Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare surse ATX ( scheme si documentatie )

Postări Recomandate

Poate ca nu stie nimeni ce-ai facut tu acolo defapt, daca dai mai multe detalii poate ii vine cuiva in minte vre-o idee.PS:Vezi ca postarea intr-una iti aduce blocarea contului...tu ai de pierdut, nu altcineva; posturile se pot sterge cu 2 clickuri. :yawinkle:

Link spre comentariu

mie-mi apare doar "citeaza" si "modifica",altfel mai stergeam din ele,ca n-au nici un rost. intradevar nu stiu mare lucru despre sursa,in afara de faptul ca tranzistorii care ataca transformatorul principal sunt praf(se vad crapaturi/gauri) si ca siguranta (t8a) e arsa. diodele de pe iesire sunt ok,2 condesatori de pe iesire sunt unflati,cei de pe alimentare par ok,iar trz din pfc nu i-am verificat(dezacord...)

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

nu stiu cum reusiti sa busiti calcu sau condensatori prin sursa dupa ce o repari, adica mie mi se spune catastrofa si tot nu am reusit asemenea performante. intr-adevar de fiecare data le-am testat pe o sarcina, adica un hard care ca marime fizica e cat 10hdd-uri noi. in fine, nenea moderatorul ati inchis niste topic-uri sub pretextul ca se gasesc aici raspunsurile, singurul raspuns clar despre modificare unei surse a fost cu pinul 1 al integratului tl494, in rest nimic clar.sursa atx nu am modificat, at am modificat simplu sa varieze intre 3v parca si 16v, testat pe sarcinapractic am scos feedbackul de la celelalte tensiuni lasand feedback pe bara de +12v dupa care am pus un semireglabil intre 12v si pinul 1 cred.idee era urmatoarea avand in vedere ca unii dintre noi nu mai au timp sa studieze sau stea sa experimenteze, sau unii dintre noi sunt chiar incepatori, poate sa posteze cineva care a modificat sursa at sau atx, ce si cum anume a modificat-o??ce trebuie schimbat prin ea etc.

Link spre comentariu
Vizitator banned

Vreau sa modific si eu o sursa sa-mi scoata 30-40A pe 12v si nu stiu cum...sunt incepator si poate ma ajutati voi cumva la treaba astaP.S. Vreau sa alimentez un amplificator cu grija ca nu se va arde nici sursa si mai ales nici amplificatorul

Link spre comentariu

pai trebuie sa desfaci transformatorul,sa vezi care bobina corespunde tensiunii de 12v,ii numeri spirele,faci rost de niste sarma groasa(sau pui mai multe mai subtiri in paralel) ca sa reziste la amperajul tau,ii schimbi dioda de pe iesire(poti pune mai multe paralel),intaresti un pic circuitul de cablaj imprimat(lipest o sarma pe partea cu trasee) si dezactivezi protectile de 3,3 si 5v,o lasi doar pe cea de 12v,care o legi la iesirenu uita sa pui fire groase pe iesire,de ~4mm^2cauta schema unei astfel de surse,si vezi cum sta treaba

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Modificarea unei surse normale nu va permite obtinerea a unui curent de 20A la 13.8V.In acest caz puterea utila necesara este de 276W.Ai nevoie de modificari importante: alt miez, tranzistori si diode.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Diodele de pe 3.3V si 5V nu se pot folosi deoarece creste tensiunea inversa prea mult, mai ales la un consum mic.Eu cand am experimentat cu o sursa am folosit una ''noname'' de ''400W'' dar m-am oprit la a obtine 200W utili (am limitat prin protectie la 15V/13.5A).Din ceea ce am masurat, cred ca tranzistorii si miezul sunt solicitate la maxim in aceasta situatie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări