Vizitator gabrie_l91 Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Se incalzesc finali (TIP41/42) , i-am schimbat cu alti noi, cei vechi erau in scurt. Dupa 10 secunde nu mai pot tine mana pe ei, am pus si pasta termoconductorare. amplificatorul are 2 canale, se incalzesc doar finali de la canalul pe care il folosesc, Intrebarea e ce trebuia sa mai schimb sa nu ard si finali pe care i-am schimbat? Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Da inainte sa ii schimbi i-ai verificat ? Prefinalii sunt buni ? Link spre comentariu
Vizitator gabrie_l91 Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 i-am verificat, am schimbat si prefinali( IRFZ44NPBF) , am luat de pe placa toti finali si prefinali, i-am verificat, 4 finali erau in scurt. Link spre comentariu
costyndj Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Verifica si tranzistrii prefinali si rezistentele de wataj, IRFz44 din cate stiu sunt pe partea de ridicator, parca e un amplificator auto, si verifica si tensiunea dupa ridicator sa fie egala Link spre comentariu
schukaru Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 tranzistorii finali sunt mos fet canal n nu darlington,faci confuzii. Link spre comentariu
mmihai94 Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 IRFZ44 sunt finalii sursei de alimentare. Prefinalii sunt cei incercuiti din poza de mai jos. Link spre comentariu
Darden Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Pt o buna functionare a acestui amplificator,trebuie inlocuiti finalii cu tip 34/35, tip 41/42 ii treceti ca prefinali,rezistentele de wataj le inlocuiti cu unele sanatoase,bobinate etc! IRFZ44NPBF sunt tranzistori mosfet din invertor,ai mare grija, din cate vad nu prea ai treaba cu electronica! Finalii sunt bipolari,nicidecum mos ,d-le schukaru! Verificati si inlocuiti toti tranzistorii defecti,scosi afara de pe placa! Aceste amplificatoare sunt niste pocnitori ordinare,nu unul mi-a trecut prin mana! nu doar se defecteaza,ci,efectiv iau foc ! Succes! Link spre comentariu
schukaru Postat Ianuarie 10, 2015 Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 E posibil să greşesc dar acum ceva timp a ajuns unul la mine şi avea ca finali irfp48 culmea e ca peste tot scrie ca e mos fet nu zice ce parte e cu mos, amplificatoare sau sursă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum