Marian Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 De acord, de la un anumit nivel schemele nu mai sunt necesare, atunci cand intelegi suficient de bine domeniul comutatiei per ansamblu putine secrete iti por ascunde ATX-urile banale, in principiu sunt variatii pe aceeasi tema, in cazul de fata pentru a ne edifica daca acel Q2 face parte din sursa principala sau din cea auxiliara ne trebuiesc macar ceva poze clare cu inculpata, apoi ne putem da cu parerea despre ce si cum ar trebui facut. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Daca tranz. explodat este din sursa auxiliara s-au mai ars/devalorizat si alte componente.Pune o poza cu sursa,eu am cateva si pot sa-ti spun valori.@pinky:daca ai traf izolator nu mai ai "faza".Iar daca atingi adevarata "faza" nu te mai ajuta traful separator. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Cu riscul de a fi off topic;putina rabdare si ceva bunavointa aratata unui nou venit,e pana la urma un semn de politete.In plus toti am fost sau suntem incepatori,am gresit si continuam poate sa gresim.In armata e o vorba...''Daca nu stii iti arat,daca nu poti te ajut,daca nu vrei,te oblig''.Daca si-n armata,la poarta careia se spune ca se termina logica,partea cu obligatul e ultima,de ce n-ar putea fi si aici? Link spre comentariu
pinky Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 @pinky:daca ai traf izolator nu mai ai "faza".Iar daca atingi adevarata "faza" nu te mai ajuta traful separator.Nu am inteles ce ai dorit sa transmiti. Atasez schema Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Secundarul de 12V al primului transformator l-am legat la secundarul de 9V al celui de-al doilea transformator. In felul acesta conectezi primul traf la retea iar din al doilea traf obtii 220V dar la un curent suficient de mic incat sa nu iti explodeze din nou sursa si nici sa nu te dea de pereti daca atingi accidental firul de faza. Spor la studiu.Faza este doar in primarul primului traf;daca o atingi te electrocutezi, intre ea si pamant fiind 220V.In secundarul celui de-al doilea traf,nu mai exista faza si nul.Cred ca asta dorea sa spuna @miticamy...Exista o singura faza,pe care atingand-o,te poti electrocuta. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Asta e marele subiect de depanare surse...nu vad de ce mai trebuie deschise altele Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 CITAT: In felul acesta conectezi primul traf la retea iar din al doilea traf obtii 220V dar la un curent suficient de mic incat sa nu iti explodeze din nou sursa si nici sa nu te dea de pereti daca atingi accidental firul de faza.E clar ca te referi la atingerea lui 220v de dupa trafurile separatoare pt ca acolo ai curent mic, dupa cum afirmi.Iar in secundarul unui traf separator nu mai ai faza si [email protected]:oricum,ti se pare ca este cu adevarat depanare surse?Mie mi se pare ca sant numai intrebari la care se asteapta indicarea directa a pieselor arse si nu a metodelor,procedurilor impanate cu felii de teorie.Eu ma simt dator sa ajut macar cu elemente colaterale,electrosecuritatea fiind ff importanta pt cineva ce afirma "este prima data cand repar o sursa" sau altele asemanatoare. Link spre comentariu
pinky Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 E clar ca te referi la atingerea lui 220v de dupa trafurile separatoare pt ca acolo ai curent mic, dupa cum afirmi.Iar in secundarul unui traf separator nu mai ai faza si nul.Corect. Dupa acest izolator galvanic obtin 220V curent alternativ suficient pentru testarea in gol a unei surse de PC, monitor, alimentator laptop sau alte surse de puteri mici-mijlocii. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 @miticamy -normal ca nu e, dar daca nu au bunavointa sa citesca ce s-a scris deja, ce sa le faci? Nu le raspunzi si gataApoi n-are rost sa imprastie intrebarile peste tot Link spre comentariu
vintage Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Este total neindicat sa indrumi un incepator sa repare o sursa atx.Totodata recomand mutarea la rubrica special destinata incepatorilor a threadurilor deschise de ei deoarece(dupa cum se observa) pentru un avansat este grea comunicarea cu un incepator. Link spre comentariu
iod2 Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Sa traiti , am o sursa ATX gigabyte model : ge-r460-v1 defecta.Gasim o schema la acest model?Pe placa aste scris:FSPXXX-60GLY (NEW2)REV:1 P/N 3BS0127515GPPartea de primar e distrusa. Link spre comentariu
danb1974 Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 E de fapt un fortron de 400W cu eticheta gigabyte, daca te ajuta cu ceva Link spre comentariu
iod2 Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 E de fapt un fortron de 400W cu eticheta gigabyte, daca te ajuta cu cevao schema se gaseste pe undeva? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Nu cred. Ca in cazul tuturor surselor mai de calitate Link spre comentariu
iod2 Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 am un trazistor pleznit. nu se mai vede ce scrie pe el ca a nascut. si o data cu el si puntea redresoare.ce se mai vede pe el 9N....C inainte de C ar putea fi 0..6.8. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum