Th3_uN1Qu3 Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 STPS3045 este o dioda dubla cu catod comun, de 30A, 45v. Cel mai probabil este pe ramura de 5v. Integratul de comanda este pe placa, ceva cu mai multe picioare. Link spre comentariu
Vizitator toro Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 ok, mssss o desfac din nou sa ma uit, dar nu ma poti orienta din poza sa -mi zici care ar fi integratul? ca adevarul nu am vazut nici unul cu mai multe picioruse decat cele de pe radiatoare, cum ar fi STPS3045CW si HFS2N60 posibil asta sa fie???, alceva nu prea am mai gasitpozele se pot vedea/?? au ajuns ca le-am bagat Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 @toro -de faptul ca n-ai idee de ce-i in sursa aia si nici macar n-ai bunul simt sa te documentezi (informatia e deja arhisuficienta pe google si pe forum) nu zic nimicDar pt faptul ca ignori regulile elementare de postare o sa ai probleme! Ti-am zis clar,daca ai ceva de adaugat nu posta un mesaj nou,ci apasa butonul 'modifica' si scrie in vechiul mesaj ce vroiai sa adaugi. E deja a 3-a oara cand nu faci asta. Data viitoare sterg noul mesaj,fara sa-i mai pun continutul in cel vechi@Vlad Mihai -ma bucur ca vrei sa ajuti,dar din pacate nici tu nu le prea ai cu sursele. E unpic periculos ceea ce faci tu,dai sfaturi vagi unora care n-au idee de surse si nici n-au timp sa se documentezeDe ex,sfatul fa un diagnostic al sursei cu un program ...adica ia un program free gen everest si vezi exact tensiunile e total paralel cu realitatea Deci,te rog,nu mai induce in eroare si pe cat posibil nu prelungi circul asta inutil cu ne jucam de-a reparatulNu degeaba cei care stiu cu ce se mananca sursele au raspunsuri cel mult rezervate! Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 pai cu ce sa masoare daca nu are multimetru? ca daca avea multimetru masura. Si de aceea i-am recomandat sa incerce cu un program(si sa masoare din windows) ca zice ca sursa totusi ii merge. Dar cine sa m-ai inteleaga, daca el nu vrea sa imi spuna cu ce fel de integrat e facuta sursa. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Da masoara tu cu programele alea,apoi masoara cu multimetru si vezi daca sunt identice indicatiile. Evident ca nu sunt nici macar p-aproape...dar asa se intampla cand dai sfaturi de pe netApoi,daca stii cu ce integrat e facuta sursa...cu ce ajuta? Ca pana la a o repara calumea...Daca nu are multimetru,nu poate face diferenta intre o dioda si un integrat,chiar crezi ca are cum sa repare sursa? CUM? Link spre comentariu
Vizitator toro Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 mihai am scris mai sus , dami indicati un de sa gasesc integratu ala ca mam uitat si nul gasesc, am mai gasit unul HFS2N60 daca o fi asta? dar nu ai poza ca am bagato, orienteazama din poza care ar fi Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 de exemplu la mine everestul imi indica cea ce masor cu multimetrul(tensiunile) cu o erore de maxim 10 procente. In felul asta imi faceam o idee a sursei, si urma sa ii zic ca degeaba vorbim daca nu deobeste componentele. Eu reparam surse pc cu un amarat de multimetru la 5 lei petreceam cate o zi 2 la o sursa. Si am invatat in mare defectele. Probabil nu reusesc eu sa ma fac inteles. Cu toti invatam cate ceva zilnic.Ps: toro ala e tranzistor mosfet din primarul sursei auxiliare si are 3 pini, cauta o componenta cu 16 pini sau 20 pini. Link spre comentariu
Vizitator toro Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 mihai teai uitat pe poze? ca am incercat sa le trimit, uitate si spunemi unde e situal acel integrat, eu mam uitat si nu lam gasit. nu este nici unul cu mai mult de 3 picioruse, sunt decat cu 3 picioruse STPS3045CW si HFS2N60.ce am mai gasit inscriptionat pe placa, poate te ajuta; ATX-S300PTWDCO-0103F4A Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 nu ai atasat nimic. Integratul e situat in secundarul sursei, e ceva negru cu multe picioruse, dar de ce poluam topicul si cred ca trepuia sa postati la incepatori s-ar putea sa fim avertizati ca poluam topicul. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Cred ca observ integratul tau in primar este un Uc3843/ Uc3844(sau ceva echivalent) are 8 pini-poti verifica. marturisesc ca nu prea m-am jucat cu surse at si nici nu recomand daca nu se cunoaste o baza teoretica pentru ca se pot intampla alte minuni. revin maine. Link spre comentariu
Vizitator toro Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 indicami locul sau nr. de pe placa, pozitia in care se afla si o desfac sa ma uit. ca sunt si eu curios.mssssssss de rabdare, asa este cu incepatorii Link spre comentariu
Vizitator wata wataa Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 salut forum, enuntul problemei 1. comportamentul este urmatorul: [*]pe mobo Asus p8z68-v pro-gen3/2500k/8 gb ram intra in bios, in post mesajul este - sursa are probleme, protectia antisurge a fost activata....dar, restarteaza cind intra boot-ul SO win 8, daca o las toata povestea se repeta...exceptie o singura data cind s-a comportat normal insa am mai pus 8gb ram si am readus problema .... [*]pc-ul functioneaza normal cu o modesta sursa inter tech de 500w !!! [*]pc-ul vechi asus p5q3/e8200/8 gb ram nu are nici o reactie la sursa cu probleme si functioneaza normal...(de pe el scriu acest mesaj catre dvs) 2. masurate, valorile sint corecte atit la rece cit si in sarcina mai putin urmatoarele despre care cred ca va ajuta un profesionist sa identifice problema - p_on = 0.03 v - p_ok = 5.16 v la rece, dar 4.23 v in placa de baza in functiune 3. am schimbat cond 2200mf/10v cu unul idem sanyo (in loc de original la 95gr am pus unul la 125gr Celsius) sursa este Thermaltake 750w Toughpower w0116re, nu as vrea sa o arunc.... asa ca orice sfat/ idee/ solutie de a o repara este binevenit multumesc anticipat.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 Mihai,ce te face sa crezi ca sursa din poza este AT?ce grabiti sant tinerii din ziua de azi,cred ca se poate invata depanarea pe forumde fapt nu realizeaza sansa pe care o au ca sant niste "dinozauri" pe forum dispusi sa piarda ceva timp sa-i ajute sa accelereze un pic procesul de invataredar asta nu poate inlocui obligatia lor de a sti cateva lucruri elementare despre electronicaDr L: este normal sa nu raspunzi unora care abordeaza asa problema Link spre comentariu
vintage Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 Daca o sursa tiuie sunt mari sanse sa fie din cauza condensatorilor. Daca nu detii un instrument de masura pentru capacitati este greu sa-ti dai seama care e de vina.Ti-am incercuit in partea de secundar un condensator de pe sursa stb. Mi se pare mie sau este un pic umflat? Link spre comentariu
Vizitator toro Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 salut vintagemam uitat la acel condesator, nu este umflat. Tiuitul ia disparut in momentul cam am schimbta acel condesator pe care il indic eu in poza,( sau condesatorul de langa cel indicat de tine) punand unul de 330uf la 63v, ( numai cu asta ii dispare tiuitul) daca pun altul de 25v cu 220uf cum a fost originalu, si chiar alte valori apropiate tot reapare tiuitul( si am pus condesatori noi , 6 buc si la toti tiuie). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum