Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

riscuri montaj instalatie pom la exterior

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare, detin cateva instalatii led de tipul : ( http://www.shopmania.ro/q-instalatie-brad ), desi in specificatii e trecut ca sunt si pentru exterior, acestea nu sunt izolate complet in cauciuc si se alimenteaza direct la retea. Instalatiile cred ca le stiti, sunt pe toate tarabele si cred ca provin mai mult ca sigur din china. As vrea sa stiu care sunt riscurile montarii unei asemenea instalatii le exterior unde este posibil sa ninga/ploua pe ele.

O data cred ca e riscul electrocutarii, led-urile nefiind izolate complet, ar mai fi riscul decuplarii sigurantelor automate ale locuintei?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

2

• turcu_dan

2

• puriu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Oricat ar fi de etanse, firele ghirlandelor nu indeplinesc conditiile de securitate pentru 220 V. Nici la interior, nici la exterior. Izolatia este prea subtire si rezistenta la rupere prea mica. Oricine este liber sa riste.

Link spre comentariu

Da asa este, firele ghirlandelor sunt foarte subtiri si se rup repede. Am facut un experiment, am impartit o ghirlanda cu led-uri rosii, 16 buc led, in total 8 siruri alimentate dintr-o sursa de imprimanta in comutatie 32V+rezistor de limitare la 10 mA/ghirlanda. Ghirlandele functioneaza de o sapt fara probleme, chiar si in ploaie, avand in vedere ultimele 4 zile. La o asemenea tensiune de 32V, montajul nu mai poate fi considerat periculos, nu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări