Dr.L Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Pai tu ai pus conzii asa,de la primul magazin?E de asteptat sa nu fie in regula.Toti conzii de pe iesiri trebuie sa fie low esrEu personal as lua de la farnell (de au si banner sus). Au conzi de calitate si unii chiar la preturi acceptabile. Au inclusiv dimensiunile mai speciale din surse!Cand o sa inlocuiesc conzii din sursa,de la ei o sa-i iau (si par a fi singura varianta in romania!) Link spre comentariu
Andrei87 Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 salut.condesatorii i-am cumparat de la conex electronic,au fost cam 40 roni 16 conzi,aici mi sau parut cei mai buni calitativ,o sa intru acum pe farnell sa ma uit.ms Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Conex...e cam de rahat. Adica n-as garanta pt calitatea pieselor. Si vanzatoarele alea...abia daca te baga in seama daca vad ca vii sa cumperi maruntisuri Link spre comentariu
Andrei87 Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 asta am vazut,cand am luat primi 8 conzi am fost servit imediat,pentru restu am asteptat 30 minute :cry: :cry: .farnell au sediu in romania[bucuresti] sau tre numai cu comanda online,as vrea sa ii schimb decat pe acestia 8 dupa iesire cu ceva mai bun,ms Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Completeaza-ti si campul localitate,la profilAu un distribuitor prin piata alba iulia. Nu stiu unde exact,ar trebui sa gasesti indicatii ori pe forum,ori pe siteul lor.Comanda tot online cred ca tre s-o faci (oricum e mai usor asa,ca au muulte variante de conzi!) Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 BUREBISTA nr 4 parca,am luat si eu de la eiceva ce incepe cu PRO,sigur google da ceva daca treci adresa plus FARNELL Link spre comentariu
Vizitator fulger75 Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Buna seara, ma numesc Cristian si sunt nou pe aici, de fapt sunt nou in ale electronicii, ....vreau sa va expun pe scurt problema mea in speranta ca voi gasii ajutor aiciAm o sursa veche Maxpower 400W pe care vreau sa o repar (am incercat cu mai multe dar in afara de condenstaori schimbati nu am nici o reusita in domeniu)...am dat jos diodele redresoare Schottky (20A) si le-am masurat cu un multimetru digital luat din piata cu vreo 40 lei ....am pus multimetru pe semnul de dioda si par ca sunt OK ...intrebarea mea este se pot masura acele diode cu MM digital? sau imi trebuie vreun osciloscop...sursa imi arata ptr o fractiune de secunda toate tensiunile apoi nu-mi mai ramane decat +5VSB....treaba este ca ma chinui cu ea de vreo cateva zile si noapte nu visez decat Mospec-uri si altele multumesc Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Salut e indicat sa folosesti un multimetru cu buzzer pentru masurarea diodelor, deoarece iti dai seama daca sunt in scurt sau nu. Daca sursa ta zici ca iti indica tensiunea pe iesire doar pentru cateva fractiuni de secunda cred ca iti intra in protectie. Problema s-ar putea rezolva daca ai cauta in secundarul sursei tale componente defecte cum ar fi: diodele shottcky de putere de multe ori cedeaza si sunt in scurt, sau condensatorii care se usuca si pot face ca sursa sa intre in protectie, sau uitate pe cablaj sa nu ai scurturi accidentale. Succes si bun venit pe forum Link spre comentariu
Vizitator fulger75 Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Multumesc Mihai, diodele schottky le-am masurat asa cum mi-ai spus, condesatorii in mare parte sunt dati jos si masurati cu un ESR-metru, ramane sa-i dau jos de pe sursa pe toti, am mai masurat o dioda mare localizata cam langa diodele schottky din secundar, si cativa tranzistori micuti de pe placa.....totul pare ok la prima vedere, eu ma tem de calitatea masuratorii cu acest multimetru digital, poate se comporta altfel in sarcina diodele respective...................maine masor si ceilalti condensatori Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 @Vlad Mihai -iarasi incepem? Cum masori o cadere de tensiune cu un buzzer? Ala bazaie pe orice circuit care are <100 ohmi. Orice dioda (exceptand zennerele) se masoara pe pozitia dioda,astfel vezi si cat e caderea de tensiune (300mV sau mai putin,la shottky,pe multimetru).Buzzerul bazaie si pt o dioda strapunsa si pt una bunaApoi,daca ar fi diodele arse,sursa n-ar scoate tensiune (tensiunea ar fi f mica = caderea de tensiune pe dioda strapunsa)Chiar m-am saturat sa te tot corectez. Daca ai o informatie corecta,posteaz-o,daca nu,nu! Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Nu ai inteles exact ce am vrut sa spun. Nu toti stiu sa preia caderea de tensiune pe o dioda cu multimetrul. Eu cu buzzer am depistat diodele in scurt din atx -uri. In fine i-am dat exemplu de o metoda despre cum procedez eu. Desigur tu esti moderatorul tu stii mai bine, nu zic ca nu ai dreptate, dar mie mi-a mers pana acum cu metoda asta. Poti sa imi stregi posturile ca nu ma deranjeaza. Link spre comentariu
vintage Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Nu toti stiu sa preia caderea de tensiune pe o dioda cu multimetrul.Sursele in comutatie sunt greu de reparat si foarte periculoase in acelasi timp, atat pentru cel care le repara cat si pentru aparatul care este alimentat. Este total neindicat sa indrumi pe cineva care nu are nici macar cunostinte elementare in electronica sa incerce sa repare o sursa atx . Faptul ca ai schimbat nu stiu ce condensatori umflati sau inlocuit niste diode nu reprezinta o depanare. Trebuiesc facuti mai multi pasi pana cand poti sa dai verdictul ca sursa este ok. Link spre comentariu
Vizitator fulger75 Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Vintage asa este ai perfecta dreptate, dar ce sa facem, toate au un inceput.....azi am masurat toti condensatorii cu un ESR metru si am remasurat tot ce inseamna semiconductori in circuit, singurul la care nu m-am bagat este integratul ala cu multe picioare........o mai las deschisa, cine stie poate imi vine vreo idee mareata ....oricum celor care mi-au dat u sfat cat de mic MULTUMESC, chiar a inseamnat ceva Link spre comentariu
vintage Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Vintage asa este ai perfecta dreptate, dar ce sa facem, toate au un inceput.....Si ar trebui sa fie altul, in loc sa schimbi la plesneala piese in cautare de idei marete eu zic ca ar trebui sa citesti de la inceput tot threadul si sa iti notezi toti pasii care trebuiesc facuti...De exemplu, "Dioda aia mare localizata cam langa diodele schottky din secundar" este de pe sursa stand by. Ai verificat daca este ok sursa stby? Link spre comentariu
Vizitator fulger75 Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Aici m-ai prins, am citit cateva pagini dar la un moment dat am obosit, iti spun sincer nu stiu care este sursa standby Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum