mac640 Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Am 141 la ambi cond sa pun sunt la loc si sa masaor la pin 12 fata de masa? Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 La aparatele ieftine ( și poate nu numai ) scăderea bateriei determină creșterea indicației. Convertoarele dublă pantă gen ICL7106/7107 fac o măsurătoare rațiometrică - măsoară raportul dintre intrare și referință. Când bateria scade ,referința scade și deci , la aceeași intrare avem o indicație mai mare. Fenomenul este extrem de probabil și accentuat când , din economie, se folosește referința internă.PS Nu am verificat această teorie. Link spre comentariu
iop95 Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Este f corect, indicatia creste cu scaderea referintei. Link spre comentariu
mac640 Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 La pin 12 fata de masa am 13v dar urca daca puteti sa-mi marcati pe ea zona in care sa verifc pisele ar fii excelentmultumesc Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Asadar fara sursa auxiliara echilibrul este ok sa inteleg, nu? mai ziceai ca tensiunea pe pinul 12 creste usor, daca este intr-adevar asa atunci nu-i bine, ai probleme la flyback-ul ala micut. Incearca sa schimbi toti electroliticii de la sursa auxiliara cu altii noi si la aceleasi valori si vezi daca asa iesirea este stabila. Link spre comentariu
mac640 Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Dupa ce am rezolvat multimetru am alte masuratoriCondensatori de inalte 149(scade)si 157(creste)Cu suntul pus la sursa auxiliara am7.5 pin12 si 3,5 fir mov (tensiuni relativ stabile)bateria descarcata dadea erorips noile valori schimba cu ceva situatia? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Tensiunile alea sunt cam mici pentru auxiliar... fa ce ti-am zis, inlocuieste electroliticii si vezi ce se intampla, penca ar trebui sa ai 5V pe mov si undeva spre 12V pe pinul 12 al integratului. Link spre comentariu
mac640 Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 O sa schimb miine toti cond cu exceptia celor din secundar( pentru mine flyback-ul mic e o necunoscuta ) sa vad ce ieseIntre pin 12 si masa ar terbui sa am 12v? Link spre comentariu
quinn Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Va rog sa ma ajutati cu o schema de sursa atx cu 2005Z! Aceasta sursa nu scoate nimic,afara de stand-by. Mersi! Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 @quinn -ai cautat intai, sa vezi daca a fost deja postata aici? Si pe google? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 @mac640 la pinul 12 se face alimentarea integratului dintr-o iesire separata a sursei auxiliare, tensiunea acolo nu este batuta in cuie la 12V dar trebuie sa fie undeva in jurul acestei valori. Link spre comentariu
mihun70 Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Salut!toate sursele mele au luat-o razna!la un raidmax mi-a bubuit un npn D209L...aveam un pumn de tranzistoare recuperate din surse dar numa unipolare si diode de putere..la alta sursa..un ultron de 530w mi sa prajit efectiv un transformator toroidal micut cel dinspre iesire..m-am si fript cand am pus mana pe el...Stie cineva configuratia choperlui aluia?se potriveste de la alte surse?Multumesc! Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 mi sa prajit efectiv un transformator toroidal micut cel dinspre iesireAia e inductanta serie de la iesirea sursei.Chinezariile au cam aceleasi valori. Alea de firma...mai rar. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Va rog sa ma ajutati cu o schema de sursa atx cu 2005Z! Aceasta sursa nu scoate nimic,afara de stand-by. Mersi! http://danyk.cz/s_atx.htmlhttps://www.google.ro/?gws_rd=cr&ei=KGr ... =danyk+atx Link spre comentariu
mac640 Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Domnule @ marian am schimbat toti condensatori si am la inceput 11v pe pin12 si pe fir mov4,8 ,dar nu ramine stabila scad amindouacond din primar se comporta la fel cel dinspre diode scade si celalalt creste Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum