Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio AM cu 12J1L

Untold

Postări Recomandate

Am gasit schema de la radioul Sonoreta 12Z, cu 2 buc. RV12 P2000, reconstituit de un tip cu 12J1L, are doua lungimi de unda, UM si US. Schema este foarte asemanatoare cu cea a radioului facut de mine din acest topic si m-ar bate gandul (tare!), fiind o schema replicata in n exemplare, sa o fac si eu.

Intrucat in link nu sunt data despre bobine, iar eu as vrea sa fac bobinele tip fund de cos, as fi interesat de datele lor -  in special bobina de scurte, cea de medii cred ca o am gata facuta.

Sau datele bobinelor originale, daca le are cineva, as fi recunoscator!

Schema si detalii despre constructie se gasesc aici: http://balek.v.sweb.cz/radiotechnika/restpr/sonoreta/sonoreta.htm

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 92
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

46

• mila

25

• +_Florin_+

9

• puriu

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Corect, multumesc pentru atentionare, nu observasem ca se alimenteaza prin condensator din retea, dar nu voi aplica acest mod de alimentare, oi gasi eu un traf ce sa-mi livreze Ua necesara. 

Insa tot am nelamuriri despre bobine, valoarea cond de reactie iar nu e data, dar cred ca se poate folosi sectiunea pentru FM a unui cv...

Bobinele de reactie raman necunoscute, doar sa le fac cu prize din 10 in 10 spire...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări