Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare surse ATX ( scheme si documentatie )

Postări Recomandate

Osciloscop ai? Probabil ca nu....

Probabil trebuie sa schimbi direct componentele.

Verifica snuber-ul (eventual schimba direct componentele): R505 (vezi si daca se incalzeste), C503, D503.

Mai poti verifica valorile componentelor sau inlocui direct: R501, R504, (D502 si C502)

tot se incalzeste...nu poti pune mana pe radiator.am inlocuit toate piesele,cele precizate.ce pot pune in locul lui c3150?

Link spre comentariu

Am folosit mai demult acolo in lipsa de alternative, niste tranzistori de la mivarom, nu mai retin exact ce, o sa caut si revin. Din cate imi amintesc au fost ceva probleme cu hfe mai mic al inlocuitorilor insa...

In fine, si eu as tinde sa zic ca ar putea fi ceva probleme cu traful in sine, altfel nu-mi explic, avand in vedere ca ai inlocuit practic totul si degeaba...

Link spre comentariu

Va trebuie un tranzistor cu Uce mai mare de 600v si care sa stie peste 2A. Dar nu cred ca este tranzistorul vinovat. Ati inlocuit tot fara a rezolva problema. V-a ramas doar trnsformatorasul. Precis ca are spire in scurt. Personal am intalnit de cateva ori. Ce rezistenta aveti pe firul mov (masurata fata de masa) ?.

Link spre comentariu

multumesc!

masor si revin.de cand repar atx asa ceva nu am intaknit.sursa este construita bine si ingrijit,din aceasta cauza nu ma las pana nu depistez ce are. culmea este ca tensiunea de SB este de 5,11v in gol,conectata la MB are 5,08v.cu bec de 5w/12 v tot 5,08v are. trafo nu se incalzeste.

nu gasesc o sursa cu constructie identica pe SB sa fac o diferenta...si nici schopper nu gasesc identic.

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare referitoare la sursa atx. Nu stiu daca e topicul potrivit, imi cer scuze daca nu e. Folosesc doua surse ATX inseriate (fiecare de 500W) pentru a alimenta niste leduri cu driverele aferente de 600W. Asta ar insemna cate 300W de caciula. Intrebarea ar fi: sunt capabile sursele sa suporte trecerea de la ~5 la 300 W aproape instantaneu? Ar ajuta cativa condensatori de 1000uF pusi ca buffer intre surse si driverele ledurilor? Condensatorii vor fi incarcati prin soft start, si abia dupa incarcare se da drumul si la leduri.

Multumesc.

Link spre comentariu

Mare minune. Circuit imprimat topit si a scapat CM6800 ?. Controlati si placuta, sa nu aveti ceva suspect. E clar ca acolo s-a produs un scurt. Daca nu lucreaza corect pfc-ul (banuiesc ca mosfetul era pe pfc) puteti avea pe electroliticul de filtraj o tensiune mai mare decat cea suportata de condensator. Sau mai aveti sansa ca circuitul pfc sa fie compromis si sursa sa merga fara el. Pentru a verifica masurati pe electrolitic tensiunea in gol si apoi masurati dupa ce puneti o sarcina sursei. Daca tensiunea creste este cat de cat ok.

Editat de yokoono
Link spre comentariu

pai da am controlat toate piesele de pe placuta...intai ..fiind vorba de un scurt...dar am observat niste "mustati " de cositor in zona lipituri lui Q60 ....FQPF9N50C.....Si se pare ca de acolo este vina....mai ales ca ca tensiunea intra intrun rezistor smd de valoare mare 1Mohm......

da am masurat in gol pe condensator U=287V.....IAR IN SARCINA AM U=388V........

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări