Marian Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Atunci sursa este pur si simplu o porcarie, scuzat sa-mi fie termenul dar asta-i adevarul, e prea cheala, prea chinezeasca si n-are rost sa-ti mai bati capul cu ea, oricum macar ai mai inteles cate o chestie si incet incet cu multa atentie si rabdare vine si experienta. Link spre comentariu
Flor Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 vergil Prima data te felicit ca ti-ai facut un tester si nu lucrezi "pe genunchi" ..Despre faptul ca rezistentele si cablurile se incalzesc, e normal, doar trec curenti mari prin ele..Sper ca ai pus cele mai GROASE CABLURI, adica macar de 2.5mm si vre-o 2 sau mai multe in paralel ..Pare aiurea, pt ca un cablu are sa zicem 0.1Ohmi. Dar cand il inseriezi cu o rezistenta de 0.7Ohmi, inseamna ceva..Eu la cele 2 testere clasice pe care le-am facut pana acum am pus si un comutator de putere, adica unul care tine lejer 20A, si cand il folosesc cresc consumul cu inca vre-o 5A..Il folosesc ca sa creez socuri mari de curent, si astfel vad cum se comporta sursa cand pleca brusc DVD-ul, sau bate unul toba, hi, hi, intelegi ideea. Evident ca simultan ma uit cu osociloscopul si la riplu..Altfel, mi-am donat mai de mult si al doilea tester clasic, ale carui poze le am postat deja si ma pregatesc sa imi fac al 3-lea. Diferenta intre cele 2 anterioar si acesta va consta in voltmetru electronic care va fi amplasat definitiv in cutia respectiva. Sincer, sunt puturos si nu mai vreau ca sa nu ma mai chinui si sa tot folosesc voltmetrul de pe masa, hi, hi..Asa ca am preluat montajul din un tester de putere al surselor, carui nu ii spun numele ca e in engleza. Si cum nu vreau sa fiu acuzat de reclama nu spun nici ca e produs de Gembird, hi, hi..Adevarul la ca la suma colosala pe care am dat-o pe el, circa 69 lei +benzina pana la mazgazin...Da, erau firme care cereau si dublu, dar cine sapa, da de apa, hi, hi....Revenind. Dupa cum vedeti, in a 2-a poza arata adevarul gol golut adica dezbracat de caracter, (i-am scos mufele). Aici am fost extrem de atent, adica am taiat inainte pinii cu sficul, pt ca nu ma interesa sa am intregi mufele mama, ci cablajul...Cand o sa (mai) am timp o sa leg cu fire subtiri placa la tensiunile respective. Iar fiecare tensiune vine la rezistenta de sarcina adecvata, care la randul ei este legata la mufa mama de alimentare..Distractie placuta si BAFTA Link spre comentariu
Flor Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Am scris special cuvantul tester "clasic". adica nu era vorba de ceva mai modern si mai "smecher.."Acum niste ani, in (acum disparuta) revista PCmagazin, in nr.5/2005, a aparut un articil despre un tester de surse realizat cu un microntrolor ce comanda niste releee, care puneau/scoteau rezistentele de sarcina..Ala era o scula faina, pt ca fiind legat la un PC comunica cu el.Si pana nu ii bagai datele scris de fabricant, adica curentii maximi de pe fiecare ramura, precum si puterea scrisa pe cutie, nu pleca.Dupa aia puteai sa te joci marind /scazand curentii pe fiecare ramura. Si agregatul iti arata in fiecare moment starea natiunii, adica ce tensiune avea pe fiecare "craca", hi, hi..Cand una iesea din limite, de ex scadea sub 4.75V si ajunge la 4.47V, testarea era oprita si operatorul avertizat, ca nu cumva sa "f a" sursa...La fel si daca apasa prea cu "talent" butonul de crestere a consumului si sursa putea sa depaseasca pe vre-o ramura curentul maxim sau puterea scrisa de fabricant..Nu imi cereti softul pt ca nu il mai am. Asa cum nu mai a nici revista. Daca cineva o gaseste pls, sa mi-o MP..Si orcum realizarea acestui tester se justifica doar intr-un service de surse. Pt ca atunci cand faci una doua....PS. Proiectul respectiv a fost facut de niste -atunci- studenti azi ingineri, condusi de un bosorog batran .. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Cum ....................................................3x1200?Cumpara un letcon chinezesc la 15 lei si te va servi. Link spre comentariu
Vizitator costi07 Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Doi condensatoru de 2700µF în loc de 3 de 1200µF. Sunt puși în paralel pentru filtrajul alimentării VRM-ului procesorului. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Pe la farnell ar trebui sa aiba conzi d-aia. Sau tme Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 mesajul precedent era despre cum se rezolva problema cositoriri ;am cita pt a fi clar cui ma adresez.Condensatori de toate valorile posibile sant la Farnell . Link spre comentariu
Vizitator costi07 Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Acum îmi prin urechile pe site la ei dar cel puțin au filtre.. excelente.Pentru început am reușit să găsesc un panasonic de 3900 ceva mai ieftin, dar au comandă minimă? Cât este livrarea?Puteți să îmi recomandați condensatori ce s-ar potrivi în locul celor ce trebuiesc înlocuiți? Nu sunt toți umflați dar se schimbă toți cei care se ocupă de alimentarea procesorului + alți 2 random, care au dat pe afară. Placa de bază nu este una cu pretenții.Cum spuneam, mai jos sunt valorile condensatorilor de înlocuit. 6buc - 6,3V 3300µF - ϕ10mm3buc -16V 1200µF - ϕ10mm2buc - 6,3V 1000µF - ϕ~7mm Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Sa fie low esr... Link spre comentariu
Vizitator dgm50 Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 SALUT, DE UNDE POT CUMPARA DIN BUCURESTI, CONDENSATOARE LOW ESR. Link spre comentariu
Flor Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Cred ca ai uitat CAPS-ul apasat. In mod normal majusculele arata ca il bagi in ..masii pe cel cu care vorbesti.Din semnatura vad ca locuiesti in Bucuresti, sect.2Asa ca sapa pe net dupa o harta a Buc si vezi unde e str. Maica Domnului.. Acolo sunt mai multe magazine ..Bafta. PS. Ar fi util sa mergi ci cei vechi ca sa nu cumperii unii mai grosi.. Link spre comentariu
Vizitator costi07 Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Dacă știam că asta trebuie să faci ca să îți spună cineva unde găsești așa ceva în București.. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Nu prea sunt sanse sa gaseasca ce-i trebuie (mai ales ca dimensiuni fizice) pe maica domnului.Mai bine ia de la tme sau farnell prin adelectro Link spre comentariu
Vizitator costi07 Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 dgm50 de ce capacități&tensiuni ai nevoie și ce nr de bucăți? Poate dăm comandă împreună să împărțim costurile livrării. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Daca le ia de unde am zis (sau oricare alti distribuitori),costurile de livrare sunt 0. Si nici componentele nu vor fi mai scumpe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum