Vizitator florin3mot Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 va salut.Am o problema cu o sursa Delux ATX-400W P4,nu mai functioneaza,la o prima privire se vede tranzistorul Q2 explodat si probabil mai este si altceva defect.As dorii sa ma ajutati si pe mine daca se poate. Link spre comentariu
popa ionut Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Mai bine mergi si cumpara alta sursele ATX sunt cel mai greu de reparat ,pot sa de furca si unui depanator experimentat si cu vechime in domeniu..asa ca ma intelegi,o sa fie prea mare bataie de cap sa iti zica cineva ce sa faci si cum pt ca schema nu cred ca o sa gasesti 100% pt ea, Link spre comentariu
Vizitator florin3mot Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 am comandat deja eram doar curios sa vad daca se poate repara,oricum iti multumesc pentru sfat. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Sursele ATx se pot si repara nu doar inlocui, mai ales porcariile astea gen Delux care sunt simplificate la maxim. Si totusi exista deja o tema pe subiectul asta: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=9356&start=2340 de ce nu ai postat acolo? Link spre comentariu
pinky Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 ... de ce nu ai postat acolo?Deoarece este nou venit si nu avea de unde sa stie ca cineva a decis sa infiinteze un subforum in forma de salata mexicana. Omul a bagat corect topicul la categoria "Alimentatoare". In regulamentul de functionare al acestui forum nu e specificat ca TOATE intrebarile legate de surse sa fie adresate intr-un singur topic. Moderatorul poate muta topicul daca considera util acest lucru.In plus, a folosit aproape corect limba romana si a mai folosit si semne de punctuatie, spre deosebire de multi alti nou-veniti care scriu 5 randuri fara punctuatie si cu litere lipsa sau cuvinte lipite de trebuie sa citesti de 10 ori sa sa intelegi cat de cat ce a vrut sa scrie. Link spre comentariu
Vizitator florin3mot Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 in concluzie, ma poate ajuta cineva?Sunt incepator, dar ma pasioneaza de mic copil electrotehnica am terminat si liceul in domeniu.Am idee cu ce se maninca dar nu am avut posibilitatea sa practic meseria. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 @pinky statura de nou venit nu trebuie sa reprezinte neaparat o scuza pentru incarcare inutila a forumului, trebuie sa privim lucrurile si din punctul de vedere al Moderatorului care multe, tare multe trebuie sa suporte de la noi, si avem datoria macar morala de a-i face viata mai usoara, sau macar sa incercam, subiectul respectiv trateaza depanarea de surse ATX in general ( atentie, depanarea, nu si modificarea ), astfel incat am convingerea ca problema aici de fata chiar isi avea locul acolo, nu era deloc greu de gasit acel topik, pe de alta parte gandeste-te ce ar insemna sa se deschida constant teme noi pe seama depanarii de ATX doar pentru ca refuzam sa rasfoim tema deja existenta pe acest subiect, s-ar repeta si mai rau fiecare detaliu de fiecare data, multe raspunsuri sunt deja acolo trebuie doar sa ne inarmam cu rabdarica. @florin3mot comutatia asta e a naibii de nabadaioasa, si faptul ca esti incepator in domeniu nu te ajuta prea tare, totusi in conditiile in care ceva teorie elementara ti-a ramas in minte dupa liceul de profil atunci este totusi posibil sa se rezolve cate ceva, pana la urma nimeni n-a fost invatat din prima, chestia e sa ai muuuuuuuulta rabdare si mai multa atentie, dar inainte de toate roaga pe @Dr.L sa iti mute problema acolo unde se cuvine ca asa este corect.PS: Sa ai un stingator la indemana Link spre comentariu
popa ionut Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 ... de ce nu ai postat acolo?Deoarece este nou venit si nu avea de unde sa stie ca cineva a decis sa infiinteze un subforum in forma de salata mexicana. Omul a bagat corect topicul la categoria "Alimentatoare". In regulamentul de functionare al acestui forum nu e specificat ca TOATE intrebarile legate de surse sa fie adresate intr-un singur topic. Moderatorul poate muta topicul daca considera util acest lucru.In plus, a folosit aproape corect limba romana si a mai folosit si semne de punctuatie, spre deosebire de multi alti nou-veniti care scriu 5 randuri fara punctuatie si cu litere lipsa sau cuvinte lipite de trebuie sa citesti de 10 ori sa sa intelegi cat de cat ce a vrut sa scrie. Cauta mesajele utilizatorului bubusmecheru si ai sa te "luminezi" daca poti intelege ceva search.php?author_id=35430&sr=posts Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 @pinky statura de nou venit nu trebuie sa reprezinte neaparat o scuza pentru incarcare inutila a forumului, trebuie sa privim lucrurile si din punctul de vedere al Moderatorului care multe, tare multe trebuie sa suporte de la noi, si avem datoria macar morala de a-i face viata mai usoara, sau macar sa incercam, subiectul respectiv trateaza depanarea de surse ATX in general ( atentie, depanarea, nu si modificarea ), astfel incat am convingerea ca problema aici de fata chiar isi avea locul acolo, nu era deloc greu de gasit acel topik, pe de alta parte gandeste-te ce ar insemna sa se deschida constant teme noi pe seama depanarii de ATX doar pentru ca refuzam sa rasfoim tema deja existenta pe acest subiect, s-ar repeta si mai rau fiecare detaliu de fiecare data, multe raspunsuri sunt deja acolo trebuie doar sa ne inarmam cu rabdarica. @florin3mot comutatia asta e a naibii de nabadaioasa, si faptul ca esti incepator in domeniu nu te ajuta prea tare, totusi in conditiile in care ceva teorie elementara ti-a ramas in minte dupa liceul de profil atunci este totusi posibil sa se rezolve cate ceva, pana la urma nimeni n-a fost invatat din prima, chestia e sa ai muuuuuuuulta rabdare si mai multa atentie, dar inainte de toate roaga pe @Dr.L sa iti mute problema acolo unde se cuvine ca asa este corect.PS: Sa ai un stingator la indemana Nu mai scrie moderator cu M ( majuscula ) , ca nu e dumnezeu ... si nu-i lua atributiile , ca au trecut alegerile ... sau esti adjunct ? ... Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 ^Majuscula e doar un semn de respect si nimic mai mult, nu vad motivul pentru care ar trebui sa deranjeze pe cineva acest lucru, pe de alta parte nu-mi asum nici o responsabilitate ci doar am facut niste simple observatii fara sa insult sau sa critic agresiv, am fost mult timp moderator pe un alt tip de forum si stiu cum este ca utilizatorii sa iti faca viata grea, iarasi nu cred ca am facut ceva gresit. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Atunci scrie tot cuvintul cu majuscule ... si fii consecvent si pe viitor , lasa userul ca are 3 postari , i-ai impuiat capul cu aceleasi chestii care le - ai scris de " n" ori , puteai s - o faci in 10 cuvinte ... ce noutati i - ai transmis in toata polologhia aia ? ... sa aiba stingator linga el ? asta e esenta ATX - urilor ? ... frumos bun - venit ... Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 @gauss sunt convins ca @florin3mot a inteles ceea ce trebuia in legatura cu stingatorul, si anume ca era o gluma evidenta, de altfel sunt convins ca si tu ai inteles asta dar... in alta ordine de idei nu-s convins ca imi poti impune modul de a scrie pe forum dar in fine cum spui tu Link spre comentariu
Vizitator florin3mot Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Haideti nu va certati ca nu este locul si nici momentul.Sa incercam sa ne ajutam, nu sa ne certam. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 N - are rost sa ne inflamam ... gindesc la fel si eu , in ceea ce priveste depanarea , nu stiu daca userul a perceput - o ca pe o gluma , mi - am amintit de un om venit intr - un loc nou pentru el , unde se fac glume la adresa lui , mai mult sau mai putin gratuite ... hai sa - i spunem amindoi ca nu merita daca are de reparat o singura sursa dintre cele mai amarite si daca o face din curiozitate , daca vrea sa plece pe drumul acesta , ar putea fi ajutat in anumite limite ... sincer sa fiu , eu n - as apela la sprijin , e destula informatie aici si aiurea , daca vrei cu adevarat ... dar asta e o alta problema .Apropo , nu ti - am impus nimic ... nu stiu daca am de gind asa ceva , si mai ales daca ar fi posibil nu cred ca as dori ... nu tintesc sa am calitati pe care unii sa le scrie cu litera mare . Link spre comentariu
pinky Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Revenind la subiect: O sursa explodata nu prea mai merita a fi reparata, cu atat mai putin modelul indicat de tine. Daca comanzi piesele necesare repararii, va costa mai mult decat o sursa noua. Daca vrei sa "te joci", foarte bine. Subscriu recomandarii de a citi topicul indicat de marian. Chiar daca sunt foarte multe pagini, vei gasi informatii utile. Daca ai fi pus si ceva poze cu sursa in cauza, ar fi fost si mai bine. Principiul de functionare este acelasi la surse dar sa ma bata cucu daca imi amintesc care este Q2 la sursa Delux ATX-400W P4. Cat priveste schema, putin probabil sa se gaseasca schema exact la acest model. Asta nu inseamna ca nu se poate repara fara schema. Am reparat mii de surse ATX fara schema si nici nu am simtit lipsa schemelor. Daca totusi vrei sa faci nitica electronica, ar fi bine sa-ti iei cateva masuri de precautie. Pentru a preveni electrocutarea si exploziile necontrolate, poti sa-ti faci un izolator galvanic de retea. Eu am facut un astfel de izolator folosint 2 transformatoare de la alimentatoare reglabile de 1000 mA. Secundarul de 12V al primului transformator l-am legat la secundarul de 9V al celui de-al doilea transformator. In felul acesta conectezi primul traf la retea iar din al doilea traf obtii 220V dar la un curent suficient de mic incat sa nu iti explodeze din nou sursa si nici sa nu te dea de pereti daca atingi accidental firul de faza. Spor la studiu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum