bolek Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Pare ca rezistenta aia de o arati tu e in sursa auxiliara de 5Vsb, si pe aia fiecare fabricant o face cam cum vrea p### lui/...deci daca nu desenezi cam ce e pe acolo, mici sansele...sincer...sunt zeci de scheme de surse autooscilante . Link spre comentariu
Vizitator adywin Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Pare ca rezistenta aia de o arati tu e in sursa auxiliara de 5Vsb, si pe aia fiecare fabricant o face cam cum vrea p### lui/...deci daca nu desenezi cam ce e pe acolo, mici sansele...sincer...sunt zeci de scheme de surse autooscilante .Am facut o mini-schema in paint...sper sa va dati seama ... Link spre comentariu
vfp_marius Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Pare ca rezistenta aia de o arati tu e in sursa auxiliara de 5Vsb, si pe aia fiecare fabricant o face cam cum vrea p### lui/...deci daca nu desenezi cam ce e pe acolo, mici sansele...sincer...sunt zeci de scheme de surse autooscilante .Am facut o mini-schema in paint...sper sa va dati seama ...mam uitat cam pe vreo 10 placi de surse arse si in serie cu cuplorul e o rezistenta cu valori diferite cuprinse intre 100ohm si 520 ohm , nu sa depasit valoarea de 1k Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 In configuratia aia nu prea merge...incearca un sa ridici sch de la toata sursa.Poti ,pt desenarea sch,sa folosesti Eagle(are varianta free,o descarci numai de pe siteul oficial) si dai comanda Print,in partea de jos i-ti apare optiunea .pdf . Link spre comentariu
Vizitator JuiceBoy Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Salut,Am un CoolerMaster eXtreme 550W Plus la care cred ca i s-a dus sarma emailata, va arat in poze interiorul. Din pacate garantia nu o mai am si din lipsa de cunostiinte care sa se ocupe cu asa ceva sunt nevoit s-o repar singur.Imi poate spune cineva ce as putea face sa o repar ? Sunt mai noob in electronica si nu stiu daca acea piesa e inlocuibila. Dar nu sunt nou in schimb de piese ce au nevoie de pistol de lipit etc. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Si unde gasesti alta piesa?In alta sursa! Alea se rebobineaza,dar mai ai si alte piese arse. Link spre comentariu
Vizitator JuiceBoy Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Daca tu le-ai observat, imi poti semnala te rog care ? Sa stiu sa fac o lista de piese de schimbat. Link spre comentariu
Vizitator JuiceBoy Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Din moment ce nu pot edita postul anterior... As dori sa mai adaug astea : - Daca se poate si denumirea pieselor cu valorile specifice [condensatoare, tranzistoare, rezistente, etc.] cat si semnalarea lor pe poza [incercuire sau c-o linie specificata piesa respectiva]P.S. : Pentru poze mai detaliate spune-ti numa si am sa fac.Multumesc anticipat pentru ajutor. Link spre comentariu
yokoono Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 S-a deteriorat pentru ca a trecut prin ea un curent foarte mare. Desfaceti sarma dar tineti cont de sensul de bobinare si de diametrul sarmei. Masurati apoi lungimea ei si rebobinati cu alta noua (ca la cusut). Neaparat trebuie stabilit ce a dus la degradarea ei. Posibil sa aveti o componenta in scurt aflata dupa ea. Dupa cate se vede sursa este cu pfc activ. Va fi mai greu ptr. dvs. de depanat. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 yokoono a indicat exact cum trebuie procedat cu bobina,piesele arse se determina prin masuratori, direct sau indirect. Link spre comentariu
danb1974 Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Aia e bobina din pfc. Culmea e ca nu prea are cum sa se arda (la un scurt dupa ea se topeste siguranta).Trebuie verificat tot pfc-ul (inceput cu trz si dioda de pe radiator si neaparat masurat condensatorul ala mare de filtrare, daca e devalorizat crapa pfc-ul) asa ca fa rost de un electronist, in zona aia sint cca 400V si e pacat sa faci cunostinta cu ei. Link spre comentariu
Vizitator adywin Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 In configuratia aia nu prea merge...incearca un sa ridici sch de la toata sursa.Poti ,pt desenarea sch,sa folosesti Eagle(are varianta free,o descarci numai de pe siteul oficial) si dai comanda Print,in partea de jos i-ti apare optiunea .pdf . mam uitat cam pe vreo 10 placi de surse arse si in serie cu cuplorul e o rezistenta cu valori diferite cuprinse intre 100ohm si 520 ohm , nu sa depasit valoarea de 1kDaca va zic cu ce este echipata sursa...pentru ca schema este foarte greu de facut..-In secundarul de 5Vsb: -tranzistor de putere 2SC 3150 si SS 8050 -optocuplor 1010-817 ; TL431-controller AT2005La optocuplor, piciorusul 3 printr-o dioda zener in serie cu o rezistenta merge la piciorusul 4.Nu are nimeni o schema asemanatoare macar... ? Link spre comentariu
Relav Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Poate te ajuta acest link http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1195507.html Da o traducere automata din poloneza( banui). Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 mam uitat cam pe vreo 10 placi de surse arse si in serie cu cuplorul e o rezistenta cu valori diferite cuprinse intre 100ohm si 520 ohm , nu sa depasit valoarea de 1k Unde am scris eu chestia asta? Link spre comentariu
Vizitator JuiceBoy Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Aia e bobina din pfc. Culmea e ca nu prea are cum sa se arda (la un scurt dupa ea se topeste siguranta).Trebuie verificat tot pfc-ul (inceput cu trz si dioda de pe radiator si neaparat masurat condensatorul ala mare de filtrare, daca e devalorizat crapa pfc-ul) asa ca fa rost de un electronist, in zona aia sint cca 400V si e pacat sa faci cunostinta cu ei.Multumesc mult. Scuza-ma ca intreb, fiind nou in electronice, cu ce pot masura piesele specificate si in ce stare ? tre sa fie la curent sau se poate si fara ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum