Vlad Mihai Postat August 10, 2012 Partajează Postat August 10, 2012 Cred că depinde de condensator. Exemplu ar fi cel de pe filtrele EMI pus în paralel, e adevărat că nu e electrolitic. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 10, 2012 Partajează Postat August 10, 2012 E vorba de un condensator de 47u . Buna gluma. Link spre comentariu
Marian Postat August 10, 2012 Partajează Postat August 10, 2012 Nu stiu in ce masura discutia de fata poate fi considerata o gluma insa curios din fire cum sunt am zi sa testez ideea si deci am conectat un cond de 47u pe iesirea unui traf de retea la o tensiune de mai putin de jumatate fata de ceea ce poate duce acel cond si in doar cateva secunde a iesit fum din condensator, nu am insistat deoarece urmarea este evidenta, condensatorul ar fi busit. LE: Conform simulatorului stresul pe condensator creste o data cu frecventa impulsurilor de ca ce il traverseaza, si cu atat mai mare este la formele de unda dreptunghiulare. Link spre comentariu
Andreib18 Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Buna seara!In primul rand vreau sa spun ca sunt un perfectionist si nu prea tin cont de zicala: daca nu e stricat nu incerca sa repari.intrebarea mea este ... daca schimb componentele ieftine(rezistori ,capacitori) dintr-o sursa premier(pocnitoare er) LC-8460BTX cu unele foarte calitative se va schimba cu ceva filtrarea curentului , respectiv stabilitatea? Tot odata daca ati acut cumva ocazia sa dati peste niste mesa ..imi puteti spune si mie unde gasesc? As vrea sa invelesc cabluriile de la sursa (eventual dupa ce le inlocuiesc ) Multumesc frumos! Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Salut, am încercat eu ceea ce spui tu! Aveam o sursă no-name de vreo 450w (Delux) fără filtre pe intrare , dar mergea , am pus filtre, am schimbat tranzistorii, condensatorii, , am făcut un control termic al ventilatorului. Pot să zic că merge bine. Am adăugat un tor de ferită pe firele de ieşire de la sursă e un fel de noise killer(am văzut asta la o sursă veche de pc şii m-am insipirat). Sursa merge de prin 2009 şi nu dă semne de rateuri. Cei drept şi sistemul nu e chiar performant(Dual core, 2gb ram, 256 video). Link spre comentariu
Andreib18 Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Crezi ca au crescut cumva amperi pe liniile de tensiune? sau s-a realizat o tensiune mai stabila?de exemplu ar fi mai bine daca inlocuiesc cond. cu aceeleasi valori sau cu unele mai mari ?? imi poti detalia putin ce este acel tor de ferita? Multumesc! Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 La o sursă nu ai cum să îi creşti `amperii ` doar înlocuind condensatori sau rezistori, ai treabă acolo, şi prima grijă e transformatul care mai mult ca sigur e un Ei-33 sau în cel mai rău caz EI-28. Torul de ferită l-a cumpărat de la la un atelier de depanări tv. E un cilindru de ferită cum sunt cele de pe cablurile la monitoare doar că e mai mare. Dacă e uiţi aici atent pe fire este un tor, e ceva ca ăla. http://s9.postimage.org/jufm9414t/20070302_195515.jpg Link spre comentariu
Andreib18 Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Unde ma pot inspira sa ii inlocuiesc? unde pot gasi o diagrama a circuitului electric ? Si mai ales care sunt cei mai calitativi condensatori ? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Şefu` scheme sau diagrame sunt pe net gârlă, trebuie scris pe google `smps atx schematic` sau echivalente, Şi apoi urmează ca moderatorul să steargă topicul ăsta(este deja unul pentru aşa ceva) sau să-l mute(depinde cum se simte) aicihttp://elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=9356&start=1830 poţi posta acolo dacă ai neclarităţi eu dau stingerea. În sursele în comutaţie se folosesc condensatori Low Esr Link spre comentariu
Dr.L Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Cei mai calitatvi condensatori costa cel putin cat sursa aia de noua! Dar exista si condensatori de calitate intermediara,care-si fac treaba un timpCondensatorii trebuie sa-i pui de aceeasi capacitate si tensiune! Link spre comentariu
Marian Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Pocnitorile care cica se numesc ATX-uri nu se upgradeaza doar schimband cativa condensatori si rezistente, de fapt nu rezolvi mai nimic asa ( nu prea vad un motiv intemeiat sa schimbi rezistentele ), ca sa faci dintr-o sursa de jucarie una de calitate trebuie investit mult in ea, majoritatea n-au nici macar filtrul EMI de pe intrare, ca sa nu mai vorbim de PFC, acestea trebui adaugate, condensatorii de filtrare HV daca au capacitati mici pot fi inlocuiti cu altii de capacitate mai mare ( la restul condensatorilor asa cum spune Dr.L trebuiesc sa ramana la aceleasi valori ), traful trebuie verificat daca poate suporta puterea inscrisa pe carcasa sursei ( de obicei se pun sutele de W ca si puteri pe carcasele astea fara numar, doar ca majoritatea trafurilor sunt EI33 si capacitatea sa este totusi limitata ), trebuiesc verificati tranzistorii de putere in sensul de a vedea de care sunt si eventual inlocuiti cu altii mai solizi, diodele redresoare deasemenea daca sunt slabe inlocuite cu altele mai puternice, socul de dupa ele care de obicei este bobinat haotic si cu sarma prea subtire, ar putea fi rebobinat doar ca nu e deloc simplu, inductantele din friltrele LC adaugate ( daca lipsesc ) si nu in ultimul rand cablurile care de obicei sunt ridicol de subtiri si pierd tensiune enorma pe ele, si acelea trebuie sa le inlocuiesc cu altele mult mai solide. SI asta ar fi doar pe scurt cam ce s-ar putea face ca sa obtii o sursa mai de incredere, doar ca la banii si munca investite in chestiunile astea mai bine iti iei alta noua de firma. Link spre comentariu
Andreib18 Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Am eu care nu cunosc domeniul vreo sansa?Adica daca caut tutoriale pe net ,lipsa de experienta impreuna cu piesele ma va costa peste 250ron? (dupa parerea dvs) Multumesc! Link spre comentariu
Marian Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Ai osciloscop? daca da e ok, daca nu, atunci iti va trebui neaparat unul pentru a mesteri la sursele astea in comutatie care nu-s deloc simple asa cum ar putea parea, lipsa de experienta nu te ajuta prea tare, nu cunosc nivelul tau exact insa daca ai osciloscop atunci ai putea incepe prin a cauta documentatie de specialitate despre sursele in comutatie in general pe care s-o citesti, apoi ( si stiu ca e greu dar merita ) ai putea sa te apuci sa citesti cat mai mult din tema asta, vei gasi multe informatii foarte importante aici care te vor asista sa intelegi unele principii de baza din surse, dupa care te poti apuca sa experimentezi pe o astfel de sursa ieftina cu un osciloscop la indemana, ca sa intelegi cat mai bine ce si cum pe cat posibil, dar repet, personal nu cred ca merita efortul, mult mai sigur esti sa achizitionezi o sursa noua de calitate si cu un buget de 100-150 lei gasesti surse mai mult decat ok. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 cu 300 Ron îţi iei o Sursa Corsair CMPSU-500CXV2, 500W, ATX2.2, şi pariez că e beton. Doar că nu aş fi prea deacord cu răcirea verticală. Link spre comentariu
Marian Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 300 de lei pentru o sursa? nu cred ca merita ca pana la urma si aia se poate arde la o adica din diverse motive neprevazute si apoi te doare inima pentru banii invesititi, sursele sunt cele mai expuse componente la un PC si la cat de mult variaza tensiunea la electrica nu merita sa cheltui atat de multi bani, personal chiar de-as avea n-as da mai mult de 100 de lei pe o sursa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum