Marian Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Masoara acum si cu un multimetru setat pe Vca iesirile trafului si vezi ce tensiune obtii acolo. Link spre comentariu
Vizitator prxbl Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Masoara acum si cu un multimetru setat pe Vca iesirile trafului si vezi ce tensiune obtii acolo.obtin 0V... Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Imposibil, osciloscopul indica clar o anumita tensiune acolo, verifica setarile multimetrului si punctul de masurare din nou, trebuie sa obtii o anumita tensiune devreme ce osciloscopul arata asa acolo.LE: Poate interpretez eu gresit oscilograma, dar pare a indica un 2,7Vpp pentru acea unda, corect? Link spre comentariu
Vizitator prxbl Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Corect, osciloscopul arata 2.7Vpp. Am masurat cu un al doilea multimetru care indica 2V AC. Primul multimetru cred ca nu se impaca cu frecventa de 30KHz. (oricum ambele sunt chinezarii ieftine). Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Verifica tensiunea si in primar, vezi ce obtii acolo pentru cei 2v in secundar ( evident tot in Vca ). Link spre comentariu
Vizitator prxbl Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Verifica tensiunea si in primar, vezi ce obtii acolo pentru cei 2v in secundar ( evident tot in Vca ).In primar indica 12V. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Dupa toate aceste masuratori,eu as masura diodele redresoare din secundar traf forta. Link spre comentariu
Vizitator prxbl Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Dupa toate aceste masuratori,eu as masura diodele redresoare din secundar traf forta.Diodele din secundar le-am masurat scoase de pe placa si erau ok, polarizare inversa nu conduceau, polarizare directa indicau o anumita tensiune nu am retinut val exacta. sa o scriu aici dar presupun ca daca aveau ceva erau strapunse/intrerupte. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Daca nu ma insel valoarea acelei tensiuni trebuie sa fie undeva intre 100 si 400mV, daca poti pune seriile lor pe forum, ( e mai mult motiv subiectiv, imi place cum arata sursa si sunt curios despre redresarea ei ) Revenind la subiect, daca nici diodele redresoare din secundare n-au probleme atunci...e cel putin ciudat ( sau asa cred eu ) Verifica tensiunile din bazele tranzistorilor de putere si apoi din emitoare si vezi ce obtii, e posibil totusi ca controller-ul sa fi suferit avarii, macar la blocul ce se ocupa cu reactia ( ca ma indoiesc de faptul ca traseul extern al reactiei ar fi avut de suferit )...o sa incerc sa gasesc pdf-ul controller-ului. Link spre comentariu
Vizitator prxbl Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Am masurat cu osciloscopul:T1: baza 15.6Vpp , emitor 15.0VppT2: baza 1.5Vpp, emitor 0, colector 15.2Vppdiodele redresoare din secundar sunt SB3045ST. Link spre comentariu
Sigisman Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 A verificat oare siguranţa? că nu a spus nimic de ea.Citeste-i mai atent postul. Referitor la comutarea de pe 110 pe 220. Probabil comutarea s-a facut "la rece" altfel este cam imposibil sa ramana primarul intreg.Defectul arata ca s-ar putea sa l ai o problema in secundar. Verifica si diodele de pe pcb.Verificati diodele de pe PCB, NU DE PE RADIATOR, cum a spus si colegul mai sus. (Didodele redresoare pentru tensiunea de -12V !!!)O zi buna ! Link spre comentariu
Vizitator prxbl Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Am verificat urmatoarele diode marcate cu punct rosu in poza, toate sunt in regula. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Vezi ca nu le poti verifica 100% cu multimetrul.Testeaza-le intr-un circuit: alimenteaza un bec de tensiune mica prin ele si vezi ce si cum. Eu am patit ca niste 1N4148 sa fie ok pe multimetru,dar in sarcina (evident,sub 100mA) sa faca poc! Link spre comentariu
Vizitator prxbl Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Vezi ca nu le poti verifica 100% cu multimetrul.Testeaza-le intr-un circuit: alimenteaza un bec de tensiune mica prin ele si vezi ce si cum. Eu am patit ca niste 1N4148 sa fie ok pe multimetru,dar in sarcina (evident,sub 100mA) sa faca poc!In cazul descris de tine diodele functionau din moment ce aratau ok pe multimetru iar apoi pt. ca aveau un grad de uzura au facut poc in sarcina. Asta nu inseamna ca diodele cauzau probleme in circuitul original unde probabil lucrau cu curenti <=1mA (fiind 1n4148), cel putin asa vad eu lucrurile.Cat despre sursa mea, le-am lipit deja la loc si ar lua prea mult timp sa reiau si sa le verific iar pe fiecare in parte indiferent ce metoda as folosi. Cred ca singurul lucru care as putea sa il mai fac este sa gasesc datasheetul controllerului si sa vad ce pot verifica acolo poate eventual sa il si schimb. Astept un raspuns de la Raidmax sa vad daca imi pot comunica ce controller au folosit. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Diodele alea nu lucrau asa lejer. D-aia au si cedatNu neaparat. Daca ai o sursa de laborator,poti testa sursa calumea.Problema nu-i neaparat din controller,ci e pe lina controller-trz driveri-traf driver-piesele de dupa traful driver (niste diode si conzi,veriica-le si p-alea!)-si trz finaliEu ti-as sugera sa intrerupi legatura de semnal dintre controller si trz driveri,sa vezi daca semnalul e ok. Apoi sa contiui asa,pe segmente,pana la trz finali.Tensiunea controllerului (5 sau 12V) i-o poti da din sursa de laborator, si sursa ar cam functiona (pt teste). Avand in vedere ce tensiuni dadea sursa,protectia la subtensiune a decedat,deci ai putea face testul propus Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum