Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare surse ATX ( scheme si documentatie )

Postări Recomandate

Salutare. Am o problema cu o sursa pentru dell workstation t3500. A mai reparat cineva asa ceva? De inlocuit doar de pe ebay pot gasi si intre timp nu pot lucra. Va rog mult, cine stie ca poate repara asa ceva, dati un contact la 0763128547 sau 0771602304. Multumesc. Theo

Ai primi mai usor raspuns daca ai pune si locatia la profil sau in post.....

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Eu cred ca se ocupa cu setarea tensiunii dar inca nu am deschis datasheetul la IC sa fiu sigur.

Este totusi simplu de verificat: iei o rezistenta de 10 ori mai mare decit valoarea plantata (echivalenta daca sint mai multe ) si o conectezi in paralel cu cea de pe placa si vezi rezultatul.

Link spre comentariu

http://monitor.espec.ws/files/at2005b_445.pdf

Ala e pdf-ul integratului si din cate vad schema aia este o mare prostie. Pinul 1 este inversoarea AE dar merge prin 100R direct la 3,3Vs, habar n-am care e logica, pinul 2 este neinversoarea dar are cond catre masa, de ce? Tot pinul 2 in loc sa mearga cu divizor la iesiri, merge printr-o rezistenta de 100R direct la +5V, iarasi de ce?, pinul 3 face monitorizarea pentru 3v3 dar preia informatie de la +12 printr-un divizor cu 3, de ce? Pinul 4 face monitorizarea pentru 5V dar in schema pare a "insuma" -5, +5, si -12 prin niste rezistente si niste diode, unde mai pui si ca merge si la iesirea auxiliarei, de ce? Pinul 5 face monitorizarea pentru 12V dar este dus direct la masa, si asta automat inseamna UVLO, de ce? Pinul 16 ar trebui sa faca compensarea cu pinul 1 dar in schema face orice, numai asta nu...

Vergil, cauta o sursa cu 494, garantat merge modificata, si lasa prostiile altora, ( schema aia care e un dezastru ).

Link spre comentariu

Am inteles, cer scuze pentru perla atunci. Am cautat pdf si doar pe ala l-am gasit.

Atunci are mai mult sens schema aia, dar tot cred ca exista ceva probleme la bucla de reactie... Cred ca mai productive ar fi ceva poze cu placa sursei la care se doreste a se mari tensiunea ( n-am retinut pe care dintre iesiri ), poze clare atat cu top cat si bottom si de acolo cred ca ne descurcam.

Link spre comentariu

Eu nu am dorit decat sa cresc tensiunea cu cca 0,3/0,5v maxim . Pentruca avea pe 12v ...11,8v , si pe 5v.... 5v . Am zis ca merge sa urc putin tensiunea ptr  a aduce sursa in limitele normale , cat decat .

Sa inteleg  ca la acest ci , este posibil reglarea individuala a tensiunilor ? Nu as crede . Trebuie sa fie ceva comun , ca la toate PWM-urile din atx .

Am montato asa cum era , pe un pc si vad ca functioneaza , Tensiunea de 12v/5v , se mentine la 11,7v si 4,9v. Pc-ul functioneaza . Era bine de stiut .

Nu as modifica o sursa atx , tocmai cu 2005 . Pe asta am reparato .

va multumesc .

Link spre comentariu

Nu integratul hotaraste cum se modifica iesirile ci topologia sursei.Sursele ATX cu soc multiplu--asa numeam noi socul de iesire comun pe mai multe tensiuni-nu pot modifica iesirile independent pt ca acestea sant cuplate tocmai prin acel soc.Eu am postat o schema modificata ca sa te uiti pe placa si sa vezi daca rez R41 este pusa cum am crezut eu.Dar cei mai multi isi vad de interesul lor, ii doare in cot de efortul altora de a raspunde si arunca in final un multumesc cu care se cred acoperiti.Intrebarea mea era si pt o eventuala corectie a schemei, poate cei ce au postato la rusi au facut o greseala intentionata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări