Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Portare hex 12f683 in 12f675 voltage monitor auto project

Vizitator Vasile1968

Postări Recomandate

Vizitator Vasile1968

Va salut stimati colegi forumisti !

revin cu o noua "provocare" pentru cei ce stiu si vor sa ne ajute pe noi nepriceputii...toata stima,d-lor ! Doresc sa confectionez o schema ce monitorizeaza tensiunea bateriei auto ce foloseste un PIC 12F683 . eu dispun de PIC12F675, deci cine ma ajuta cu portarea programului ?. Proiectul este la urmatoarea adresa ce contine tot ceea ce este necesar,inclusiv hex-ul si asm-ul !

http://picprojects.o...on/#Description

Multumesc anticipat !!!!

p/s.nu stiu de ce nu pot atasa fisierele sursa si hex....asa ca va rog urmati link-ul

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Un inceput ar fi sa instalezi MPLAB, descarci cele 2 datasheet si apoi sa schimbi frecventa oscilatorului (poate), si urmaresti registrii folositi.Asta daca programul are sub 1k. 683 are 2k de program, 675 numai 1k.Daca tu faci efortul din primul paragraf, indrumari despre portare se vor gasi. Daca nu, atunci UDAR zicea bine in topicul de l-ai hijack-at.

Link spre comentariu
Vizitator Vasile1968

Multumesc @thunderer pentru bunavointa...dar ma uit ca gaina in lemne la png-ul pus de tine...iar de portarea registru cu registru habar n-am pe ce limba vorbesti....deci apelez la bunavointa vds. domnilor in limita timpului disponibil evident, de a incerca portarea hex-ului pentru noul tip de procesor (12F675).Pe link-ul postat mai sus exista si hex-ul pentru 12F683 si asm-ul. Multumesc inca o data si scuze ,dar sunt "pe dinafara" cu chestiile de finete...ma pricep doar in a folosi pistolul de lipit si "bagarea" hex-ului intr-un procesor ( Hi !)....

Cu stima

Link spre comentariu

Eu am zis ca dvs doriti sa invatati cum se face transferul hexului dintre cele doua microcontrolere...si asta presupune ceva cunostinte in domeniu...

dar vad ca dvs doriti ca cineva sa-si bata capul sa faca acest lucru...ca dvs sa nu mai faceti un mic efort financiar...(eu recunosc ...habar n-am cum se face acest lucru ...dar nu cred ca e chiar asa usor ...precum pare)

nu e mai simplu sa cumparati acel PIC12F683  si sa faceti un montaj cu un hex gata facut si verificat ??

nu credeti ca ar putea fi probleme "cu portarea" si sa nu merga asa cum ar trebui ...asa cum a gandit autorul articolului la care faceti dvs trimitere?

Editat de elmar
Link spre comentariu
Vizitator Vasile1968

@elmar....repet ce i-am zis si userului UDAR....asa e cum ziceti voi...poate ar fi mai usor sa cumpar un pic16F683...problema e ca eu dispun de vreo 10 bucati pic12F675 si as vrea sa le dau o intrebuintare. Daca am apelat aici pe forum la cei mai tineri si cu o capacitate de invatare "proaspata", am facut-o fiindca eu nu mai am varsta si rabdarea sa ma apuc acum de invatat notiuni ce imi sunt straine.Cu toate astea,am abordat si constructia proiectelor cu MCU, cu succes chiar (swr-metru, scale digitale cu si fara FLL, dds) dar folosind hex-ul dat de autorii respectivelor proiecte. Am mai apelat pe acest forum si am gasit intelegere fara prea multe discutii sterile pentru construirea unui voltampermetru cu pic16f887 (parca) numai ca eu aveam pic16F883.Userul Marian cred, m-a rezolvat urgent si ii multumesc si acum la o distanta de un an.....Sa stiti @elmar ca am incercat cu MPLAB, am deschis asm-ul si cred ca trebuie modificat pic12f683.inc > in pic12F675.inc (declararea tipului de procesor),apoi cu MPSAMWIN cred ca ar trebui recompilat...am incercat, mi-am batut capul dar nu mi-a iesit nimic...numai ERROR !....ma depaseste problema.

Scuze ca am batut campii atat de mult, dar desi imi insusesc orice critica, nu cred ca pe lumea asta chiar totul se rezuma la bani, la castig finaciar...eu sunt convins ca mai sunt baieti talentati pe aici care au inteles cum sta treaba si poate imi vor intinde o mana de ajutor.Multumesc oricui este dispus sa incerce macar !

Link spre comentariu

Banuiesc ca nu-i graba sa faci proiectul.Cauta si citeste tutoriale despre Mplab. Intai cum creezi un proiect, compilare etc. Nu vei schimba acel *.inc ci doar adauga proiectului. Vei edita *.asm unde (de exemplu) CMCON devine CMCON0, etc... asta o faci dupa ce-ti faci o lista cu toti registrii folositi in program. Datasheetul e prietenul indispensabil :) .post-179324-0-01254800-1418217870_thumb.jpgApoi iei linie cu linie din program si re-denumesti (vezi sus exemplul cu registrul comparatorului). Poate mai ai si biti care nu-s unde trebuie, etc.Eu zic ca ar fi un bun exercitiu si ar evita alte cereri de ajutor total din partea colegilor. Poate sunt si ei ocupati cu proiectele lor.Acea imagine iti arata cata memorie ai folosit, 675 avand jumatate din ce are 683.Deci, te angajezi la un pic de efort si pui intrebari unde te impiedici... sau postezi la Joburi. Asta daca cineva nu ti-l face, varianta unde tu nu inveti nimic. Trista varianta,de altfel.Chiar daca nu mai folosesc Mplab de ani buni, pot sa raspund la multe intrebari, inclusiv despre ce scrie in datasheet.LE: Aia cu Marian ne-ai spus-o ca sa ne simtim prost, nu?! Nu multi se ridica unde el a pus stafeta. Sa zicem ca daca ar exista un top 10 de forumisti, sigur el e intre primii 3.Radu (UDAR) e si el in acelasi top catre varf sus de tot. Nu cred ca faci bine sa i te bruftuluiesti. Nu-s discutii sterile, ci intrebari pertinente. Totul menit sa faci tu ceva, copiatoare Xerox exista deja. E doar o gluma.Tutorialele lui Nigel Goodwin sunt bune ca sa incepi http://www.winpicprog.co.uk/pic_tutorial.htm

Editat de thunderer
Link spre comentariu
Vizitator Vasile1968

@thunderer...nu stiu cum ai inteles tu ce am scris eu...nici pe departe nu e cu suparare, nici nu se pune problema sa ma bruftuluesc la cineva (UDAR - Radu), nici pe departe sa va fac sa va simtiti prost, am toata stima pentru voi cei ce stapaniti chestiile astea de programare...am vrut sa subliniez ca sunt AFON, ca as vrea sa folosesc aceste pic-uri ce le detin.... dar admit faptul ca e mai bun sfatul tau de a invata sa fac portarea hex singur. Acum ramane de vazut daca o sa ma suporti pina la finish :84 , chiar daca o sa pun si intrebari puerile.Pentru inceput :

1.unde se desfasoara aceasta operatiune de editare asm, in MPLAB ?

2.la ce datasheet-uri te referi, cele de pe google a pic-urilor ?

3.ai spus ca iau cate o linie de program...de unde o iau si unde o pun adica?

LE:...deja simt ca ma apuca depresia, am urmat link-ul pus de tine si m-am uitat pe acolo...la nea NIGEL :95

Link spre comentariu

1.unde se desfasoara aceasta operatiune de editare asm, in MPLAB ?2.la ce datasheet-uri te referi, cele de pe google a pic-urilor ?3.ai spus ca iau cate o linie de program...de unde o iau si unde o pun adica?

Poate nu mai conteaza, dar de vei fi interesat in programare, uite raspunsurile.1. D-aia ti-am zis sa inveti cum se creeaza un proiect, compilarea, etc. ASM-ul il editezi sub MPLAB.2. Evident ca ale PIC-urilor, ca sa stii unde si daca sunt echivalente cele 2 controllere.3. Adica citesti linie cu linie din program si inlocuiesti unde nu e perfect identic.Portarea era super simpla, fiind intre 2 PIC-uri practic identice. Poate data viitoare Sofian e in vacanta :) si te lasa sa inveti. E o gluma, evident.
Link spre comentariu
Vizitator Vasile1968

Multumesc mult @Sofian.... am incercat sa programez pic-ul 12f675 cu ICPROG si JDM programmer si imi da urmatorul mesaj :

OSCCAL=34FFh

Do you want tu use value from file (3FFFh) instead?

yes  no cancel

Apoi ,indiferent ce-i dau (y / n) programarea decurge normal cu succes. Banuiesc ca nu e normal, desi  hex-ul  la citirea pic-ului apare scris in el. Ne poti zice si noua, celor interesati care e treaba ? Multumesc

@Mondan...poate e o chestie banala, dar daca va functiona, pe unii e posibil sa-i intereseze la unele masini sau moto.Voi face probele si voi posta aici rezultatele

@thunderer...multumesc si voi continua la indemnul tau.La pct.3 spune-mi te rog daca gandesc bine...sa compar liniile de program presupune sa listez asm-ul si apoi sa-l deschid in MPLAB si urmaresc de pe hartie  linie cu linie cu ce e pe monitor ?

Link spre comentariu
Vizitator Vasile1968

Revin cu noutati, fiindca intre timp am terminat de plantat si placuta cu piese.Deci, montajul functioneaza superbine, respecta afisarea pe pragurile de tensiune. Pentru cei ce vor sa-l realizeze, am atasat un nou cablaj facut in DipTraces ( cel al autorului are trasee mult prea subtiri), hex-ul facut de SOFIAN e bun in cazul pic 12f675 ( MULTUMIM SOFIAN  !!!!) CHIAR DACA da acea atentionare la programare... de care vorbeam in postul precedent. Inca o chestie, pe moment nu am avut led bicolor, am pus doua led-uri obisnuite ,culori diferite si e ok !

Spor la construit !!!

Link spre comentariu

Revin cu noutati, fiindca intre timp am terminat de plantat si placuta cu piese.Deci, montajul functioneaza superbine, respecta afisarea pe pragurile de tensiune. Pentru cei ce vor sa-l realizeze, am atasat un nou cablaj facut in DipTraces ( cel al autorului are trasee mult prea subtiri), hex-ul facut de SOFIAN e bun in cazul pic 12f675 ( MULTUMIM SOFIAN  !!!!) CHIAR DACA da acea atentionare la programare... de care vorbeam in postul precedent. Inca o chestie, pe moment nu am avut led bicolor, am pus doua led-uri obisnuite ,culori diferite si e ok !

Spor la construit !!!

Ai uitat sa atasezi ! Eventual pune cablajul si in varianta pdf .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări