le5100kw Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 in afara de ESR metru ca nu am asa ceva. Unde ar mai trebui sa ma uit? Apelez la niste persoane care au mai intalnit asa ceva la depanarea lor de zi cu zi. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Schimba-i si gata2 ore de lucru + 10-20 lei...crezi ca merita sa-ti bati capul?+ ca dupa inlocuire,sursa va fi ca noua Link spre comentariu
le5100kw Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 cred ca o sa-i schimb. multumesc pt sfat Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Schimba electroliticii -toti .Cum spunea si Dr.L nu neaparat sa se vada pe ei ,pot fi perfect vizual. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 S-a mai spus si ma vad nevoit sa repet, inlocuirea electroliticilor de pe iesiri nu este asa simpla cum pare, trebuie tinut cont de ESR-ul celor originali, si nu atat de faptul ca tre sa fie mic cat mai ales ce valoare aproximativa avea deoarece o diferenta prea mare dintre original si inlocuitori poate schimba suficient caracteristica bode cat sa apara instabilitate la anumite nivele de curent pe sarcina, te trezesti ca sursa chitaie si nu stii de ce, metoda sigura este cautarea de electrolitici originali identici cu cei vechi, daca nu e posibil atunci se pot consulta pdf-urile celor originali si sa se caute inlocuitori cu ESR cat mai apropiat de ce a fost. Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Sa inteleg ca daca am pus in loc niste Nichicon si Rubycon cu picioare mai lungi e bine? Nu ca as fi tinut cont de esr, dar erau mai grosi si nu mai puteam sa ii cobor chiar pana pe placa , ca era aglomerat acolo jos... Ai draqu chinezi, ii facusera mult mai subtiri la aceeasi inaltime, capacitate si tensiune...Tehnolooogiie, dom'le... Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 ^Fiecare intelege fix ce pofteste nu-i bai, ideea subliniata de mine este simpla de priceput, si fiecare e liber sa faca cum pofteste ca de aia avem libertate. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 daca nu e posibil atunci se pot consulta pdf-urile celor originali si sa se caute inlocuitori cu ESR cat mai apropiat de ce a fost.Care pdf-uri?Am cautat date despre conzi mai cu pretentii si nu prea am gasit,dar la chinezariile din sursele de doi lei.... Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Conzii cu pretentii au si o pagina de producator care in mod normal prezinta si date tehnice despre produsele lor, sau cel putin asta am observat eu. E drept ca la cei ieftini info se gasesc destul de greu, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui nici macar incercat sa se caute info...oricum asa cum am zis, fiecare intelege si face cum doreste. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Conzii cu pretentii au si o pagina de producator care in mod normal prezinta si date tehnice despre produsele lor,Un exemplu,am conzii astia http://shop.frihu.com/images/products/epcos2200-1.jpgN-am gasit date despre ei... Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 @matache, tii neaparat sa ai ultimul cuvant? tii neaparat sa-mi demonstrezi ca ma insel la orice discutie? ok atunci daca asta te satisface, ai perfecta dreptate si eu m-am inselat amarnic, n-are nici o treaba ce conzi pui. Sincer m-am saturat de ostilitatea ta la adresa mea la multe subiecte e mereu la fel, habar n-am cu ce ti-am gresit dar imi cer scuze in mod public orice as fi facut, poate reusim totusi sa depasim faza asta de ostilitati repetate ca e puerila. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Cred ca interpretezi gresit postarile mele;n-am nimic cu tine,nici cu altcineva..Daca uneori insa,cuiva nu-i convin postarile mele,sa fie sanatos.Ideea era urmatoarea,nu poti cunoaste de multe ori,foarte exact ESR-ul unui cond.Ma si indoiesc ca cineva in depanare face asa ceva,sa caute pdf-ul unui cond ce l-a gasit uscat.Pe vremuri,cand nu aveai cu ce sa masori ESR-ul,ba de multe ori nici capacitatea,inlocuiai pur si simplu condul presupus defect,cu unul nou.Iar aia cu caracteristica Bode,ce-o fi aia,influentata de ESR-ul olecuta diferit de cat ar tebui,a inceput sa devina omniprezenta...Ori tu cu asta,ori altii care recomanda la fiecare postare..''schimba electroliticii''.Si doar am promis sa nu mai postez aici,cred ca m-a mancat undeva... Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Caracteristica bode este raspunsul in frecventa al unui montaj/circuit, spre exemplu la amplificatoarele audio se urmareste ca amplificarea sa fie liniara pe o gama cat mai larga de frecvente, in comutatie caracteristica bode este reprezentata de raspunsul tranzitoriu al sursei, adicatelea rapiditatea cu care amplificatorul de eroare raspunde la schimbarile curentilor de sarcina si realizeaza echilibrul, aceasta este data de catre compensare, si cum sunt convins ca te-ai documentat, ai vazut si tu cat de stufoasa poate fi aceasta uneori, cu cat anticipezi si previi mai multe variabile cu atat sursa va fi mai stabila.PS: Nu interpretez nimic gresit crede-ma, stiu bine ce zic, n-are rost sa enumar acum situatiile in care ai raspuns cu ostilitate evidenta la adresa-mi, e dreptul tau pana la urma. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 @pisica matache -sa stii, ca acum niste pagini chiar am pus un pdf cu condensatori Panasonic low-esr (care se gasesc si la tme)...Si Samwha si Samxon au astfel de pdf-uri!Atata timp cat sursa nu exte exploatata in conditiile limita comulate (tensiune minima/maxima pe intrare, sarcina minima/maxima), se pot folosi si condensatori putin diferiti, pt ca instabilitatea s-ar manifesta doar in cazurile limita.Apoi, daca sursa inca functioneaza cu condensatori devalorizati...e clar ca va functiona si cu unii cu parametrii putin diferiti fata de cei originali Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Sint foarte multe scheme de surse de alimentare care au ventilatorul cu turatie fixa . Si daca zgomotul produs de ventilator este de nivel mare e destul de deranjant decibelii respectivi. Propun pentru diminuarea zgomotului o schema de turatie variabila in functie de temperatura.Daca nu s-a ridicat temperatura sursei la un anumit nivel turatia ventilatorului este foarte mica si bineinteles si zgomotul este mult diminuat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum