bolek Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 un condesator ceramic sau varistor cred si o rezistenta carbonizatepoze ca sa aflam ce e e ala de fapt... Link spre comentariu
Vizitator ovidiu94 Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 imi cer scuze pt calitatea pozelor dar nu am cine stie ce camera O sa mai revin si maine daca e nevoie cu niste poze cu mai multa lumina . Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Pai scoate si tu placa din carcasa ca sa se si vada ceva...Camera e ok! Link spre comentariu
Vizitator ovidiu94 Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Pai scoate si tu placa din carcasa ca sa se si vada ceva...Camera e ok!E scoasa man placa dar numai ca nu e lumina in casa asa puternica si camera nu face poza pe macro cu blitz Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Foloseste o lanterna cevaSi scrie aici si ce simbol (denumire) are piesa respectiva Link spre comentariu
Vizitator ovidiu94 Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Foloseste o lanterna cevaSi scrie aici si ce simbol (denumire) are piesa respectivaAs scrie daca nu ar fi carbonizata ) Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Nu pe ea,pe placa...La rezistente scrie R,la traznistori Q etc... Link spre comentariu
Vizitator ovidiu94 Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Nu pe ea,pe placa...La rezistente scrie R,la traznistori Q etc...In zona respectiva nu scrie nimic :(Sunt incepator dar stiu cum se prescurteaza piesele Link spre comentariu
bolek Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 dupa forma parca ar fi fost o rezistenta. daca e in serie cu un condensator ceramic (102 sau 103 sau 104), probabil ca era un snubber si a bufnit de la spike-uri, pt ca a pocnit vreo dioda de putere si lucra sursa asimetric. vezi pe cablaj la ce se leaga piesa aia arsa. Link spre comentariu
yogi72cj Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 tl431 e shunt regulator (regulator paralel sau cum se traduce). Pe romaneste el incearca sa mentina pe intrarea de ref 2.5v, daca e mai putin "suge" mai putin curent intre anod si catod, daca e mai mult suge mai mult curent. Ref se ia de pe 5v prin divizor rezistiv 1:1E in serie cu dioda din optocuplor si o rezistenta de limitare, cind tensiunea e prea mare aprinde mai tare dioda, cind e prea mica o aprinde mai slab si asa se face bucla de reactie ca sa mentina tensiunea stabilaPrima data asigura-te ca filtrajul din secundar e bun (mai pune macar 470uf in paralel)am inlocuit optocuplorul si tot asa functioneaza431 masurat pare okposibil ca 2sc3866 sa nu fie echivalent perfect cu 2sc5027?nu duce frecventa?mai aveti vreo sugestie? Link spre comentariu
danb1974 Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Nu prea ai cum sa masori tl431 (in fond e un circuit integrat) decit daca construiesti un circuit de testEventual daca ne pictezi schema ta, ca e cam greu de urmarit o schema asemanatoare la care adaugi o gramada de "dar la mine nu e asa, e asa" Link spre comentariu
Vizitator ovidiu94 Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Am reusit sa vad unde se duc rezistenta si varistoru sau condesator. Acestea sunt in serie si merg la un piciorus lateral al tranzistorului care este pe radiator. Link spre comentariu
bolek Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 ia zi ce scrie pe tranzistorul ala, ca sa stim daca e chiar tranzistor... Link spre comentariu
Vizitator ovidiu94 Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 ia zi ce scrie pe tranzistorul ala, ca sa stim daca e chiar tranzistor...SBL2060CT Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 parca tin minte ca nu e tranzistor sa vedem ce zice goangle. l.e: cum banuiam, doua diode schottky http://www.diodes.com/datasheets/ds23015.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum