mila Postat Aprilie 28, 2015 Partajează Postat Aprilie 28, 2015 (editat) Tot la tensiuni mici si frecvente pana in 10MHz am folosit cu rezultate bune conectorul serial cu 9 pini(mama si tata) din care 4 am folosit ca masa si restul pentru semnal. Editat Aprilie 28, 2015 de mila Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 29, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2015 (editat) Da, alta solutie excelenta, acum sunt tot felul de conectori mama si tata, unii chiar auriti, ideea e sa-i gasesc pe undeva de unde sa-i defrisez "moca"... La un Surf Pi am folosit pt conectarea bobinei o pereche de RCA-uri...functioneaza in parametri, e frecv. joasa si tensiune mica. Editat Aprilie 29, 2015 de Untold Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 (editat) Tentatia recuperarii e mare.Pana la urma mufele costa 3-4 lei noi!(perechea) Sau spargi 3-4 lampi defecte dar trebue un soclu cu 8 pini bun.Eu am dat sfoara'n tara si am primit vreo 20-30 lampi defecte.Nu e o rusine sa ceri ajutor. Editat Aprilie 29, 2015 de mila Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 29, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Stiu ca sunt ieftine, nu asta-i baiul, baiul este ca cel mai apropiat magazin Dioda este la Piatra Neamt, la 30 de km de mine si ajung mai rar pe acolo. Am doua 6P3S nasoale, am si un soclu octal ceramic cu prindere pe sasiu nou nout, mai am si vreo 2 buc PL36: desi culotul lor e mai mic in diametru decat cel de la 6P3S si m-ar tenta mai mult, tuburile sunt bune si nu le-as sacrifica. Oricum, pentru bobinele de UL (UM) si US imi ajung deocamdata cele 2 culoturi de la 6P3S, trebuie doar sa le sparg si sa recuperez culotul. M-ar tenta insa ceva mai mic, gen mufa DIN sau seriala. P.S. Pentru UM, bobina fund de cos are cam 75 spire, pentru UL, cate spire sa-i fac? 90-120? Ca vreau sa fac o bobina si pentru UL, imi place antena satelor! Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 (editat) cam de 3-4x mai multe decat pe UM Editat Aprilie 29, 2015 de mila Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 30, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2015 (editat) Adica aprox. 250 spire??? Imi trebuie atunci un suport de bobina spider cat tigaia de clatite a neveste-mi! Editat Aprilie 30, 2015 de Untold Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 30, 2015 Partajează Postat Aprilie 30, 2015 Nici chiar asa dar vreo 200 sigur si intradevar iese cam de 260mm Si sarma...cat cuprinde Fa o bobina cu miez. Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 30, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2015 Dar daca pun in paralel ambele sectiuni ale cv-ului, (aprox.540pF), cate spire sa aiba bobina fund de cos? Parca n-as renunta la tipul asta de bobina, are un aer retro superb... Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 30, 2015 Partajează Postat Aprilie 30, 2015 Cauti un consensator variabil de Selena pentru UM folosesti o sectiune si pentru UL pui in paralel toate cele 3 sectiuni.E o varianta. Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 30, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2015 Multam de idee, sa vad pe la Bazar daca gasesc asa ceva sau pe radioamator.ro Asta seara, cu bobina de scurte si impingand reactia cred ca peste pragul de acrosaj, am receptionat emisiuni de telegrafie, cateva amestecate, insa una era extrem de clara" "ti ti ti ta, ti ti ti ta, ta ti ti, ti ti ti ta"- cred ca un CQ, nu mai stiu morse, am invatat ceva prin clasa a opta la radioclub... Am intrat in ssb? Fantastic radioul asta, inca are potential nedescoperit de mine.. Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 1, 2015 Partajează Postat Mai 1, 2015 Mai degraba in DSB (dual side band)... Link spre comentariu
Untold Postat Mai 1, 2015 Autor Partajează Postat Mai 1, 2015 Dual Side Band? Cum oricum nu stiam ce-i aia si dand o cautare pe Sf. Gogu, am gasit ca se numeste Double Side Band, in fapt acelasi lucru, dual sau double: http://en.wikipedia.org/wiki/Double-sideband_suppressed-carrier_transmission Acum imi stresez neuronu' sperand c-o sa priceapa ce-i aia sau poate ma lamureste cineva intr-un limbaj pe intelesul meu! Link spre comentariu
puriu Postat Mai 4, 2015 Partajează Postat Mai 4, 2015 DSB este un semnal modulat in amplitudine din care s-a eliminat purtatoarea, marele consumator de energie al emitatorului. Ocupa aceeasi largime de banda ca si semnalul AM normal. La receptie se adauga la semnalul receptionat un semnal nemodulat exact pe frecventa suprimata pentru a se reconstitui semnalul AM. In cazul SSB se elimina atat purtatoarea cat si una dintre benzile laterale, stanga sau dreapta. Largimea de banda ocupata este pe jumatate. Reconstituirea semnalului AM se face la fel ca la DSB, introducand un semnal exact in locul purtatoarei. La detectie nu sunt necesare ambele benzi laterale. La receptia semnalelor AM fara purtatoare apar mari dificultati. Este necesara o mare stabilitate a oscilatorului, un reglaj extrem de fin al acordului (zeci de Hz) si reglajul manual al amplificarii (RAA urmareste nivelul purtatoarei care lipseste). Link spre comentariu
Untold Postat Mai 5, 2015 Autor Partajează Postat Mai 5, 2015 Multumesc pentru explicatii. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 5, 2015 Partajează Postat Mai 5, 2015 ...La receptia semnalelor AM fara purtatoare apar mari dificultati..... Se mai atenueaza (dificultatile), daca se emite cu rest de purtatoare. Permite refacerea purtatoarei cu PLL sau cu amplificatoare limitatoare. Emisiunile DSB sunt / au fost la moda printre radioamatorii japonezi. De asemenea, unele posturi de radio sudamericane emit în DSB. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum