Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor boxa

fulger

Postări Recomandate

Salut colegi forumisti!

Vin la voi cu o mica rugaminte. Eu am gasit niste incinte destul de vechi, dar care cred ca merita niste difuzoare noi. Problema este ca eu nu stiu ce difuzoare.. Mai jos aveti poze si dimensiuni.

Fata si spatele: Inaltime:67cm; Latime:25,5cm

Restul: Inaltime:70,6cm; Latime:28,5cm; Adancime:25cm

Ca buget nu pot sa zic ca stau extraordinar, asa ca va rog sa nu imi recomandati difuzoare la 100 de lei bucata...

Multumesc!

https://www.dropbox.com/sc/20zlwprxdhxylcg/AABXP-AJ5GuxDEriodifVpzea

Editat de fulger
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fulger

10

• CBI

7

• turcu_dan

2

• Dominicue

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

LOCATIA IN PROFIL! DE CE?

Simplu, te trimit sa vizitezi niste magazine? IN CE ORAS? S.a.m.d...

Cumpara-le, monteza-le, audiaza, trage concluzii... nu-ti place, vrei mai mult, mergi mai departe, studiaza, cumpara ce trebuie, realizeaza un produs care sa satisfaca. Simplu.

Eu am bagat 15 mil in niste incinte, care au iesit impecabil Daca vreau sa le fac sa si sune impecabil, mai trebuie sa bag 8 mil in filtre, asta DUPA ce sunt gata incintele, ca principiu. 

De ce? Pentru ca filtrele se construiesc DUPA ce ai totul asamblat la cheie, si masori parametri pe traductoarele in proiect final. Sau ai o ureche beton, cum doar 4 oameni din forumul asta au...

Link spre comentariu

La ce te referi cu acel br?

br .... este abrevierea pentru Bass Reflex .

Am gasit acest proiect care cica se preteaza pentru difuzorul meu de bass.

Proiectul acela este o gluma , dar poti sa-l incerci daca se incadreaza in bugetul ce-l ai alocat .

Daca te uiti bine in proiectul respectiv nici macar nu este specificata banda de frecvente reprodusa de asa zisa incinta ca sa nu mai spun de putere - SPL etc etc .

P.S. sa nu ai asteptari prea mari de la proiectul respectiv , pentru ca daca pleci cu pretentii mari la drum vei fi profund dezamagit .

Nu mai bine te orientezi la niste incinte Second in stare relativ buna decat sa investesti timp si bani ( chiar daca putini ) intr-un proiect ca cel prezentat de cei de la SAL .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

+1

nu copia schemele alea de la SAL pt ca sunt o gluma proasta

te vei alege cu o lada trista de facut sunete

difuzoare decente si mai ieftine gasesti la Monacor,dar nu am timp sa stau sa caut proiecte pt ca nu sunt chiar la banii pe care vrei sa-i cheltui pe asa ceva

asa ca iti recomand sa iti pastrezi banutii sau sa iti iei ceva boxe de fabrica vintage la cat iti permiti.Cu diy daca nu poti investi macar 350-400 de lei numai in difuzoare(presupunand ca le iei noi),nu are rost ca nu vei scoate ceva decent

altfel spus,nu vei scoate muzica cu difuzoare de cativa zeci de lei si mai ai de cheltuit si pe altele (maruntisuri,accesorii)

ce poti cauta pe siteurile de vanzari ,difuzoare scoase din boxe de fabrica aduse de pe afara .Ar fi o solutie mai ok decat pocnitori chinezesti pline de plastic colorat

Link spre comentariu

tot informativ, ai undeva pe la 35L volum din acele cutii si majoritatea difuzoarelor de 17cm au nevoie de ~15-20L,deci tu ai nevoie de un dif de 20cm ,numai ca putine merg in 2 cai fara un tweeter muschiulos (si nu la <100lei).Am inteles ca nu ai asteptari prea mari,dar totusi nu o sa obtii mare lucru,e ca si cum ai arunca din fasa timpul munca si putinii banuti.Eu nu am ce sa-ti recomand decat poate sa iti gasesti o alta ocupatie(fara sa fac misto),sau daca te poti intinde putin,niste monacor DT-140 cu SPM-205/8,in cutie inchisa.Sau mai jos,dar si mai slab calitativ,o banda larga SPM-200X.

Link spre comentariu

depinde de difuzor

dar daca are magnet mic,cursa mica,suspensii flexibile,poate fi mult si 40L,pt ca cutia(presiunea aerului din ea) nu ofera amortizare si conul tinde sa fuga necontrolat,iar putina extensie de 1db sub 40hz nu justifica un bas mai lung,nedefinit si puterea suportata la frecv f joase mai mica

de regula nu e bine sa iei de bun ce recomanda softurile implicit,daca parametrii nu se incadreza in anumite limite, o ia razna :( .Multe difuzoare mici au QTS mare ca sa produca bas mai mult,compensand oarecum lipsa marimii(dar o ureche antrenata observa pacaleala,pt ca in realiatate nu exista boxe mici/compacte cu sunet mare care sa sune si realist,corect) ,iar softul recomanda cutii f mari pt a obtine raspuns liniar(asta e singurul lui scop,al formulei dupa care se calculeaza),dar in realitate se obtine un fas,el fiind slab amortizat electric si mecanic,necesitand amortizare suplimentara din partea incintei

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări