitor va avea si functie de calibrare),o singura poza mai am.

New Project.rar

APARAT cafea v3.rar

post-177754-0-77116300-1418331240_thumb.jpg

Link spre comentariu

L-am denumit "push acces",un montaj ce permite actionarea unei sarcini prin combinatie de apasari lungi sau scurte ale unui buton cu revenire.

Durata mentinerii butonului apasat e raportata la 1 sec.

"codul" pentru actionare este : lung,lung,scurt,lung.

Din pacate hexul este pentru 18f252 dar se poate modifica rapid(nu hex)

Bineinteles functioneaza cu si fara display.

post-177754-0-04491200-1418919895_thumb.jpg

New Project.rar

morse.rar

Link spre comentariu

Fiind contactat de 2 useri care vor sa-si restaureze espresoarele am decis sa pun la punct hexul.

Cablajul ramane acelasi.

FOARTE IMPORTANT am uitat sa specific de la inceput softul nu este compatibil cu espresoarele care au grupul de cafea ce lucreaza in sarcina(numai grupuri cu pozitie)

Pentru grupurile ce lucreaza in sarcina se ajusteaza softul in functie de curentul de sarcina al motoreductorului.

Atentie si la conectarea contorului volumetric

FINAL V.1.rar

Editat de bobinatorul
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

http://www.loganclub.ro/forum/modul_lumina_interioara-t57037.html

modul lumina interioara Logan, nu mai atasez si aici fisierele...sau le atasez la cerere.

descriere copy-ponta de acolo:

am facut un modul care aprinde lumina interioara cu efect de fade. totodata, lumina interioara se stinge cu efect de fade.alte facilitati ale acestui modul:-aprinde lumina interioara la oprirea motorului si o mentine asa pana la deschiderea usii,-descuie masina la oprirea motorului(trecerea din M in 0),-aprinde si stinge lumina din interior cu efectul de fade, dimming...de mentionat este faptul ca microcontrolerul utilizat trebuie sa fie 12f683, am gresit pe poza "lipire piese",tranzistorii sunt BC817-40, cel care realizeaza aprinderea este Canal N, Ids 5.1A, se incalzeste la o temperatura suportabila la mana.

LE: am atasat fisierele!

am pus si o varianta "unbuguita"

cablaj.zip

modul descuiere masina si aprindere plafoniera la oprirea motorului - var - 1.0.hex.zip

Editat de ardiles
Link spre comentariu

ardiles o sa atasezi filele si aici altfel se considera reclama la forumul respectiv, de ce sa-mi fac cont acolo pentru a descrca fisierele?

bercioiu parca era postat pe forum si proiectul de termostat cu comanda a 3 rezistente la un boiler. L-am realizat practic si functioneaza fara probleme. Nu am vazut unde scria

Termostat 3 setpointuri, sorry.

Ardiles iti multumesc pentru intelegere.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Astazi am testat al doilea tracker, prevazut cu conector ICSP.

Merge foarte bine. Multumesc tuturor care au contribuit la realizarea proiectului, si in mod special d-lui Bercioiu.,

modulul de putere este realizat separat si nu este reprezentat in schema. Intentionez sa realizez un modul care nu genereaza paraziti (blocheaa picul)  precum modulul cu relee.probabil varianta cu optocuplori sau punte H ar fi mai buna.,

Solar tracker 1 canal.rar

Editat de aureliu67
Link spre comentariu

Salut Aureliu,

Ti-am facut un mic program care implementeaza functia de WATCHDOG ca sa nu mai ramana blocat controller-ul. Este de fapt o "traducere" a programelului din Flowcode in mikroC.

Daca, controller-ul se blocheaza pentru mai mult de 144ms atunci se reseteaza singur iar starea de default este cu iesirile in zero, deci o sa apara ca o mica ezitare. Nu l-am simulat / testat.

Sper sa iti foloseasca,

MS

PS:  Sunt cam off-topic dar poate ai timp sa downloadezi programul inainte de actiunea moderatorului. 

Solar_tracker_mikroC.zip

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări