Vizitator electroniq Postat Aprilie 14, 2005 Partajează Postat Aprilie 14, 2005 ywar2, in CB (Bucuresti), poti asculta 27,225 Mhz FM ; 27,355 Mhz FM ; 27,555 Mhz USB (canal DX intertional) Link spre comentariu
Vizitator YO3GXC Postat Iulie 8, 2005 Partajează Postat Iulie 8, 2005 Am citit mesajele cu referire la CB si Radioamatorism si chestiunea asa cum reiese din context este falsa.Toti cei care utilizeaza spectrul radio, fara interese profesionale ,sunt RADIOAMATORI....Singura deosebire este ca unii au licenta si altii nu...In rest conduita, comportamentul sunt caracteristici individuale si nu tin de licenta s-au fregventa utilizata...Cu parere de rau trebuie sa recunosc ca am intalnit "CB-isti" mai "radioamatori" decat "radioamatorii"......... Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Iulie 8, 2005 Partajează Postat Iulie 8, 2005 Cu parere de rau trebuie sa recunosc ca am intalnit "CB-isti" mai "radioamatori" decat "radioamatorii".........Eu nu. Si daca ar fi asa, e curios de ce procentajul magarilor din randul CB-istilor e mai mare decat cel din randul radioamatorilor. :shock: Link spre comentariu
Vizitator 10nitz@ Postat Decembrie 16, 2005 Partajează Postat Decembrie 16, 2005 Si pe mine m-ar interesa examenul de radioamator pentru banda de 2m, sa stiu unde se da si ce trebuie sa invat pentru el.Pentru mine e un adevarat hobby, nu intetzionez sa cumpar statie, folosesc doar home-made-ul meu, am o mai mare satisfactie daca transceiverul este facut de mine (e inca in constructie). Vreau sa mentionez ca nu am internet, scriu de la un prieten. Link spre comentariu
luc Postat Decembrie 16, 2005 Partajează Postat Decembrie 16, 2005 felicitari ptr 10nitz,putini sunt cei care se mai incumeta sa faca ceva,mai ales cand piata pute de aparatura secondhand de la straini.te poti interesa la radioclub cind au loc urmatoarele examene.daca vrei autorizatie ptr uus nu ai nevoie ca la acest examen sa mai sustii proba de telegrafie Link spre comentariu
nikos Postat Decembrie 16, 2005 Partajează Postat Decembrie 16, 2005 In general fiecare filiala zonala a IGCTI organizeaza examen pt obtinerea certificatului de radioamator in lunile aprilie si octombrie ale fiecarui an. La cerere (acolo unde numarul solicitantilor este mai mare). Data examenului se anunta din timp pt a te putea inscrie in termen Deasemenea radiocluburile pot cere organizarea examenului la sediul acestora in cazul cand numarul solicitantilor este mai mare (40-50 persoane). Deasemenea poti lua legatura cu un radioclub. Daca esti din Bucuresti acolo exista cel putin unul in fiecare sector. Daca doresti mai multe informatii trimite-mi un MP si discutam mai multe pe mesenger. Eventual poti vizita si: http://www.radioamator.ro dar cred totusi ca este mai bine sa-ti explice cineva care a trecut prin aceste examene. apropo, ce transceiver ai in constructie ? Link spre comentariu
luc Postat Decembrie 16, 2005 Partajează Postat Decembrie 16, 2005 examenul este extrem de simplu si presupune cunoasterea legislatiei in vigoare (o cartulie de care poti face rost la radioclub)si proba de radiotehnica la care cred ca nu ai nici un fel de probleme Link spre comentariu
nikos Postat Decembrie 17, 2005 Partajează Postat Decembrie 17, 2005 Pentru obtinerea certificatului de radioamator începator si UUS probele de examen si baremele de evaluare sunt urmatoarele:a) Electronica si radiotehnica: proba va cuprinde un set de 16 întrebari, fiecare întrebare având patru variante de raspuns dintre care numai unul este corect si complet (proba scrisa); pentru promovare sunt necesare minimum 12 de raspunsuri corecte;b) Protectia muncii: proba va cuprinde un set de 10 întrebari (proba scrisa); pentru promovare sunt necesare minimum 7 de raspunsuri corecte;c) Reguli si proceduri de operare: proba va cuprinde un set de 8 întrebari (proba practica); pentru promovare sunt necesare minimum 6 de raspunsuri corecte;d) Reglementari interne si internationale: proba va cuprinde un set de 20 întrebari, fiecare întrebare având patru variante de raspuns dintre care numai unul este corect si complet (proba scrisa); pentru promovare sunt necesare minimum 15 de raspunsuri corecte.(extras din Regulamentului de radiocomunicatii pentru serviciul de amator din Romania) Link spre comentariu
ywar2 Postat Decembrie 17, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2005 Felicitari 10nitz@ si nu te lasa, mergi inainte. Incearca sa frecventezi un radioclub si sa cunosti citi mai multi radioamatori. O sa primesti informatii interesante si o sa fi bine indrumat. Daca doresti informatii despre activitatea radioamator uite un link interesant: http://www.igcti.ro/igcti.php?id=193 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 18, 2005 Partajează Postat Decembrie 18, 2005 Pentru 10nitz@: de ce nu incerci sa dai examen pentru cls. a IIIa (unde scurte si ultrascurte) Diferenta ar fi numai de telegrafie. Si eu am vrut sa dau examen pt. UUS, dar m-a "mobilizat" socrul meu YO9BMO, CW-ist convins, si m-a invatat telegrafie. Nu este greu, iti trebuie putina ureche muzicala, dar poti sa faci legaturi mult mai interesante. Din punct de vedere al constructiilor, m-a ajutat Nikos cu schema transceiverului A412, care este f. interesanta si pe care sper sa-l termin da fabricat cat de curand. Bafta la examen!!! 73! Link spre comentariu
luc Postat Decembrie 18, 2005 Partajează Postat Decembrie 18, 2005 la telegrafie sa stii ca nu iti va cere nimeni 60semne/minut.e de ajuns sa stii putin alfabetul. Link spre comentariu
Vizitator 10nitz@ Postat Decembrie 19, 2005 Partajează Postat Decembrie 19, 2005 Uau, chiar nu ma gandeam sa fiu atat de incurajat , e nasol cu scoala ca nu am un program foarte flexibil si imi ramne putin timp si pentru altele, dar voi ajunge sa dau si examen.In privinta CW-ului nu stiu ce sa zic momentan nu ma facineaza atat de mult, dar cine stie... acum vreau sa-mi fac primul transceiver cat-de-cat mai bunut decat ce am avut pana acum, desi e destul de simplu si asta :DPt Nikos: - transceiverul este foarte simplu, un VFO cu oscilator simplu ceva mai stabil (ups, nustiu cum se numeste oscilatorul :smt082 )- receptorul foloseste un integrat, MC3356, este preluat din revista CONEX cu mici modificari(bobinele care selecteaza prima FI de 10,7MHz le-am inlocuit cu un transformator de 10.7 si 2 FC-uri; a-II-a modificare este inlocuiarea unor tranzistoare FET, pe care le-am cautat de mi s-a acrit, si anume 40673, care aveau rol de ARF si de mixer, si am pus doua BF 961, initial receptorul avea sensibilitatea mai buna de 1uV la un nivel semnal/zgomot de 10dB, dar cu modificarea asta nustiu cum va fi...- emitatorul e si mai simplu... puterea aproximativ 2WDeci in concluzie nu e mare scula de statie acum e deabia la faza de cablaj.Daca vreti vorbim pe messenger, eu am ID-ul: ionita56 Link spre comentariu
nikos Postat Decembrie 19, 2005 Partajează Postat Decembrie 19, 2005 10nitz@telegrafia s-a scos din programa de examinare....probele de examen sunt cele pe care le-am enumerat mai sus. Cine doreste poate lucra si in CW dar nu mai constituie proba de examinare... deci poti lucra linistit SSB sau modurile digitalemultumesc pt precizari si succes la transceiver...sper sa ne auzmi in banda. Link spre comentariu
radu25 Postat Decembrie 20, 2005 Partajează Postat Decembrie 20, 2005 Se pare ca Nikos a ajutat foarte multa lume pe aci (inclusiv pe mine). Acesta este de fapt si spiritul care m-a atras catre rdioamatorism. Pana acum doi ani nici macar nu auzisem de radioamatori si radioamatorism, dar, cand am cunoscut un prieten care tot mesterea pe la diferite cablaje si facea tot soiul de probe, m-am "parlit" instantaneu.Problemele referitoare la promovarea radioamatorismului sunt din pacate reale. Poate dumneavostra ca radioamatori nu le percepeti chiar atat de acut ca noi cei care suntem pretendenti. Pana sa am acces la net singura posibilitate de a afla cate ceva era sa-l stresez continuu pe amicul meu sa asculte QTC-ul. Apoi nu toata lumea are timp sa stea vinerea la 6 (sau cand o fi) sa asculte la receptor.Foarte greu am reusit sa obtin informatii privitoare la programarea examenelor, tematici, documentatii, etc. La un momendat am capatat chiar senzatia ca radioamatorismul este un soi de club select in care se intra dupa cine stie ce ritualuri obscure de initiere. Acum am aflat tot ce vreau sa stiu, dar dupa un efort considerabil de cautare. Cred ca, pt o promovare reala a acestei activitati, un tanar ar trebuii sa se impiedice la tot pasul de informatii pe care le va ignora sau nu, dar trebuie sa le stie si sa nu reactioneze ca mine cand vede pe cineva cu castile pe urechi in fata unei statii: "ce faci, ma, asculti telefoanele la vecini?"Din pacate problemele de serviciu m-au impiedicat sa ma prezint la examen in octombrie, dar sper ca in aprilie sa obtin si eu certificatul.In privinta CB-ului.....Unde e prea multa libertate e si mult dezmat. 73! Link spre comentariu
Vizitator 10nitz@ Postat Decembrie 20, 2005 Partajează Postat Decembrie 20, 2005 Nikos, la tine in Gorj, se iau legaturi bune cu radioamatorii din Bucuresti?Presupun ca il sti pe YO3FBM, care mai pune cateodata 50W si rupe tot... I-am retinut indicativul pentru ca am inteles ca QTH-ul lui e pe undeva prin Iancului, care e foarte aproape de mine si ma gandeam ca el va fi primul cu care voi lua legatura in eter cu o putere foarte mica :)Ma gandeam ca mie mi-ar trebui cam 10-15W ca sa ajung la tine, cu lamda/4 sus pe bloc de 10 etaje.Apropo.., Nikos, ai cumva o schema de transceiver in 2m? sa mai imi formez cate o parere, si daca vrei ia ID-ul meu, e mentionat mai sus, sa vorbim mai direct.Radu25 tu ai ID de mess, sau e chiar radu25 :DEu mai stau pe frecventa 446.094MHz, respectiv canalul 8 PMR, si raspund la indicativul de "Baicului", daca aveti ocazia, sa facem un QSO :DOk, toate cele bune, bye. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum